Wkinl

Hoe maak je een muis te vangen

Heeft u een muis of een rat (of een paar van hen) die bij u wonen? Dit artikel zal u vertellen hoe u uw knaagdier huisgenoot te vangen, of je het niet erg met behulp van traditionele vallen of je liever een meer humane methode te gebruiken.

Stappen

Hoe maak je een muis te vangen. Zoek de valkuilen waar je denkt dat de muizen zal zijn.
Hoe maak je een muis te vangen. Zoek de valkuilen waar je denkt dat de muizen zal zijn.

Met behulp van een traditionele val

Muizenvallen zijn er in vele soorten, waaronder traditionele verende vallen, elektrische vallen, en lijm vallen. U kunt deze valkuilen te kopen bij de meeste hardware winkels en online. De vallen variëren in hun wijze van uitvoering, maar je zal ze elk te gebruiken in vrijwel dezelfde manier. Lijm vallen worden algemeen beschouwd als de minst humane, en af ​​en toe het knaagdier zal kauwen uit haar eigen voeten en te ontsnappen, om later in een onbekende locatie sterven.

 1. 1
  Zoek de valkuilen waar je denkt dat de muizen zal zijn. Dit kan in een kast of een lade, waar u ook het bewijs dat het knaagdier in uw huis is gevonden.
 2. 2
  Plaats meerdere valstrikken. Men zal vaak niet genoeg om de muis te vangen, en je kan in staat zijn om meerdere muizen in een tijd inhalen met meerdere vallen.
 3. 3
  Aas de vallen. Veel soorten aas zal werken. U kunt speciaal ontworpen muis aas kopen in een winkel, of u kunt gebruik maken van voedsel van uw huis. Pindakaas zal werken en het is gemakkelijk te gebruiken, omdat het kan steken waar je het nodig hebt om.
 4. 4
  Controleer de vallen elke dag. Je wilt niet dat de muis te rotten. Dit kan gevaarlijk zijn voor het huis van de bewoners zijn als muizen veel gevaarlijke bacteriën kunnen herbergen.
 5. 5
  Verwijder de muis. Bij het weggooien van de muis, moet u beschermende handschoenen (en misschien zelfs een beademingsmasker) om jezelf te voorkomen contact met een gevaarlijke bacterie dragen. Gooi de muis buitenkant van uw huis voor sanitaire doeleinden.

Met behulp van een humane val

Als u wilt een muis te vangen zonder het te doden, zijn er valkuilen die u kunt gebruiken dat zal de vangst van de muis te leven. U kunt een live val aanschaffen en gebruiken op dezelfde wijze als andere vallen, of u kunt deze gids gebruiken om eenvoudig een levende val zelf.

 1. 1
  Hier krijg je een wc-papier of papieren handdoek buis. Het moet uit een afgewerkt roll zonder papieren op. Je zou iets dergelijks gebruiken, maar zorg ervoor dat het groot genoeg voor een muis naar binnen en dun genoeg dat het niet zal steunen het gewicht van de muis past.
 2. 2
  Plat ene zijde van de buis. Dit wordt gedaan zodat het evenwicht op de rand van een aanrecht of tafel.
 3. 3
  Aas de buis. Plaats uw aas op de binnenkant van de buis helemaal op een eind. Pindakaas werkt geweldig omdat het goed blijft plakken aan de binnenkant van je tube.
 4. 4
  De balans van de buis van de rand van een aanrecht of op tafel. Het moet op een rand die is een paar meter van de grond met een aantal vloeroppervlak ernaast. Plaats de buis zodat het de helft aan de oppervlakte en de helft van de rand, met het uiteinde dat wordt ingehouden van de rand. Als u problemen ondervindt bij het verkrijgen van de buis om stil te blijven of balans, kunt u tape deze licht op de tafel of toonbank, maar zorg ervoor dat de tape is niet in het bezit te strak.
 5. 5
  Hier krijg je een emmer of prullenbak. Zorg ervoor dat deze leeg is. Dit is waar u uw muis zal vangen. De bak moet minstens twee meter hoog of de muis kon springen uit nadat deze is gevangen.
 6. 6
  Plaats uw emmer direct onder de buis. Het moet zo worden geplaatst dat wanneer de muis gaat in de buis, zal het in de bak vallen.
 7. 7
  Controleer uw val regelmatig totdat de muis is gevangen.
 8. 8
  Laat de muisknop ver van uw huis. Je moet het nemen minstens een mijl afstand zo niet verder of het zal zijn weg terug naar je huis te vinden.
 9. 9
  Reinig en desinfecteer oppervlakken waar de muis is geweest. Deze oppervlakken kunnen gevaarlijke bacteriën op hen hebben en moet grondig worden gereinigd.

Tips

 • Als u niet beschikt over een tafel of werkblad dat zal werken, kunt u een oprit aanloop naar de top van de emmer. U kunt een aantal objecten gebruiken voor uw oprit, inclusief karton of gestapeld hout, maar zorg ervoor dat uw oprit is er een die een muis kon klimmen en dat je kunt je tube balanceren op de top.
 • Houd je huis opgeruimd om verdere besmettingen te voorkomen. Besteed speciale aandacht aan om ervoor te zorgen voedsel is in verzegelde containers en niet 's nachts weggelaten.
 • Grotere muizen kunnen springen van uw val, als je weet dat je een grote muis, gebruik dan een grotere emmer.
 • Als u een winkel gekocht val gebruiken, elektrische vallen effectiever zijn dan mechanische vallen.
 • Doe olie in de bodem van de prullenbak, zodat de muis zal niet springen.

Waarschuwingen

 • Niet verzegelen muis gaten u totdat u zeker bent dat alle van de muizen zijn verwijderd. Zij zullen ofwel scheurt een nieuw gat dat je nodig hebt om uit te vinden of te sterven in uw muren.
 • Gebruik geen rattengif. Dit kan ertoe leiden dat de knaagdieren te sterven in uw muren, die zeer onhygiënisch kunnen zijn terwijl het ontleedt.

Dingen die je nodig hebt

 • Traditionele val methode:
  • Trap naar keuze
  • Aas
 • Zelfgemaakte humane val-methode:
  • Toiletpapierbroodje
  • Aas
  • Emmer of prullenbak