Wkinl

Hoe maak je een oude kast opknappen

Heb je ooit wilde een oude (of nieuwe), stuk of kast te herstellen en wist gewoon niet hoe te beginnen? Of misschien is er een stuk dat je gewoon niet meer zoals het uiterlijk van en wil om het te veranderen naar iets helderder of meer oog aangenaam? In dit artikel leer je een aantal van de activiteiten die het kost om dat te doen.

Stappen

Hoe maak je een oude kast opknappen. Verwerven van een oude kast.
Hoe maak je een oude kast opknappen. Verwerven van een oude kast.
 1. 1
  Verwerven van een oude kast. De ene gebruikt in dit artikel is een oude bakker kabinet genomen uit een verlaten huis, waarschijnlijk uit de jaren 1930 of '40. Naarmate meer en meer van de oude verf is verwijderd, de bouwtechniek aangegeven een handgemaakt stuk of misschien een middelbare school winkel project. Het is nog steeds erg oud zoals aangegeven door de 16 "breed duidelijke grenen hout gebruikt in de bloem bakken.
 2. 2
  Verwijder alle hardware van alle laden, deuren, poten, enz. De handvaten verwijderd uit dit stuk, onder twee lagen verf, waren gemaakt van messing of koper verzinkt staal. Veel van de beplating is weggesleten, maar kunnen wel worden hergebruikt.
 3. 3
  Verwijder de bovenste. Strip de oude verf, of in dit geval, de oude linoleum afwerking. Als de top is in bruikbare staat, kan het worden afgewerkt, of als alternatief, gelden keramische tegels, of zelfs laminaat voor een mooie nieuwe look. Als u besluit om te vergroten de top (bijvoorbeeld om een ​​eethoek te maken), meer van hetzelfde soort hout moet worden verworven om het (bij voorkeur hout dat overeenkomt met de oude) te verlengen, of een nieuwe top moet worden gebouwd. Dit stuk kreeg een nieuwe top gemaakt van oud hout schuur zodat een eetbar kunnen worden toegevoegd aan een kant.
 4. 4
  Beginnen met het verwijderen van de oude verf met behulp van de hete lucht pistool (warmte stripper). Houd het pistool beweegt in een cirkelvormige of heen en weer gaande beweging, zodat je niet verschroeien het hout. Werken in kleine ruimtes en als de verf begint te borrelen, gebruiken de plamuurmes te schrapen van de verf. Wees voorzichtig dat u geen krassen of guts het hout. Als een deel van verf begint te borrelen, houdt het pistool in de voorkant van het mes, en duw het plamuurmes voren. Langzaam verder naar het pistool verder te gaan terwijl schrapen. De hete lucht pistool alleen verf en vernis te verwijderen, zal het niet verwijderen van vlekken.
 5. 5
  Gebruik de stripper te ruimen alle hoeken en gaten. Dit is ook een goed moment om schoon te maken een oude hardware die je gaat houden, en herstellen van beschadigde gebieden van het stuk. Een kleine messing borstel en een spijker werken goed voor het reinigen van gedetailleerde gebieden.
 6. 6
  Worden alle vlakken tot de gewenste afwerking wordt verkregen. Aan de "oude" look, de inkepingen, gutsen en deuken onderhouden kan worden overgelaten in plaats. Als het stuk zal worden geschilderd, en een "nieuwe" look is gewenst, stopverf alle gebreken en laat de stopverf drogen voordat schuren. Door krimpen, indien het gebrek groot, meer dan een laag plamuur nodig zijn.
 7. 7
  Vlek het stuk met de gewenste kleur en laat drogen. Op houtsoorten zoals grenen, is het het beste om gekookte lijnolie verdund met terpentine of een commercieel gemaakt hout conditioner voorafgaand aan het aanbrengen van de vlek naar een meer uniforme kleur te bereiken gebruiken.
 8. 8
  Breng een laag primer als het stuk moet worden geschilderd.
 9. 9
  Breng de afwerking van uw keuze na waardoor de vlek te drogen, volgens de instructies. Een glanzende polyurethaan afwerking is een duurzame keuze voor kasten. Een HVLP spuitpistool is het beste ding om te gebruiken om uw afwerking van toepassing als u toegang tot een te hebben. Volgende zou zijn spuitbussen, maar dit kan duur geworden. Laatste is de goede oude borstel. Als je een borstel gebruiken, de aanschaf van een goede een die is gemaakt voor de afwerking werk. Breng de afwerking met zachte bewegingen zodat belletjes worden tot een minimum beperkt. Nadat het oppervlak geheel bedekt is, en voor de finish begint te stellen, poetsen hele gebied nog een laatste keer, borstelen alleen in de richting van de nerf. Een lichte beroerte is alles wat nodig is. Als het gebied groot is, werken in kleinere secties, overlappen de randen voor de finish kleverig wordt.
 10. 10
  Gebruik x0000 (de zogenaamde 4 aught) staalwol of 220-400 schuurpapier om licht zand het afgewerkte oppervlakken. Het doel van de schuren is niet aan de finish te verwijderen, maar om "ruw-up" van de afwerking, zodat de volgende laag zal houden aan de oude, en eventuele gebreken glad. Veeg het geschuurd gebieden om stof te verwijderen met een tack doek of een zachte doek gedrenkt in thinner en breng een nieuwe laag finish. Herhaal deze stap tot de gewenste dikte en glans wordt bereikt.
 11. 11
  Terugplaatsen van hardware na de finish heeft ruim de tijd om te genezen.
 12. 12
  Verplaats het stuk naar zijn nieuwe thuis en geniet van uw handwerk.

Tips

 • Raak nooit een blootgestelde oppervlakte van de finish tot het volledig droog is.
 • Wees geduldig. Afhankelijk van de grootte van het stuk dat u kiest, kan een project als dit enigszins tijdrovend zijn. Dit stuk werd in de buurt van 30 uur te voltooien, werken slechts een paar uur hier en daar in de avonden en vrije dagen.
 • Werk in een goed geventileerde ruimte, en vonken of open vuur in de buurt van het gebied te voorkomen dat de afwerking wordt toegepast in
 • Gebruik een stijve, hittebestendige plastic plamuurmes om schade aan het hout wanneer schrapen voorkomen.
 • Bij het gebruik van klemmen, haar is vaak een goed idee om stukjes afvalhout gebruiken in tussen de klem en het kabinet hout om de klem te voorkomen gutsen de kast.

Waarschuwingen

 • Lees en begrijp alle waarschuwingen over alle gereedschappen en verfproducten voordat u begint.
 • Het is noodzakelijk om de stripper te gebruiken in een goed geventileerde ruimte.
 • Gebruik niet de warmte kanon tijdens het gebruik van een brandbare stripper.

Dingen die je nodig hebt

 • Hete lucht pistool.
 • Rubberen handschoenen
 • Veiligheidsbril
 • 2 "tot 4" plamuurmes
 • Verfafbijtmiddel
 • Kleine elektrische schuurmachine of schuurblok
 • een assortiment van schuurpapier
 • X0000 staalwol
 • een luchtige overdekte plek om te werken
 • Beits of verf
 • Vernis of een soort van top coat
 • kwast of eindborstel