Wkinl

Hoe maak je een kelder carter installeren

In oudere woningen die werden gebouwd zonder adequate kelder waterdicht systemen, een carter en pomp is een relatief eenvoudige manier om vochtige kelder problemen te verminderen of zelfs te elimineren

Stappen

Hoe maak je een kelder carter installeren. Ten eerste, moet u een locatie voor het carter te selecteren.
Hoe maak je een kelder carter installeren. Ten eerste, moet u een locatie voor het carter te selecteren.
 1. 1
  Ten eerste, moet u een locatie voor het carter te selecteren. Wil je het carter te plaatsen in de buurt van een muur in de kelder, omdat de dompelpomp lozing zal moeten naar de kelder te verlaten en reist minstens 10 meter buiten te ontladen. Kies een locatie die gemakkelijk zal zijn om te werken in, en waar u kunt een gat punch via een balkomlijsting naar buiten te komen, maar blijf minstens 8 "weg van de stichting muur, om te voorkomen dat het raken van een fundering.
 2. 2
  Zodra u de locatie voor het carter hebt geselecteerd, moet u de omtrek van het carter liner sporen op de vloer. Laat een 3-4 inch gat rond de liner om het gemakkelijker maken om de liner past in het gat (je zal in het gat met grind en beton later invullen) maken.
 3. 3
  De volgende stap is het moeilijkst, namelijk het verwijderen van de betonnen vloer. Het is relatief snelle werk met een elektrische drilboor, als je er een kunt huren. Als je niet kunt een huren, kunt u het doen met een hamer boormachine en een steenboor, een voorhamer, en een metselwerk beitel. Met behulp van de grootste steenboor kunt gooien in de boor, begint het maken van gaten om de paar centimeter in het beton langs de buitenkant perimeter, gebruik dan de hamer en beitel om het beton tussen de gaten te kraken. Verder boren van gaten en hameren de beton totdat je kunt het verwijderen in brokken. Als uw vloer heeft wapeningsstaal gaas erin geïnstalleerd, kunt u een paar zware kniptang of een metalen grinder nodig om het te snijden.
 4. 4
  Zodra alle van het beton is verwijderd uit de opening, kunt u beginnen met het carter gat te maken. Wil je het carter gat ten minste 12 "dieper dan het carter liner te graven. Gebruik 5-liter emmers om het puin buiten winkelwagen.
 5. 5
  Zodra uw hole klaar, eerst plaatsen grof grind op de bodem van het gat, zodat de opvangbak liner zit gelijk met de kelder wanneer geplaatst in het gat. Dit grind zal een goede drainage te bevorderen en te helpen water te verplaatsen naar het carter, waar het kan worden gepompt (in plaats van het verplaatsen in uw kelder op een andere plek). Afhankelijk van de voering gebruikt, moet u wellicht een groot aantal gaten in het carter liner boren om het water in te voeren, zodat de pomp kan de pomp weg. De geboorde gaten moeten kleinere diameter dan de grootte van grind gebruikt, zodat grind niet doorkomen.
 6. 6
  Zodra u de liner hebben gezeten in het gat, plaats grind rond de zijkanten van het carter liner, die tot ongeveer 6 "onder vloerniveau.
 7. 7
  Mixen beton en giet een 6 inch betonlaag via gravel, invullen van de vloer tot aan de rand van het carter liner. Zorg ervoor dat het beton te mengen volgens de aanwijzingen, en gebruik een troffel om een ​​glad oppervlak te verkrijgen. Nadat het beton redelijk goed heeft ingesteld (minimaal 8 uur), kunt u weer werken aan het carter.
 8. 8
  Nu moet u het carter pomp sanitair te installeren. De meeste pompen gebruiken 1.5 "PVC pijp, maar bekijk de instructies die bij de pomp kwam om zeker te zijn. Monteer de PVC-buizen uit het carter pomp uitlaat omhoog door uw huis balkomlijsting, en naar buiten. Laat een korte kabel van PVC pijp op de buitenkant, kunt u een flexibele slang hechten aan de rest van de weg te gaan.
 9. 9
  Bij de montage van de leidingen, moet u droog-fit de hele sectie voor lijmen iets. Werk in een goed geventileerde ruimte, om blootstelling aan de dampen van oplosmiddelen te beperken.
 10. 10
  Gebruik een gatzaag met de juiste maat bit om een gat te snijden door je gevelbeplating en balkomlijsting.
 11. 11
  Plaats de pomp in de voering, bevestig het laatste deel van de pijp, en sluit uw pomp in. Het kan nodig zijn om tal van gaten in de voering boren om water in staat om binnen te komen om te worden weggepompt worden. De diameter van de boorgaten moet kleiner zijn dan de grootte van het grind gebruikt, zodat geen grind het carter liner kan betreden.
 12. 12
  Pompen komen met verschillende soorten van praalwagens. Voor elk type float is het belangrijk dat de vlotter de pomp vrij zodat het kan stijgen en dalen met het waterniveau in de opvangbak. Omdat water in het carter de vlotter moet kunnen stijgen tot een niveau dat de pompschakelaar activeert. Dan als het water wordt weggepompt, de vlotter moet terug kunnen vallen zonder komen te zitten tussen de pomp en het carter bad aan. Meestal is het een simpele kwestie van alleen het centreren van de pomp in het carter liner, maar het is best om dubbel te controleren uw set-up.

Tips

 • Wees er zeker en lees over de instructies die bij de carter pomp voorzichtig kwam.
 • De meerderheid van de carter pompen worden elektrisch aangedreven. Een ander type pomp gebruikt drinkwater te vloedwater hevelen. Deze soorten pompen vereisen gewoonlijk een dubbele terugslagklep in het drinkwater systeem om besmetting te voorkomen.
 • Overweeg het toevoegen van een batterij back-up sump pump systeem. Het zal een 12 volt gelijkstroom pomp en een "deep cycle" accu toe te voegen met een lader, vlotter schakelaar switch en een "hoog water" alarm. Als de stroom uitvalt tijdens een zware regenbui (wanneer uw pomp waarschijnlijk wordt geactiveerd), kan je eindigen met een vochtige kelder. De batterij zal de macht van de tweede pomp totdat de batterij leeg raakt of de stroom weer ingeschakeld.
 • Gebruik een flexibele rubberen aansluiting op de leidingen te verwijderen en service mogelijk te maken, zal het ook minder lawaai.

Waarschuwingen

 • Draag handschoenen bij het mengen en hanteren beton
 • Gebruik gehoor-en stof tijdens het zagen van beton
 • Draag altijd oogbescherming!

Dingen die je nodig hebt

 • Elektrische mini-drilboor
 • 5 liter emmers voor afgraven
 • Plastic carter liner
 • 4-8 kubieke meter grof grind
 • 1 zakje klaar mix beton
 • Troffel
 • Mengkuip voor beton
 • PVC-buizen (diameter afhankelijk van de gebruikte pomp)
 • dompelpomp dompelpomp