Wkinl

Hoe maak je een raamloze ruimte te maken lijken licht

Een afgewerkt kelder kan waarde toevoegen aan uw huis en bijdragen aangename, functionele leefruimte voor u en uw gezin. Helaas zijn veel kelders zijn meer, goed, kelder-achtige dan aangenaam, vooral die zonder ramen. Is uw lager niveau uit als een kerker? Probeer deze tips om een ​​gevoel van licht om uw kelder of een donkere kamer te brengen.

Stappen

Hoe maak je een raamloze ruimte te maken lijken licht. Gebruik lichte en levendige kleuren royaal.
Hoe maak je een raamloze ruimte te maken lijken licht. Gebruik lichte en levendige kleuren royaal.
 1. 1
  Gebruik lichte en levendige kleuren royaal. Grote oppervlakken in de kelder moeten in kleur, licht zijn om dingen te fleuren. Muren, bijvoorbeeld, moet worden geschilderd wit of warme tinten zoals geel, licht rood en oranje. Kies lichte of felgekleurde tapijten of tegels, als goed. Zelfs grote meubelstukken kunnen een verschil maken in hoe helder de kamer lijkt te maken, dus ga voor warme, levendige patronen op banken en stoelen.
 2. 2
  Bouwen contrast. Selecteer een aantal donkere meubels (einde tafels, bijvoorbeeld) of donkere wandkleden te contrasteren met de lichte kleuren van de grote vlakken. Selecteer donkere sierlijsten voor wanden en plafonds. Deze maatregelen brengen de helderheid van de lichtere kleuren en geven een meer natuurlijk aanvoelende schaduweffect.
 3. 3
  Ontdek uw verlichting opties. Verlichting die naar beneden hangt aan het plafond is prima voor andere kamers, maar in een kelder het vormt twee problemen. Ten eerste, veel kelders hebben lage plafonds, kan dus opknoping lichten maken het moeilijk om rond te krijgen. Ten tweede, opknoping lichten nemen ruimte in beslag en maken de ruimte kleiner lijken. Om dit te verhelpen, selecteert verzonken verlichting in het plafond, en vullen die met wandlampen, tafellampen en vloerlampen - de indirecte verlichting gaat branden het plafond en helpen zich te ontdoen van die grot-achtige sfeer.
 4. 4
  Kies de juiste lampen. Eerste, die oude tl-lampen zijn uit. Zachte witte gloeilampen zal de verlichting lijken meer natuurlijk. Een nog betere optie is om full-spectrum lampen, die een beetje meer kosten dan gewone gloeilampen, maar die natuurlijke licht van de zon na te bootsen gebruiken.
 5. 5
  Maak uw kelder kijken meer als de rest van uw huis. Als uw kelder heeft blootgesteld betonnen muren of houten lambrisering, installeren gipsplaten en verf het naar de kamer een meer afgewerkt uiterlijk geven. Als je plafonds hebben opgeschort en blootgesteld borden bedekken ze met gipsplaten en verf, als goed. Houd in gedachten dat gipsplaten is alleen bruikbaar wanneer uw kelder is volledig droog, het hele jaar door. Als uw kelder is vochtig of nat is, gipsplaten is een slechte keuze omdat het de neiging om te genieten van het water en de ondersteuning schimmelgroei. Je moet kijken voor waterdichte, vormbewijs kelder wand-en plafondsystemen die geen vocht en rot overuren zal absorberen. Je mag niet in staat zijn om alle blootgestelde leidingen en luchtkanalen te dekken, maar je kunt zulke armaturen schilderen naar de rest van de kamer te passen, of creatief verberg ze met meubels, planten of wandkleden.
 6. 6
  Open it up. Als u onnodige kolommen, pilaren of muren in uw kelder, overwegen scheuren ze uit (Raadpleeg een bouwkundig ingenieur of onzeker van dragende). Hoe meer open de plattegrond, zal het helderder de ruimte verschijnen.
 7. 7
  Krijgen sommige planten. Planten kunnen elke ruimte gezonder te maken door het verwijderen van giftige stoffen en het toevoegen van zuurstof. Ze kunnen ook geven de ruimte een betere stemming. Natuurlijk kunnen niet alle planten overleven in een kelder. Bezoek de bijbehorende Google op het kiezen van een kantoor fabriek voor enkele tips.

Tips

 • Gebruik spiegels om het helderder en opener op zoek te maken.
 • Full-spectrum verlichting kan fleuren niet alleen uw kelder, maar ook je stemming: het is aangetoond dat de symptomen van depressie geassocieerd met Seasonal Affective Disorder (SAD) te verbeteren.
 • Rust uw primaire kelder verlichting met een dimmer, zodat u gemakkelijk kunt variëren van de hoeveelheid licht die je wilt op een gegeven moment.

Waarschuwingen

 • Wees voorzichtig en vooruit denken bij het verwijderen van muren of kolommen. Je wilt niet de noodzakelijke structurele steunen verwijderen. Neem bij twijfel contact op met een professionele aannemer.
 • Kelders zijn berucht voor overstromingen, en tapijt niet goed omgaan met overstromingen, dus overweeg tegels en andere vloeren opties.
 • Bij alle werkzaamheden aan het elektrische systeem van uw huis (bijvoorbeeld het installeren van verlichting), zorg ervoor dat je weet wat je doet. Als je dat niet doet, het huren van een gekwalificeerde aannemer.
 • Omdat kelders zijn meestal vochtig of gevoelig voor water problemen van condensatie, lekkages of overstromingen, vermijd het gebruik van materialen gemaakt met organische verbindingen. Dat geldt ook voor hardhout, kurk, bamboe, veel ijzerhandel merken van laminaten, gipsplaten, houten ondervloeren, stoffen, latex, leer en papier. Schimmel gedijt in vochtige omgevingen en voedt zich met organisch materiaal. Heeft uw kelder niet om te zetten in een mal boerderij.