Wkinl

Hoe maak je een trouwjurk te reinigen

Als uw bruidsjurk en voering zijn polyester, zou u gemakkelijk in staat zijn om uw eigen trouwjurk reinigen door met de hand te wassen. Nat reinigen zal vaak schoon uw toga beter dan stomerijen omdat oplosmiddelen voor chemisch reinigen geen water gebaseerde stoffen te verwijderen inclusief transpiratie en het meeste voedsel morsen.

Stappen

Hoe maak je een trouwjurk te reinigen. Voer een grondige inspectie van uw jurk.
Hoe maak je een trouwjurk te reinigen. Voer een grondige inspectie van uw jurk.
 1. 1
  Voer een grondige inspectie van uw jurk. Kijk over de jurk voor eventuele vlekken. Wat doet de vlek uit? Zorg ervoor dat u het schoonmaken levert die u nodig heeft. Neem een ​​goede blik op de zoom. Tenzij je tilde je rok, en bracht je trein overal waar je ging op je trouwdag, zal uw trein zijn vies. Trouwjurk treinen zijn als grote, grote, droge dweilen dat de vloeren van kerken en opvangcentra te reinigen!
 2. 2
  Houd het lichaam van de uit het water, terwijl na deze stap. Week de vuile zoom in een schoon bad met warm, schuimend water voor een paar uur, indien mogelijk. Vervolgens werk je weg rond de jurk, gebruik dan een tandenborstel en het vloeibaar wasmiddel op 'massage' de zoom schoon. Wees voorzichtig niet te krachtig schrobben op kant of afwerking. Zorg ervoor dat de onderkant van de zoom schoon. Controleer de jurk voering / s voor vuil ook. Reinig de zoom van alle lagen erg goed. De zoom grondig spoelen wanneer u voltooid.
 3. 3
  Draai de jurk lijfje binnenste buiten en spuit de binnenkant van het lijfje gebied (het deel dat past op je bovenlichaam) met zeep en water. Gebruik de tandenborstel en het wasmiddel om transpiratie vlekken schoon. Vervolgens reinig de rok voering. Als je jurk heeft vele lagen van voering in de rok, zeker om te kijken over alle van hen en de reiniging van alle vlekken u vinden.
 4. 4
  Kijk over de buitenkant van de kleding zeer zorgvuldig en schoon eventuele vlekken je zou kunnen vinden. Spray de vlek met een schuimende sproeioplossing eerste. Gebruik de tandenborstel, indien nodig, maar wel heel zacht. Gewoon 'massage' van de stof. Voeg de vloeibaar wasmiddel recht indien nodig Wees vooral voorzichtig met veters en afwerking.
 5. 5
  Als water en zeep niet de vlekken te verwijderen, mengen tot een oplossing van oxy schoon ® en plaats de vlek in de oplossing te weken totdat de vlek verdwijnt. Gebruik geen chloor, zoals Clorox, aangezien niet een film die zeer moeilijk te verwijderen.
 6. 6
  Als u tevreden bent met de reiniging van uw kleding, vul het bad met warm water en plaats het geheel jurk voorzichtig in het bad. Swish het jurkje rond in het water als zeep uit het reinigingsproces worden uitgespoeld. Laat het water afvoer en dan weer vult het bad en herhaal het proces. Volg deze procedure een paar keer tot het water is zeer helder zonder zeepbellen. We raden drie spoelingen tenminste. Is het essentieel om alle zeep-en reinigingsmiddelen gespoeld uit de kleding te krijgen.
 7. 7
  Drogen. De jurk moet "lijn" gedroogd worden, maar niet door opknoping het op een hanger. Het gewicht van de natte kleding kan de jurk beschadigen. Een manier om een ​​lijn te drogen veilig is door het plaatsen van een vouw-up droogrek (vinyl bekleed) in de badkuip, en opknoping de jurk overheen. Plaats de jurk op kaal hout. Plaats de jurk, zodat het gewicht wordt gelijkmatig verdeeld over het rek. Een andere manier om dit te doen zou zijn om een ​​schone handdoek plaats over een douchewand, en plaats vervolgens de jurk over de handdoek. Als u dit doet, moet u een aantal handdoeken te leggen op de vloer onder de druipende jurk op de vloer te beschermen.
 8. 8
  Nadat de jurk gedroogd enkele uren en het grootste deel van het water in de slang verwijderd, is het mogelijk om de kleding te nadrogen hangen. Verspreid zorgvuldig alle lagen van tule in de rok of voering en glad uit alle rimpels in de kleding zo veel mogelijk. Dit zal het drukken proces gemakkelijker te maken.
 9. 9
  Druk erop. U kunt ervoor kiezen om een ​​stomerij stoom je jurk hebt, of u kunt het op jezelf. Als je het op jezelf, raden we u aan eerst wassen en drogen van uw strijkplank hoes om vuil te verwijderen, zetmeel, of maatvoering. Spreid een schone lei op de vloer van uw werkgebied om de jurk te beschermen als u erop drukt. Het is het beste als je een schone pers doek van witte katoenen vellen of mousseline gebruiken, tenzij u gebruik maakt van een nieuwe of vers schoongemaakt ijzer. Het is een zeldzame ijzer dat schoon genoeg is om een ​​trouwjurk druk zonder risico.
  • Waar mogelijk, druk dan op de jurk van binnenuit. Als je een dikke, cushy, strijkplank dekken de pailletten en kralen kunt op in. Zorg ervoor dat warmte van uw ijzer is ingesteld op de juiste temperatuur. Beginnen bij een lage temperatuur en geleidelijk verhogen. Als het begint te plakken, zet het vuur onmiddellijk.
  • Begin aan de achterkant en onderkant van de trein tot je comfortabel met de indrukken voelen.
  • Neem de tijd en ga er voorzichtig mee. Als het klaar is ben je klaar om je jurk te behouden.

Het verwijderen van rode wijn

 1. 1
  Gebruik een zware vlekkenverwijderaar zoals stainrx zo snel mogelijk.
 2. 2
  Wrijf de vlek remover in de jurk met je vingers.
 3. 3
  Spoel het gebied met met koud water.
 4. 4
  Herhalen als u totdat de vlek is verdwenen.
 5. 5
  Gebruik een haardroger om het water af te drogen de jurk. Waarbij het aan de lucht drogen kan water ringen te creëren in de jurk.

Het verwijderen van olievlekken

 1. 1
  Bestrooi het met babypoeder.
 2. 2
  Blot - met een witte doek Het gebied om de olie te absorberen - Niet wrijven. Wrijven de vlek kan gewoon veroorzaken te verspreiden.

Tips

 • Hand op nylon tule kan moeilijk zijn. Tule is meestal nylon, die zeer gemakkelijk smelt. U kunt op tule bij zeer lage temperaturen met een druk op doek, maar je zou moeten extra voorzichtig zijn.
 • Als uw doel is om geld te besparen door het schoonmaken van de jurk zelf, zorg ervoor dat u geld bespaart voordat u dat doet.
 • Als je jurk is polyester organza of tule, overwegen spotten alleen schoonmaken. Veel polyester organza en tule stoffen verliezen hun knapperigheid na elke vorm van reiniging.
 • U kunt ook uw trouwjurk te behouden jezelf. Gebruik museum kwaliteitsbehoud benodigdheden die u kunt vinden op een aantal online bronnen. Erfgoed Garment Preservation biedt twee verschillende conservering opties: opknoping en doos. Ze verkopen Doe-het-zelf levert op: http://www.heritagegown.com/catalog.php
 • Als u denkt dat uw jurk zal moeten professioneel na reiniging worden ingedrukt, belt rond en krijgen een prijs voor de job eerst. Sommige stomerijen laden bijna net zo veel voor het stomen en persen als ze doen voor de hele klus.

Waarschuwingen

 • Professionele stomerijen wordt aanbevolen voor zijden stoffen. Zijde kan nat gereinigd worden maar vereisen ervaren schoonmakers als zijde schade gemakkelijk.

Dingen die je nodig hebt

 • 1 tandenborstel
 • Spuitfles gevuld met warme, schuimende zeep en water
 • Dawn ® afwasmiddel
 • Oxy Clean ® voor sap, jam of wijn vlekken
 • Optioneel: (. Verkrijgbaar bij drogisterijen) Carbona ® Stain Devils voor roest en andere vlekken