Wkinl

Hoe maak je een schijfspie verwijderen

Wood-kraag toetsen zijn geïnstalleerd in het centrum van katrollen en tandwielen zodat ze niet uitglijden op de as ze zijn bevestigd. Meestal, een drukring en schroefgereedschappen houd de poelie op zijn plaats, maar zelfs nadat deze zijn verwijderd, zal de poelie weigeren zich te verplaatsen. Wanneer de poelie of tandwiel weigert te bewegen, kunnen deze methoden helpen.

Stappen

Hoe maak je een schijfspie verwijderen. Gebruik een kruipolie om eventuele corrosie die kan de poelie in beslag genomen om de as los te maken.
Hoe maak je een schijfspie verwijderen. Gebruik een kruipolie om eventuele corrosie die kan de poelie in beslag genomen om de as los te maken.
 1. 1
  Gebruik een kruipolie om eventuele corrosie die kan de poelie in beslag genomen om de as los te maken.
 2. 2
  Verwijder de schroefdraad bevestiging dat de poelie op zijn plaats houdt.
 3. 3
  Kwast of licht opschuren de as als er roest of vuil opgebouwd op. De naaf van de poelie meestal een nauwkeurige pasvorm op de as, dus zelfs als je het los te maken, zal dit puin voorkomen dat het afglijdt.
 4. 4
  Plaats een koevoet of een grote schroevendraaier achter de poelie van de katrol wrikken uit, als er een oppervlak erachter te wrikken tegen.
 5. 5
  Zet de moer of bout weer op het uiteinde van de as ver genoeg om de draden stevig grijpen, waardoor een ruimte tussen het en de poelie.
 6. 6
  Tik lichtjes op de sluiting met een zachte geconfronteerd hamer of met een houten blok om de sluiting en as te beschermen als u een conventionele hamer te gebruiken, terwijl de toepassing van matige druk met de koevoet of schroevendraaier.
 7. 7
  Wees voorzichtig je niet buigt de poelie of beschadig de schroefdraad van de schroef. Gebruik alleen matige druk, en niet direct slaan op het einde van de as of de moer / bout met een stalen hamer.
 8. 8
  Kopen, lenen of huren van een "gear puller" als de vorige stappen niet werken. Veel tandwielen en riemschijven zijn schroefdraadgaten bewerkt in hen vergemakkelijking gebruik van deze apparaten. Ze zijn meestal een samenstel met een centrale bout, een schroefdraad hub, en wapens aan de versnelling of katrol grijpen.
 9. 9
  Installeer de trekker met de centrale bout aangaan van de poelie-as in de juiste lijn om slippen te voorkomen, en haak de armen of installeer trekken bouten door de gaten voorzien.
 10. 10
  Draai de bout van het tandwiel trekker totdat het is heel knus, tik vervolgens op de blootgestelde uiteinde van een geschikte hamer. De combinatie van de "trekkracht" en schokken van de hamer creëren inertie op de as moet de poelie bevrijden.
 11. 11
  Schuif de poelie vrij van de as.
 12. 12
  Verwijder de hout-kraag sleutel met een tang.

Tips

 • Voor informatie over het gebruik van de tandwieltrekker, verwijzen naar de website;
 • http://www.ccohs.ca/oshanswers/safety_haz/hand_tools/gearpullers.html
 • PB Blaster, PB-40, en Liquid Wrench, handelsmerk producten, zijn nuttig bij het vrijmaken geplakt mechanische onderdelen.
 • Grasmaaiers hebben een sleutel "shear", dat schade voorkomt aan de krukas, gelegen in het centrum van het vliegwiel of magneto. Deze veroorzaken vaak de motor niet wil starten, en zijn gemakkelijk te vervangen wanneer je leert hoe ze te verwijderen.

Waarschuwingen

 • Draag een veiligheidsbril bij het gebruik van een hamer om een ​​ander metalen oppervlak of gereedschap staking.
 • Wees voorzichtig met smeerolie, ze zijn vaak brandbaar en je moet contact met huid en ogen te vermijden.

Dingen die je nodig hebt

 • Moersleutels.
 • Breekijzer.
 • Tandwieltrekker, indien nodig.
 • Hamer, zachte geconfronteerd voorkeur.
 • Houten blok.
 • Kruipolie.