Wkinl

Hoe maak je een gietijzeren koekenpan schoon

Kruiden een gietijzeren koekenpan is nodig om een anti-aanbaklaag maken en voorkomen dat roest. Om het behoud van de kruiden, moet u extra voorzichtig zijn bij het schoonmaken.

Stappen

Hoe maak je een gietijzeren koekenpan schoon. Na het koken Spoel de pan met heet water.
Hoe maak je een gietijzeren koekenpan schoon. Na het koken Spoel de pan met heet water.

Het schoonmaken van uw gietijzerkoekepan

 1. 1
  Na het koken Spoel de pan met heet water.
 2. 2
  Als u nodig hebt om resten te verwijderen, kook wat water in de pan voor een paar minuten, giet het uit, en schrobben met een harde nylon borstel (of niet-metalen borstel) en een mild schuurmiddel zoals zout.
  • Vermijd het gebruik van zeep en wasmiddelen en nooit de pan in de vaatwasser. Dit kan eten door de antiaanbaklaag die je hebt gemaakt en het bevorderen van roest.
 3. 3
  Handdoek droog de ​​pan grondig en lichtjes jas de binnenkant met bakolie.
 4. 4
  Bewaar op een koele, droge plaats en dek af met een papieren handdoek in plaats van een deksel om te voorkomen dat vocht opbouwen in de pan.
 5. 5
  Als de pan doet ontwikkelen roest, schuren met staalwol en re-seizoen.

Tips

 • Na handdoek-drogen, kunt u de vochtige koekenpan op laag vuur op het bereik of in de oven ingesteld op een lage temperatuur om ervoor te zorgen dat de pan goed droog is.
 • Coating met olie na oven-drogen zal het smeermiddel om dieper te stellen in de koekenpan en verminderen het risico van roestvorming tijdens opslag.
 • Altijd de vacht van uw koekenpan met een zeer dunne laag van verkorting of plantaardige olie voordat u het opbergt. Heb een dierlijk product, zoals reuzel niet gebruiken. Het zal gaan ranzig.
 • Als je moet wassen met zeep, zorg ervoor om grondig en spoel opnieuw seizoen uw koekenpan daarna.
 • Een erg roestig of anderszins verroest gietijzeren pan moet mogelijk worden uitgekamd met behulp van elektrisch gereedschap. Dit kan bijna elk gietijzeren pan die niet gaten in het kookoppervlak heeft wel redden. Na power-wassen, onmiddellijk seizoen. Nu is het klaar om te gebruiken voor jaren en jaren.

Waarschuwingen

 • Een hete ijzeren koekenpan lijkt identiek aan een koude ijzeren koekenpan. Voorzichtigheid is geboden wanneer een pan in op het fornuis om deze reden.
 • Droog alle andere keuken apparatuur die u kunt opslaan in je gietijzeren koekenpan. Een licht vochtige pan zal roesten een gietijzerkoekepan wanneer gestapeld bovenop.
 • Voorkomen dat hete gietijzeren in koud water. Dit kan leiden tot gietijzer om kromtrekken of barsten.
 • Gietijzeren koekenpannen de warmte van de hendel, dus wees voorzichtig niet om jezelf te verbranden door het aan te raken met de onbeschermde huid.