Wkinl

Hoe maak je een cavia kooi schoonmaken

Wil je weten hoe je een cavia kooi schoon? Nou, dan ben je hier aan het juiste adres! Dit artikel zal u tonen de beste manier om je cavia kooi schoon te maken. Uw kleine varkentje zal zeker blij zijn!

Stappen

Hoe maak je een cavia kooi schoonmaken. Neem je cavia uit de kooi en zet het in een veilige afgesloten ruimte van waaruit het niet kan ontsnappen.
Hoe maak je een cavia kooi schoonmaken. Neem je cavia uit de kooi en zet het in een veilige afgesloten ruimte van waaruit het niet kan ontsnappen.
 1. 1
  Neem je cavia uit de kooi en zet het in een veilige afgesloten ruimte van waaruit het niet kan ontsnappen. Zorg ervoor dat er iemand is om hen heen te kijken, en dat er geen harde geluiden rond dat ze kunnen schrikken. Iemand kan je cavia te houden, als je wilt.
 2. 2
  Nemen al hun speelgoed, waaronder ook hun kom, fles water, en schuilplaats. Leeg de fles water en voerbak. Neem ze mee naar een gootsteen en spoel af hun schuilplaats als het nat kan krijgen. Ren dan wat heet water en dompel de fles water en voerbak. Laat ze daar te drogen terwijl je schoon uit de kooi.
 3. 3
  Neem je kooi naar waar je van plan bent om het schoon te maken en krijgen een grote vuilniszak. Borstelen alles zorgvuldig in de zak. Voor echt grote kooien, is het handig om een ​​kat-kak scooper moeten schrapen uit de kooi. Mogen niet voor het zelfde als uw kat, hond of ander huisdier.
 4. 4
  Spuit de binnenkant van de kooi naar beneden met een 50/50 mengsel van gedestilleerd witte azijn en water om het schoon te maken. Dit werkt beter en is veiliger voor uw cavia dan elke andere reinigingsmiddel. Als je dat niet, maar het gaat steeds smeriger elke keer! Voor diepere vlekken en knoeit, gebruik onverdunde azijn, maar zorg ervoor om af te reinigen goed achteraf! Droog het met een handdoek of, als je de tijd hebt, kun je de lucht laten drogen. Later kun je ook spuiten de bodem met wat wordt genoemd "Schoon Kooi" het maakt de kooi geur minder erger in de tijd. Het is een veilige deodorant, kun je het kopen bij een plaatselijke dierenwinkel waar ze verkopen Cavia's, fretten, hamsters of konijnen.
 5. 5
  Bekleed de kooi met frisse en schone nieuwe krant, vervolgens vullen met beddengoed, ongeveer 1-3 centimeter. Zorg ervoor dat het niet cederhout chips, en zelfs kunstmatig gedroogd pine wordt afgeraden vanwege de sterke geur die varkens niet de voorkeur. Controleer de kooi volledig droog of schimmel en andere schimmels groeien in of op de kooi.
 6. 6
  Zet de kooi weer in elkaar (als je nam het uit elkaar) en zet het speelgoed en dingen terug in verschillende posities, of zet nieuwe dingen in, om een beetje van diversiteit en entertainment toe te voegen! Verbergen hun favoriete lekkernijen in papieren handdoek rollen of hang ze met een touwtje, (zorg ervoor dat uw spaarpot kan bereiken). Nu zet je cavia / s terug en bekijk ze voeren een full-op zoeken voor hun favoriete speeltje te vinden!

Tips

 • Om u te helpen uw kooi schoon te maken, zet een laag van krant onder het beddengoed. Op die manier kun je het oprollen wanneer het tijd is om de kooi te vernieuwen.
 • Als je het kunt veroorloven, zet een dikke laag van ratelpopulier krullen (alleen krullen, geen chips) en zet dan een laagje Carefresh. Het helpt de geur en veel zachter de biggetjes voeten.
 • Gebruik ofwel een spons of een kleine, frisse doek en een oplossing van 1/2 water en 1/2 gedestilleerd witte azijn te vegen / spuiten onderaan uw biggetjes thuis. Heeft Windex of andere reinigingsspray gebruiken omdat het schadelijk zijn voor uw cavia kan zijn.

Waarschuwing

 • Schoonmaken van de kooi van je varken op zijn minst op een wekelijkse basis is erg belangrijk voor het behoud van de gezondheid van uw huisdier.
 • Gebruik geen houtsnippers of zaagsel als ze leiden tot ernstige schade aan uw huisdier. Ceder beddengoed kan veel gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals kan grenen. Kiln-dried pine is geschikt voor beddengoed als er niets anders beschikbaar is.
 • Altijd hebben iemand begeleiden uw cavia. Ze zijn van nature nieuwsgierig en kunnen zich krijgen in een hoop problemen.