Wkinl

Hoe maak je een glasvezel bad of douche te repareren

Glasvezel douches en badkuipen zijn duurzaam, gemakkelijk te onderhouden, en aantrekkelijke wedstrijden, maar ze kunnen nog steeds per ongeluk worden beschadigd. Gelukkig voor huiseigenaren, er goedkope kits beschikbaar die kunnen worden gebruikt om reparaties uit te voeren als dit gebeurt.

Stappen

Hoe maak je een glasvezel bad of douche te repareren. Koop een geschikte kit voor uw douche (of bad).
Hoe maak je een glasvezel bad of douche te repareren. Koop een geschikte kit voor uw douche (of bad).
 1. 1
  Koop een geschikte kit voor uw douche (of bad). Je moet ervoor zorgen dat uw douche of bad is glasvezel voordat gaan winkelen, omdat deze instructies goede resultaten op gietijzer of andere soorten armaturen niet zal geven.
  • Zorg ervoor dat uw douche is glasvezel door erop te tikken met je knokkels of een houten lepel of iets dergelijks, die niet de finish zal beschadigen. Een glasvezel-eenheid zal een zachte, holle, niet-metalen geluid, en afhankelijk van waar je het tikt, kan zelfs flexibel lijken.
  • Kies de juiste kleur voor de set die u zal kopen. De meeste kits worden geleverd met kleurstoffen (verven producten) om de kleur van het product te veranderen om gemeenschappelijke gekleurde armaturen, zoals wit, gebroken wit, of amandel overeenkomen.
  • Zorg ervoor dat de kit die u koopt wordt compleet geleverd met alles wat je nodig hebt, of de aankoop van deze materialen en gereedschappen afzonderlijk. Het volgende is een lijst van wat je kit kan bevatten:
   • Polyesterhars
   • Verharder (katalysator te harden van de hars)
   • Glasvezel of mat (voor grote of structurele reparaties)
   • Kleurstoffen
   • Schuurpapier in diverse grutten, van korrel 80 (grof) tot 400 of 440 grit (Zeer Fraai)
   • Verdikkingsmiddel (om de hars voor verticale toepassingen verstijven)
   • Beschermende handschoenen bestand tegen de chemicaliën in de kit
   • Een mengvat en roerstokje
 2. 2
  Reinig het gebied dat moet worden gerepareerd. Snij elke gekartelde of uitstekende glasvezels rond het beschadigde gebied, zand er zachtjes met een medium korrel schuurpapier om de was te verwijderen, olie, zeepresten, of andere verontreinigingen, en spoel af met aceton of een ander oplosmiddel om een ​​goede hechting van de reparatie product te verzekeren.
 3. 3
  Bepalen of het beschadigde gebied zal vereisen glasvezeldoek versterken. Als dit niet gebeurt, doorgaan naar de stap beschrijven mengen en verven instructies. Als de scheur dan een kwart van een inch (1/2 cm) breed, of eigenlijk een open gat dat het harsmengsel niet alleen vult, snijd een stuk glasvezel doek of iets groter dan de opening. Voor grote gaten of scheuren, kan meer dan een laag van stof nodig zijn om goede resultaten te krijgen.
 4. 4
  Lees het mengen en verven instructies van het product dat u hebt aangeschaft. Aangezien individuele producten kunnen variëren, en het meten van de materialen die u door elkaar is essentieel, zorg ervoor dat u deze instructies begrijpt voordat u verder gaat.
 5. 5
  Plaats een beschermend materiaal, zoals karton of zware constructie papier op het oppervlak vindt u mengen het materiaal op. Plaats de container die u zullen mengen in (meestal geleverd in de kit die u hebt gekocht) op dit oppervlak.
 6. 6
  Meet de hoeveelheid polyester hars in het mengvat je denkt dat je nodig hebt voor uw reparatie. De meeste kits mengverhouding voor fractionele delen van de hars die, zoals 1/4e van het volume, 1/2, enzovoort, gemengd met een gelijk aandeel verharder.
 7. 7
  Voeg de kleurstof van de juiste buis die bij de kit geleverd. Een voorbeeld zou zijn voor amandelen, meng 5 delen wit met 1 deel bruin, tot 20 delen hars. Voor basis wit, gebruikt u de witte kleurstof toegevoegd totdat de hars is grondig ondoorzichtig. Meng deze componenten zorgvuldig, en controleer de kleur tegen de armatuur die u repareren voordat het toevoegen van de verharder.
 8. 8
  Meng verdikking materiaal in de hars / kleurstof mengsel tot het een gewenste consistentie voor uw patch. Verticale oppervlakken moeten zeer stijf, zodat het product niet verzakken, druppelen, of lopen. Voor horizontale reparaties het materiaal dunner, maar moet toch stijf genoeg dat het bewerkt glad met de applicator kan zijn.
 9. 9
  Voeg de verharder volgens de instructies van de kit. Als je een werkbare verhouding niet kunt vinden, moet u wellicht een educated guess over hoeveel je nodig hebt te maken. In het algemeen, te veel verharder zal alleen het proces versnellen, waardoor minder werktijd, en te weinig zal de ingestelde tijd te vertragen. Als u niet aan genoeg verharder toe te voegen aan de hars te stellen, zal het echter kleverig blijft voor onbepaalde tijd. Voor een bal-park schatting, voeg 5 druppels harder aan elk eetlepel hars / kleurstof mengsel.
 10. 10
  Meng de reparatie materiaal grondig. Hoe langer je roer het materiaal, hoe beter de resultaten zullen zijn, om ervoor te zorgen dat alle van de randen en hoeken zijn opgenomen, zodat het verhardt even. Bedenk wel dat als je eenmaal de verharder, de reactie die stolt de hars zal beginnen toe te voegen, zodat je alleen maar verwachten dat 10 tot 15 minuten totale werktijd voordat de hars onbruikbaar.
 11. 11
  Met behulp van een platte tool als een plamuurmes of een houten tongspatel, schep wat van het mengsel en breng het naar het beschadigde gebied. Als u gebruik maakt van glasvezel doek voor uw reparatie, plaatst het stuk dat u hebt gesneden over de schade, en druk het in de hars reparatie mengsel. Zorg ervoor dat je het gelijkmatig verspreid, en een niveau iets hoger dan de oorspronkelijke oppervlakte, zodat het kan worden geschuurd en veren glad wanneer u klaar bent. Zodra het reparatiemateriaal wordt aangebracht, laat het uitharden, typisch ongeveer 2 uur bij kamertemperatuur geroerd.
 12. 12
  Zand de pleister voorzichtig en probeerde niet naar de aangrenzende gebieden scuff. Als u gebruikte glasvezel doek, kan het nodig zijn om eventuele vezels die uitsteken met een scherp mes voordat schuren trimmen. Begin met een vrij grove korrel schuurpapier, afhankelijk van hoeveel van de pleister moet worden verwijderd zodat het gelijk met het oorspronkelijke oppervlak. Werk je weg van een grof of middelgrote korrel tot een boete, dan heel fijn schuurpapier, totdat de reparatie is glad. Als u nodig hebt om verder op te bouwen van de reparatie, meng een andere toepassing en pas het toe op het beschadigde gebied, herhaal dan de schuren.
 13. 13
  Meng andere partij van hars en kleurstoffen om de eerste pleister bedekken, zonder dat het verdikkingsmiddel. U kunt dit toepassen met penseel een kleine kunstenaar, of als het een kleine chip of ding, zal zelfs een wattenstaafje doen. Strijk deze applicatie zo veel mogelijk, laat het uitharden en schuren met zeer fijn schuurpapier.
 14. 14
  Buff de afgewerkte reparatie met het polijsten verbinding die in de kit om de glans te herstellen, zodat het overeenkomt met het origineel.
 15. 15
  Het schoonmaken van de omgeving, en bewonder uw handwerk.

Tips

 • Polyesther hars producten zijn temperatuurgevoelig, dus het verstrekken van een warmtebron wordt het uitharden te versnellen. Aan de andere kant, als u zich zorgen over het hebben van tijd om de reparatie uit te voeren voordat de hars stolt, je kunt het afkoelen alvorens te mengen om de levensduur te verlengen.
 • Grote scheuren of gaten zal vereisen met fiberglas versterking van gaas of doek, die meestal zal komen met de kit die u koopt. Dit kan de reparatie een beetje moeilijker te maken, en je kunt zelfs om hulp te zoeken van iemand die ervaring met het heeft.
 • Voor het toevoegen van de verharder, plaats een kleine hoeveelheid de getinte hars op het oppervlak van het bad te controleren kleuraanpassing. Pas als dat nodig is. Wanneer uitgehard, zal de hars iets lichter zijn. Na het ophalen van de kleur wedstrijd, veeg de hars af van het bad met aceton.
 • Voor grote gaten in de vloer van een bad of douche, gebruik een expanderend schuim product om de ruimte onder de vloer te vullen. Dit zal helpen de vloer, het voorkomen van toekomstige scheuren. Gebruik het product volgens de aanwijzingen op het blik, en trim of zand overtollige schuim dat uitsteekt over het afgewerkte oppervlak.
 • Gebruik disposable instrumenten en mengen containers indien mogelijk. Reinigen polyesther hars vereist een sterke oplosmiddel zoals aceton, en moet worden gedaan onmiddellijk na gebruik, dus meestal is het niet praktisch om dit te doen.
 • Voor zeer grote reparaties, kan een schuurmachine maken het proces veel gemakkelijker.
 • Een macht roterend gereedschap uitgerust met een schuurpad zal een hoop tijd en moeite besparen bij het polijsten uit de afgewerkte reparatie.

Waarschuwingen

 • Vermijd het gebruik van piepschuim bekers of containers voor het mengen van uw materialen. Aceton en aanverwante oplosmiddelen zal oplossen piepschuim en morsen de oplosmiddelen of harsen op uw sanitair en vloer.
 • Zorg ervoor dat u persoonlijke beschermingsmiddelen (masker-masker) en tal van ventilatie terwijl het doen van deze reparatie.
 • Gebruik rubber of plastic handschoenen (meestal meegeleverd met de kit) bij gebruik van oplosmiddelen en het mengen van de polyester hars.
 • Aceton of andere oplosmiddelen zijn zeer brandbaar, dus zorg ervoor dat er geen ontstekingsbronnen zoals boiler waakvlammen in de directe omgeving voor het begin van de reparatie.

Dingen die je nodig hebt

 • Glasvezel bad / douche reparatieset hierboven beschreven
 • Reinigingsmiddel, zoals aceton
 • Rubber of plastic handschoenen