Wkinl

Hoe maak je een magnetron schoon met een citroen


Heb je al verwaarlozen uw magnetron en zijn nu moeite om te verwijderen van de opbouw van al je verleden splatterings? Knip die spierballen door grijpen een citroen en ontdek de gemakkelijke manier om het te doen!

Stappen

Hoe maak je een magnetron schoon met een citroen. Meng citroensap met water.
Hoe maak je een magnetron schoon met een citroen. Meng citroensap met water.
 1. 1
  Meng citroensap met water.
  • Snijd de citroen doormidden.
  • Knijp het sap in een magnetronbestendige schaal of container en meng met ongeveer 300 ml (1 1/4 kopjes) water.
 2. 2
  Magnetron het mengsel. Plaats de container in de magnetron, zet de stroom op max voor 5-10 minuten (zodat de stoom te condenseren op de wanden en het dak van de oven).
 3. 3
  Veeg uit de magnetron. Zodra de tijd om is, verwijder voorzichtig de kom. Pak een zachte vaatdoek en veeg die magnetron uit met een ongeëvenaard.
 4. 4
  Stapje terug en bewonder de resultaten van uw gemakkelijke inspanning. Je zal ook ruiken fris en schoon.

Tips

 • Dit werkt omdat de stoom van het water bevochtigt en los de gekookte, droge voeding-splatter deeltjes. De citroen zorgt voor een heerlijke, frisse geur.
 • Het helpt om het interieur lade verwijderen voordat vegen beneden de rest van de magnetron. Op die manier kunt u schoon eronder en, als het moet naar beneden worden afgeveegd (zeer waarschijnlijk), kunt u veeg buiten de magnetron. Zorg ervoor dat het droog is alvorens terug te keren.
 • Gebruik overgebleven citroensap om vegen van het, als je enthousiast voelt!
 • Maak de buitenkant van de magnetron tegelijkertijd, zodat het glimmende over. Gebruik uw gewone keuken spray voor deze job.
 • Deze methode werkt ook met gewone witte azijn / water. De azijn geur verdwijnt als het droog.

Waarschuwingen

 • Pas op bij het verwijderen van de verpakking - de inhoud wordt bloedheet. Het openen van de magnetron deur en wacht een beetje maakt het veiliger om te verwijderen, maar zal de rest van het schoonmaken moeilijker.
 • Heeft een verzegelde container in de magnetron niet gebruiken. Deze kan exploderen onder druk.
 • Niet koken alle vloeistof uit elke container, ooit! Het is gevaarlijk en kan de container beschadigen of je verbrandt door oververhitting.
 • * Praat met uw arts voordat u met citroenen als je een vorige record van citroen allergieën.
 • Wees voorzichtig bij het hanteren van de citroen. Met een pH van 2,3 - vergelijkbaar met die van azijn - blootstelling aan het menselijk oog kan negatieve korte termijn effecten op uw gezondheid hebben.
 • Als je een magnetron met automatische ontluchting, kan het lang duren om merkbaar condensatie of de damp kan niet condenseren helemaal te krijgen. Sommige microgolven zijn ontworpen om de lucht in te ventileren damp opbouw voorkomen. Als deze truc niet gewerkt na 10 minuten microwaving water, het waarschijnlijk niet gaat werken. In dat geval, gewoon snijd de citroen doormidden en dompel de snijrand in zout, gebruik het dan naar beneden wrijven de magnetron interieur. Wegvagen eventuele resten met een zachte doek.
 • Onder bepaalde omstandigheden kan het water in de container oververhitte geworden, of verhoogde boven het normale kookpunt. Verwijderen of te storen oververhit water kan leiden tot het snel koken, wat vaak zeer heet water te morsen over de container. U kan het risico van brandwonden te verminderen door het gebruik van een ovenwant aan de bak met water te verwijderen, en door het vermijden van het gebruik van containers met zeer gladde zijkanten of het zetten van een object, zoals een eetstokje in het water te "nucleatie" sites te maken om het te laten aan de kook..