Wkinl

Hoe maak je een slaapkamer netjes te houden

Een rommelige kamer is vaak het kenmerk van een typisch kind of tiener (en, verrassend, zelfs sommige volwassenen). Een schone slaapkamer leidt tot een vredige geest. Ook al heb je misschien niet schelen hoe je kamer eruit ziet, is het nog steeds van invloed op je! Deze tips zullen je laten zien hoe u uw kamer kijken, zo niet perfect, in ieder geval toonbaar!

Stappen

Hoe maak je een slaapkamer netjes te houden. Beslissen wat essentieel is, bij voorkeur, en onnodig voor uw kamer.
Hoe maak je een slaapkamer netjes te houden. Beslissen wat essentieel is, bij voorkeur, en onnodig voor uw kamer.
 1. 1
  Een stimulans. Is een vriend komt rond? Verhuist u / op vakantie gaat ergens? Bent u moeite het vinden van uw bezittingen onder de knie-hoge stapel rommel die uw vloer? Of misschien heb je niet een stimulans hebt, je gewoon wilt uw slaapkamer een rustige plek na een vermoeiende dag op school of op het werk kunt u ontsnappen aan te maken? Welke reden heb je voor het schoonmaken van uw kamer, volg de stappen hieronder om een ​​leuke en functionele ruimte hebben.
 2. 2
  Beslissen wat essentieel is, bij voorkeur, en onnodig voor uw kamer. Dit zal u helpen bepalen wat u wilt zitten, en wat je kunt veroorloven om weg te stash meeste van de tijd!
 3. 3
  Vind opslagruimte. Dressoir / bureauladen, kasten, ruimte onder het bed, zolders / kelders, spare kamers. Wat ook werkt, zet je extra spullen daar. Maak een systeem voor het opslaan van kleding, zowel schoon en vuil. Probeer het gebruik van een tampon houder voor potloden en boeken.
 4. 4
  Pak je spullen. Begin met grote items eerst, ga dan naar papieren, enz.
 5. 5
  Krijg alle rommel van rond je kamer en zet het allemaal netjes weg. Volg de eenvoudige regel van "het nemen van iets uit en dan zetten het meteen weer". Zing het opruimen lied, als het moet!
 6. 6
  Houd de ruimte schoon door stofzuigen, schrobben, wassen, afstoffen, of wat je hoeft te doen om het toonbaar te houden. Als je spullen weer begint te accumuleren, neem dan gewoon een paar minuten per dag om alles waar het hoort te zetten. Neem een ​​paar minuten elke avond voordat je naar bed gaat en zorg ervoor dat alles op zijn plaats of netjes weg te zetten. Je moet het ook een gewoonte van om make-up je bed elke ochtend voordat je het huis verlaat.
 7. 7
  Plan een of twee dagen per week dat je pick-up, stof, vacuüm, en re-organiseren van uw artikelen. Of elke avond voor het slapen, onderzoeken uw kamer om ervoor te zorgen dat alles op zijn juiste plaats. Als je een tapijt, vacuüm het op, of als u een laminaatvloer vegen en dweilen het op.
 8. 8
  Proberen om een deal te maken met je ouders over je krijgt een beloning elke week voor het houden van uw kamer schoon, netjes en georganiseerd, zelfs als is het maar een kleine traktatie, het is nog steeds de moeite waard!
 9. 9
  Heeft u het gevoel van uw kamer wordt schoon vinden? Vind je dat gevoel dat alles in orde is, en u kunt ontspannen? Dat is niet zo vreemd, want je slaapkamer kan veel over je hoofd (Georganiseerde kamer is gelijk aan georganiseerde geest) zeggen. Gewoon een andere reden om dat zo te houden.
 10. 10
  Zorg ervoor dat al uw lades gesloten zijn, zoals uw dressoir, nachtkastje of bureau (dit kan een enorm verschil maken).
 11. 11
  Als je je kamer wordt opgeruimd dan wanneer gebeurtenissen komen zoals verjaardagen, kerst etc. Probeer te ontdoen van uw oude spullen. U kunt ze doneren aan goede doelen, ziekenhuizen, enz.
 12. 12
  Probeer niet de dingen kijken uitgespreid, het maakt het kijken als uw kamer is niet zo groot als het is. Reinig deze minstens een keer per week te houden van het krijgen van te rommelig.
  • Probeer jezelf te belonen op een of andere manier elke keer dat u uw kamer schoon te maken. Dit kan alles zijn van het hebben van een cookie te zien van uw favoriete programma op tv zijn. Beloningen hoeven niet altijd groot te zijn. Ze zijn gewoon iets wat je kunt genieten van dat je zou niet normaal.
  • Neem pauzes, maar ze niet te lang te maken, zoals je kan het moeilijk vinden om terug te gaan naar het schoonmaken.
  • Iedereen gaat over taken anders. Sommige mensen verkiezen het schoonmaken een beetje alledaags, anderen graag alles in een vergadering aan te vallen. Zoek uit wat het beste werkt voor jou.
  • Zoek opslagruimten en wanneer je dat doet, zet je spullen in, maar hebben een systeem. Het kan zijn dat al uw papieren over hobby kan gaan in een groene map en de groene map gaat in de witte bindmiddel en gaat op de eerste plank. Wat het beste werkt voor u, doe het.
  • Herinner jezelf als je kamer schoon is, kunt u vrienden hebben meer dan vaker!
  • Als uw tiener heeft de neiging om een ​​rommelige kamer te houden dan bieden prikkels (zoals extra zakgeld of hen te laten kiezen voor de volgende meeneem) om hen te houden het netjes, niet weg van hun bezittingen te nemen of te bedreigen hen - het werkt niet!

Waarschuwingen

 • Als u een taak uit te voeren, te stoppen en te kijken of het klopt. Je wilt niet niet iets verkeerd te hebben en je iets anders te beginnen. Dus wanneer de taak is voltooid gaan en finish reiniging. (Ex. Uw dressoir is ongeorganiseerd, je het allemaal opgeruimd en dan zul je controleren om ervoor te zorgen dat alles op de juiste plek.)
 • Er is een verschil tussen schone, nette / netjes, georganiseerd en houden alles schoon. Voor een slaapkamer om echt goed te kunnen functioneren, moeten alle vier van deze kwaliteiten worden voldaan.
  • Schoon: niet vies. Dit is wanneer je de stof van de boekenplank te vegen, stofzuigen het tapijt, schrobben van de vloeren.
  • Netjes / opgeruimd: Looking toonbaar. Strek de boeken op de plank, het houden van al uw potloden op de juiste manier omhoog. Soms kan zelfs de kleine dingen die een groot verschil maken.
  • Georganiseerd: Ah, de meest onbegrepen term van allemaal. Georganiseerde betekent dat je bent / in staat om iets te vinden in de ruimte zal zijn. Je hebt een 'thuis' voor al uw bezittingen. Nu, niet alleen kan je je imponeren door het ziet er goed uit, zul je anderen te imponeren!
  • Het houden alles schoon: Als je verschillende planken die goed georganiseerd zijn, iets doen waar het niet gaan niet gezet: het maakt je ongeorganiseerd en zou verknoeien een schone kamer. Als u uw T-shirt te gooien waar je huiswerk of fiscale papieren zijn, het messes alles op.
 • Is onder je bed vuil? Dit is wat je moet doen. Schuiven en alles te verwijderen van onder je bed en zet het in het midden van de vloer. Ga door de dingen die je nodig hebt. Als je iets heel ergs graag, hou het maar zet het op een georganiseerde plaats. Heb alles als een sloddervos niet te houden, jezelf dwingen om het weg te gooien omdat je niet meer junk. Als er voedsel onder je bed, dan is onmiddellijk te verwijderen voordat plagen komen en over te nemen.