Wkinl

Hoe maak je een kat te stoppen kauwen

Soms is een kat is een chewer. Het is belangrijk om te proberen en uit te werken waarom uw kat kauwt net als het vinden van een manier om uw kat te stoppen kauwen. Dit artikel zal u helpen met ideeën voor het stoppen van het kauwen, of het kauwen zelf of kauwen een voorwerp, zoals meubels of schoenen.

Stappen

Hoe maak je een kat te stoppen kauwen. Controleer om te zien of er een reden waarom uw kat kauwt.
Hoe maak je een kat te stoppen kauwen. Controleer om te zien of er een reden waarom uw kat kauwt.
 1. 1
  Controleer om te zien of er een reden waarom uw kat kauwt:
  • Soms katten kauwen vanwege een vitaminetekort. Voeden van een goede kwaliteit kattenvoer of vraag uw dierenarts voor supplementen.
  • Neem contact op met uw dierenarts voor een andere mogelijke problemen, zoals vlooien of een genezen wond van. Dit is vooral belangrijk als uw kat knaagt aan zichzelf de hele tijd.
 2. 2
  * Controleer tandheelkundige gezondheid van uw kat. Als de kat groeit nieuwe tanden of een kiespijn of pijnlijke tandvlees, kan het kauwen om de pijn te verlichten. Heeft de kat dienovereenkomstig behandeld door uw dierenarts.
 3. 3
  Stop de kauwen. Voed een aanvulling indien nodig en volg de instructies van een dierenarts heeft gegeven. Anderzijds, als uw kat krijgt een schone factuur van de gezondheid, kan het nodig zijn om andere manieren om het kauwen af ​​te schrikken vinden. Je zou kunnen proberen:
  • Bittere appel spray - dit is een van de beste afschrikmiddelen die is gemaakt voor honden / katten. De meeste honden / katten zullen niet kauwen op iets besproeid met het.
  • Cayennepeper en water. Spuit dit op het object dat wordt gekauwd en de kat zal het met rust laten want het is warm.
  • Oranje olie. Maak een oplossing van 1 deel oranje olie, 3 delen water en spuit dit op het object.
  • Andere hekel smaken. Je kent je eigen kat, kies smaken die uw kat onaangenaam vindt en vacht het object met deze.
 4. 4
  Dekken wat de kat kauwen op (telefoon of computer snoeren). U kunt koord beschermers kopen (zoals een lange buis).
 5. 5
  Verplaats het object. Nog een goede manier om het kauwen te stoppen is om het object geheel te verwijderen voor een tijd. Terug als de kat lijkt meer beslecht. Als de kat neemt om kauwen iets anders als een substituut, gebruik dan een ander afschrikmiddel zoals de afstotende geur.
 6. 6
  Afleiden van uw kat. Plaats kat-vriendelijke planten in potten of in de tuin om uw kat af te leiden naar iets aangenamer. Planten te kiezen zijn onder andere citroengras, kattenkruid, kat mint enz. Hopelijk, de kat zal nemen om het kauwen op deze plaats van het object als het duurt een voorliefde voor de plant. Zorg ervoor om de kat te introduceren om de plant!
 7. 7
  Zoek een alternatief kauwen maatje. Vervangen het object met iets anders, zoals een oude badhanddoek of mat, een krabplank, speelgoed, enz. Iets wat het kan zijn tanden en klauwen zinken in dat het eindeloos zullen vermaken.

Tips

 • Sommige katten kauwen of zogen op kleding of sieraden ( vriendschap armbanden bijvoorbeeld) je draagt ​​en die ruikt naar jou. Dat betekent vaak dat ze werden gescheiden van hun moeder op te jonge leeftijd en ze zijn op zoek naar genegenheid en bescherming. U kunt dit soort kauwen stoppen door geruststellend uw kat, het onderwijzen van het sociaal gedrag (misschien door het krijgen van een tweede kat) en het helpen het uitgegroeid tot een volwassen, volwassen kat. Zodra deze fase van volwassenheid bereikt, de kat waarschijnlijk kauwen houden.
 • Probeer de bouwmarkt, reformwinkels of een apotheek voor een aantal van deze afschrikmiddelen.

Waarschuwingen

 • Heeft uw kat niet bloot aan pittige afweermiddelen zoals deze kunnen schadelijk zijn.
 • Als uw kat kauwen op zichzelf de hele tijd, is dit een teken dat er iets heel erg mis is en je moet de dierenarts onmiddellijk zien.