Wkinl

Hoe maak je een vast gloeilamp te veranderen

Als een gloeilamp met een standaard (gemiddeld schroef-base) komt te zitten in de bus of breekt terwijl u probeert om het te verwijderen, volgt u deze stappen om de lamp te verwijderen.

Stappen

Hoe maak je een vast gloeilamp te veranderen. Vind de stroomonderbreker en zet hem uit!
Hoe maak je een vast gloeilamp te veranderen. Vind de stroomonderbreker en zet hem uit!
 1. 1
  Gevaar! Niet breken compacte fluorescerende lampen (CFL's)! Deze lampen bevatten giftige kwikdamp die uiterst gevaarlijk voor de gezondheid van mensen en huisdieren. Geen gebruik maken van deze methode om spaarlampen te verwijderen.
 2. 2
  Vind de stroomonderbreker en zet hem uit! Of, in het geval van de lampen, de stekker uit het stopcontact. Niet doorgaan tot deze stap is voltooid.
 3. 3
  Hier krijg je een standaard houten bezemsteel, een uitbreiding pole voor een roller of een houten paal die is ongeveer een inch (25 mm) in diameter zal ook werken.
 4. 4
  Zet krant of een doos onder de socket om gebroken glas te verzamelen.
 5. 5
  Bedek de lamp met een grote, dikke handdoek of doek, en tik er zachtjes om het glas te breken. Een jutezak werkt het beste voor dit.
 6. 6
  De paal zal mooi passen in het medium schroefbasis.
 7. 7
  Schroef de basis uit het stopcontact - de socket moet vasthouden aan de paal.

Tips

 • Als het bovenstaande mislukt, een geïsoleerde tang is zeer geschikt voor standaard aansluitingen. Neem gewoon extra zorg niet aan de socket zelf beschadigen.
 • Als alternatief kunt u een aardappel gesneden gebruiken in de helft. Laat wat van het gebroken glas op de bol, drukt u op de aardappel tegen het glas (de "vlees" kant) en draai. Het einde van een wortel zal ook werken.

Waarschuwingen

 • Alleen breken standaard gloeilampen. Het is gevaarlijk om compacte fluorescerende lampen (CFL) te breken, want ze bevatten giftige kwikdamp.
 • Gebruik alleen een houten paal.
 • Schakel het circuit uit en trek de armatuur. De draden opknoping uit een gebroken lamp kunt u schokken.
 • Wees voorzichtig met de gebroken glasscherven. Het kan nuttig zijn om zware rubberen handschoenen te dragen om je handen te beschermen. Draag een veiligheidsbril om uw ogen te beschermen tegen deeltjes van glas en puin.
 • Controleer de EPA website voor informatie over het graf gevaren van gebroken kwik lampen.