Wkinl

Hoe maak je een toilet schoon te maken

Niemand vindt het leuk om een ​​toilet schoon te maken, maar het is essentieel om toiletten schoon te houden. Een vuile wc ziet er walgelijk, stinken, en zijn een voedingsbodem voor gevaarlijke ziektekiemen. Wilt u ervoor zorgen dat uw toilet is goed schoon, volg deze professionele tips.

Stappen

Hoe maak je een toilet schoon te maken. Verwijder items van boven en rond het toilet.
Hoe maak je een toilet schoon te maken. Verwijder items van boven en rond het toilet.
 1. 1
  Verwijder items van boven en rond het toilet. Opruimen items uit de buurt van het toilet zal ze buiten te houden van de weg en wordt voorkomen dat het per ongeluk vallen in het toilet.
 2. 2
  Eerst op schone handschoenen. Veeg het toilet met een vochtige spons. Bevochtig een spons met warm water en wrijf rond de tank, deksel, zetel, voet, en de buitenkant van de kom. Dit verwijdert overtollige vuil en maakt de verspreiding van het reinigingsproduct.
 3. 3
  Squirt een vloeistof (room) wc-reiniger in de kom., Te beginnen bij de rand en zorg ervoor dat het gebied onder de lip van de kom te krijgen. Lees de instructies van de fabrikant eerst voor specifieke richtingen. Veel schoonmakers werken het beste als je hen in staat stellen om te genieten op de kom voor een tijdje.
 4. 4
  Schrob de kom met een toiletborstel. Borstel de hele bowl grondig, met bijzondere aandacht voor minerale vlekken die zich kunnen ophopen langs het water niveau en op de achterkant van de kom. De grondiger je scrub de kom, hoe schoner het zal krijgen.
 5. 5
  Spoel het toilet. Vlissingen spoelt de kom en de borstel. Blijven schrobben als het water afvoeren van het toilet. Herhaal dit een paar keer om de kom en borstel grondig uitspoelen.
 6. 6
  Spray de rest van het toilet met een desinfecterend reinigingsmiddel. Volg de aanwijzingen van de fabrikant. Zorg ervoor dat zowel de boven-en onderkant van de stoel, en spuit de gehele buitenkant van het toilet. Gebruik een doek of keukenpapier om te werken in, en veeg, de stofzuiger.
 7. 7
  Maak de hendel grondig. Zorg ervoor dat de greep te krijgen met de desinfecterende spray. De handgreep is de primaire weg voor de verspreiding van ziektekiemen, zo schoon het goed.
 8. 8
  Spuit de vloer en tegels rond het toilet met de desinfecterende spray. Maak schoon met keukenpapier of een doek.
 9. 9
  Trek schone handschoenen en spoel af van de items die op of rond het toilet waren. Vervangen items die op of rond het toilet waren. Veeg ze droog met keukenpapier en leg ze terug op hun plaats.

Tips

 • Papieren handdoeken zijn ideaal voor het reinigen van de buitenkant van het toilet. Omdat ze zijn eenmalig, er een lager risico van verspreiding van ziektekiemen, en ze ook goed absorberen de stofzuiger en geen strepen achterlaten op het toilet. Als u een doek gebruiken, was het goed als je klaar bent, en was het gescheiden van kleding of andere doeken.

Waarschuwingen

 • Wc schoonmaken chemicaliën kan schadelijk zijn voor u, uw kinderen en uw huisdieren. Bewaar buiten bereik van kinderen, en volg de instructies van de fabrikant zorgvuldig bij het gebruik.
 • Mis wc borstel om de stoel of de buitenkant van het toilet te reinigen, omdat deze bacteriën zich vanuit de kom naar de rest van het toilet.

Dingen die je nodig hebt

 • Rubberen handschoenen. U dient alleen deze te gebruiken voor het schoonmaken van het toilet dus het is een goed idee als ze een andere kleur dan uw gewone huishoudhandschoenen
 • Huishoudspons
 • Vloeistof (room) toiletreiniger
 • Toiletborstel
 • Badkamer sprayreiniger
 • Papieren handdoeken