Wkinl

Hoe maak je een business plan voor de landbouw en veeteelt te schrijven

Een business plan is van essentieel belang in de plaats te hebben voordat je proberen om het opstarten van een boerenbedrijf, het maakt niet uit wat je hebt gedaan bij wijze van voorbereiding. In de wereld van vandaag, dier landbouw is complexer en meer variabel dan het was 100 jaar geleden. Er zijn veranderende markten, hoge kosten, lage winstmarges, verschillende manieren om vee te fokken, en nichemarkten.

De aard van de business plan je maakt is aan jou, maar de volgende stap-voor-stap proces van het maken van een goede business plan zal u helpen op de lange termijn.

Stappen

Hoe maak je een business plan voor de landbouw en veeteelt te schrijven. Vinden wat papier, een potlood of een computer met, een-noot of een soortgelijke tekst programma.
Hoe maak je een business plan voor de landbouw en veeteelt te schrijven. Vinden wat papier, een potlood of een computer met, een-noot of een soortgelijke tekst programma.
 1. 1
  Vinden wat papier, een potlood of een computer met, een-noot of een soortgelijke tekst programma. Dit stelt u in staat om alles wat in je hoofd opkomt, met inbegrip van de doelstellingen en ambities je hebt voor het opstarten van een vee-operatie schrijven of typen beneden.
 2. 2
  Beginnen brainstormen. Je hoeft niet naar een chique, wetenschappelijke-essay van te maken, noch de juiste grammatica, spelling of schrijfvaardigheid toe hier. Maken bullet points van wat je wilt doen, hoe je het wilt doen, en wat je bereid bent te doen om er te komen is de beste manier om te beginnen.
  • Je moet vooral brainstormen over uw doelen en doelstellingen. Het is veel effectiever om een ​​bedrijf te runnen als je een doel voor ogen om plaats te bereiken dan het hebben van vage ideeën van "willen iets doen met dieren". Dat is gewoon niet genoeg, en het is zeker niet van plan om ergens snel te krijgen!
  • Als je je doelen te overwegen, bedenk dan dat de strategie is niet hetzelfde als marketing. De strategie voor uw bedrijf is hoe je van plan bent om waarde te leveren aan uw klanten (uw "value proposition"), hoe u van plan bent om je potentiële klanten te overtuigen om die waarde van u verkrijgen door het communiceren van uw onderscheidend vermogen als producer (of, wat maakt je verschillend van andere bedrijven of boerderijen), en waarom kun je die waarde beter dan andere producenten (uw prestaties anatomie) te leveren. Uw marketing plan moet uitleggen hoe u van plan om uw strategie te communiceren aan uw bestaande en potentiële klanten.
 3. 3
  Doe een SWOT-analyse. SWOT is een populaire afkorting gebruikt in bedrijven en economie die staat voor Strengths, Weaknesses, Opportunities, Threats en. Sterke en zwakke punten zijn van de interne of controleerbare kenmerken van een bedrijf. Kansen en bedreigingen zijn uiterlijke kenmerken die uit uw, uw bedrijf of de controle van een industrie. Om een ​​SWOT-analyse te doen, maak een tabel met vier kolommen, met de titels zijn: Strengths, Weaknesses, Opportunities en Threats. Plaats deze titels op de kop van elke kolom. Of, als je denkt dat het gaat te saai en lastig om een ​​tafel te gebruiken te zijn, dan kunt u ook een aparte pagina te gebruiken voor elke factor.
  • Een dergelijke analyse is zeer eenvoudig en flexibel te gebruiken, want je kunt het gebruiken om uw persoonlijke zelf, uw bedrijf of de sector te analyseren u wenst om een ​​carrière te beginnen in
  • Deze vier planningsstrategie factoren moet alles over je beschrijft, het tonen van wat je wel en niet kan doen, wat je misschien hulp nodig hebt met van meer professionele en goed geïnformeerde mensen, wat je leergierig bent, wat problemen en problemen die je kunt tegenkomen in uw landbouw-venture, en welke kansen kunnen stellen u in staat om zowel slagen en winstgevend.
   • Vergeet niet dat er twee krachten die je zal beïnvloeden en je zal moeten analyseren:
    • Interne krachten die je de controle over dergelijke hebben als wat fokt u ook kiest, of u wilt een intensieve of extensieve operatie uitvoert, hoe je voedt je dieren, enz.
    • Externe krachten die je hebt geen controle over, zoals het weer, de topografie en bodem-type het land je bent landbouw / veeteelt op, lokale, nationale en internationale vraagstukken in de sector, de marktprijzen, de vraag naar producten en voorkeuren van de consument.
  • Heeft een interne SWOT-analyse van u en uw bedrijf. Vraag jezelf af wat je goed in en wat moet worden verbeterd, wat u kunt doen om te verbeteren en welke dingen kan je te heroverwegen doet elke vorm van landbouw. Dit zal ook de aandacht op het krijgen van hulp van mensen die meer ervaring dan u in bepaalde gebieden van uw plan en uw pool van kennis. Hulp kan variëren van advies van een dierenarts, een accountant die ervaring in het doen van financiële evaluaties van de landbouw activiteiten heeft, een boerderij bouwinspecteur, een fokker dat is in het bedrijf dat u geïnteresseerd bent in meer dan 20 jaar, etc.
   • Ook het analyseren van je boerderij, het land van uw boerderij zit op en uw gezin. Stel soortgelijke vragen zoals hierboven vermeld, alleen met uw familie, moet u vragen over tijden je moet hebben om met hen doorbrengen, wat er zal gebeuren als je je farming gebruik genomen voordat je familie, wat u kunt doen om te stimuleren en te leren uw kinderen om worden betrokken bij de operatie, etc.
  • Doe een externe SWOT-analyse van de aard van de veehouderij u van plan op het krijgen in, of het nu runderen ( vlees of zuivel ),,,, geiten / schapen, of zelfs exoten (zoals bizons, elanden of emu). Het wordt sterk aanbevolen om je onderzoek te doen om een ​​grondige SWOT-analyse van de aard van de branche waarin je geïnteresseerd bent Kijk naar alles van nationale industrie nieuws van bekende en lokale landbouw kranten en tijdschriften, te bezoeken van vertrouwde websites te voltooien. Bijvoorbeeld, als je willen krijgen in de Canadese vee bedrijf, hebben een blik op de Canadese Vereniging van Veehouders webpagina op CCA.org. U vindt veel informatie vinden over de nationale industrie nieuws en zorgen. Westerse producent (voor de provincies Alberta, British Columbia, Saskatchewan en Manitoba) is ook een grote krant om door te zoeken naar diverse industrie nieuws en updates.
   • De meer onderzoek over wat je aan begint, dat je in deze fase, hoe meer bewust wordt u van wat te verwachten toen verrassingen komen. Wanneer je eindelijk aan de slag op uw business plan, zul je veel meer bewust van de valkuilen, uitdagingen, behoeften en eisen het duurt betrokken te zijn en in de vorm van vee / landbouw bewerking die u wilt hebben concurreren.
 4. 4
  In een aparte tabel, schrijven vier beginnend met "waar ben ik in nu, '' waar wil ik zijn", "hoe kom ik daar" en "hoe weet ik dat ik aangekomen". Nogmaals, brainstorm je weg door dit. Als je alleen komen met een of twee punten, dat is prima, maar af te breken deze vier verder te helpen ze te beantwoorden, hier zijn enkele punten om te overwegen bij het beantwoorden van deze vragen:
  • Waar ben ik in nu Neem een SWOT-analyse (zie vorige stap), voor deze gebieden:? Klanten, operations, human resources en financiën. Als u niet een bedrijf hebben, een SWOT-analyse zoals vermeld in de vorige stap is helemaal prima.
  • Waar wil ik worden? Dat is de vraag waar u al uw vestigen doelen en doelstellingen die je wilt bereiken in de komende 3 tot 5 jaar. Omvatten alles, zoals financiering, marketing, kudde gezondheid, fokkerij, geboorte, spenen, ruimen, de verkoop, het beheer van grasland, voer beheer, kosten-analyse, enz.
   • Deze vraag is ook goed voor uw persoonlijke, familie en zakelijke doelen te pakken. Bij het doen van familie doelen, hebben elk van uw familielid schrijven doelen voor zichzelf, niet om het even wat te bespreken bij het schrijven van hen uit, maar bespreken ze nadat ze zijn uitgeschreven.
    • Persoonlijke doelen omvatten zaken als minder uren werken, bevorderen van uw opleiding op gebieden zoals verschillende commodity markten of boekhoudkundige en productieprogramma's, etc.
    • Zakelijke doelen zijn vooral gericht op de boerderij eenheid als een zakelijke entiteit; voorbeelden zijn maximale schuldenlast te dragen, eventueel bezitten of beheersen van x aantal hectare, etc.
  • Hoe kom ik daar? Dit is het belangrijkste onderdeel van uw business plan, want dit is het gebied waar u op papier gezet hoe je de dingen die je wilt krijgen voor een betere u, familie en het bedrijfsleven. Brainstormen is geweldig hulpmiddel om te gebruiken in dit gedeelte, zoals je kunt altijd een plan B, C, D, enz., in aanvulling op uw Plan A.
  • Hoe weet ik dat ik aangekomen? Als u uw business plan te visualiseren als een reis, is het niet moeilijk te begrijpen dat je nodig hebt om je vooruitgang te meten langs de weg en bepalen of u op weg naar uw doelen, draaien je wielen of rollen achteruit. Dit wordt gedaan door het definiëren, verzamelen en beoordelen van metrics, metingen en Key Performance Indicators op regelmatige basis om uw plannen en beslissingen, valideren directe valideren> uw toekomstige activiteiten, rechtvaardigen eventuele wijzigingen in het plan en ingrijpen te rechtvaardigen> als dingen niet gebeurt volgens het plan. Al uw doelen moeten meetbaar zijn. Metrics en metingen zullen u het antwoord op deze belangrijke vraag te geven.
 5. 5
  Op een ander (als je op een computer) of een ander stuk papier / pagina, beginnen met het schrijven van uw ondernemingsplan. Maak de Business Plan door het maken van drie belangrijke plannen: Strategisch plan, operationeel plan, en een opvolgingsplan:
  • Strategisch plan. Dit is waar je aansluiten bij al uw brainstormen gedachten, ideeën, doelstellingen en doelen samen uit de stappen 2 tot 4. Kortom, het soort business plan zou je zien dat andere bedrijven ontwikkelen is de volgende:
   • Vision statement: Een overzicht van wat u of uw bedrijf eruit zal zien in de komende 5 tot 10 jaar.
   • Missie: Dit bepaalt of wordt het doel van de organisatie probeert te presteren in de maatschappij. Deze verklaring dient bondig uitleggen wat het bedrijf doet, voor wie en waarom.
   • Waarden: Dit zijn de algemene normen of richtlijnen die belangrijk zijn voor je boerderij en boerderij familie zijn.
   • Situationele analyse: Dit is het proces van het identificeren en begrijpen van hoe uw bedrijf is gepositioneerd binnen de omgeving waarin je werkt, zowel intern als extern. Stap 3 is wat dit onderdeel van het strategisch plan is alles over.
   • Doelen: Wat zijn de belangrijkste resultaten die u wilt bereiken in de komende 3 tot 5 jaar?
   • Doelstellingen: Hoe denkt u over het bereiken van je doelen?
   • Kritische succesfactoren: Gebieden van de prestaties van cruciaal belang voor de lange termijn succes van een organisatie, en zijn ontwikkeling, groei en succes. Voor elk GSK moet u een of meer Key Performance Indicators (KPI's), die zijn statistieken die u zal gebruiken om te bepalen of u het bereiken van uw KSF definiëren. CSF's worden uitgedrukt als algemene verklaringen van doelen ("Handhaaf klanttevredenheid.") Terwijl de KPI's zijn meer specifieke ("Afname van aantal productverpakkingen klachten.")
   • Plan van aanpak: Strategieën en acties die worden uitgevoerd om de beoogde doelstellingen te bereiken.
    • In een notendop, hoef je niet te gaan door de hoofdpijn van het beantwoorden van alle vragen hierboven geplaatst. Gebruik in plaats daarvan de drie eenvoudige vragen hierboven in stap 4 als een middel om te beantwoorden al 8 van deze standaard business-plan voor vragen.
  • Operationele plan. Dit is het plan waar u de dag-tot-dag activiteiten van het bedrijf met inbegrip van wat er wordt gedaan schetsen, hoe het moet, wie het doet en als het klaar is. Dit plan is over het algemeen kortere termijn en meestal draait rond een productiecyclus. Er zijn vier deelplannen die belangrijk zijn voor dit plan zijn: Productie plan, Marketing plan, financieel plan, en Middelen plannen Human:
   • Productieplan: Wat zal worden gekweekt of verwerkt te worden verkocht? Voor veehouders dit omvat twee hoofdcomponenten: Dieren en systemen. Met de dieren, dit is waar je de lay-out dingen zoals fokkerij, ruimen, spenen, verzorging van pasgeboren dieren, gezondheid van de veestapel, enz. Het tweede omvat aantal hectaren en type grondstof te worden gekweekt om de kudde te ondersteunen (hooi, kuilvoer, groenvoer, weiland, graan, enz.). Identificeer alle soorten ondernemingen op uw bedrijf.
    • Productie-middelen zijn ook belangrijk om te vermelden: Land basis, Apparatuur basis, en Gebouwen en structuren.
   • Marketing plan: Waar en hoe zal u uw grondstoffen verkopen? Vergeet niet, is verkopen alleen het wegwerken van wat je hebt. Wanneer u de markt, moet je van plan bent om tegen een goede prijs.
   • Financieel plan: Dit omvat de begroting analyse, inkomsten en uitgaven, schulden, onbetaalde arbeid, alternatieve kosten, benchmark-analyse van jezelf van andere handelingen, verklaringen van de cash flow, afschrijving van machines, dieren, gebouwen, enz., lonen, familie kosten van levensonderhoud, etc.
   • Human resources plan: De meeste bedrijven vertrouwen op een werknemer (dwz, de eigenaar) om de operatie uit te voeren. Maar, desalniettemin, human resource plannen moeten markeren inhuren problemen waarmee de business en hoe die aan te pakken. Het moet verder beschrijven van de aard van de mensen die nodig zijn om het bedrijf te runnen (algemene verantwoordelijkheden, titel, vaardigheden, beschikbaarheid en eventuele opleidingen nodig.)
   • Kwaliteitsplan: Kwaliteitscontrole is de mogelijkheid om te bepalen wat je zal produceren en de gewenste kwaliteit die u moet bereiken in uw producten, het vaststellen van de processen die nodig zijn om dit te doen, controleren voortdurend uw product tegen kwaliteitsparameters, herkennen wanneer u nog niet tot de gewenste kwaliteit en hebben de middelen om uw proces te verbeteren om het probleem te corrigeren en terug te keren uw product om de gewenste kwaliteit. Er zijn veel kwaliteit kaders en methodieken, maar een van de eenvoudigste is dr. W. Edward Deming Continuous Quality Improvement cyclus. Het heeft vier stappen, die worden herhaald continu geleidelijk verbeteren van de kwaliteit en het proces volwassenheid in de tijd.
    • Plan: Bepaal de doelstellingen voor wat het ook is dat je van plan bent te doen, de processen die nodig zijn deze doelstellingen te verwezenlijken en de metrics en metingen die nodig zijn om de processen te beheersen en te bewijzen dat de doelstellingen worden verwezenlijkt.
    • Do: Voer het plan en het verzamelen van statistieken en metingen langs de weg zoals gedefinieerd in de vorige fase.
    • Controleer: Bekijk de resultaten, metrics en metingen en bepalen of er verbeteringen kunnen en moeten worden gedaan om het plan.
    • Handelen: Implementeren van de verbeteringen, zodat de volgende keer dat het proces wordt uitgevoerd zullen de resultaten beter zijn.
  • Successieplanning. Dit kan het moeilijkste deel van een business plan te zijn, want men heeft om te plannen wat er moet gebeuren als de belangrijkste operator of erger gewond is, sterft. Succession planning omvat het ontwikkelen van een continuïteitsplan voor uw bedrijf en het bepalen van het proces van overgang van een bedrijf aan nieuwe eigenaars. Deze overgang kan een buiten verkoop (apparatuur en land veiling verkoop), of een erfenis verkoop (het passeren van het bedrijf naar de volgende generatie) zijn.
 6. 6
  Identificeer het type van de boerderij eigendom. Er zijn zeven belangrijke soorten van eigendom: Proprietorship, General Partnership, Limited Partnership, Mede-eigendom, Joint Venture, Corporation, of Trust. Deze worden hieronder kort uiteengezet:
  • Proprietorship: Dit is de eenvoudigste vorm van bedrijfsorganisatie. Het gaat in de eerste plaats een persoon die de hele zij-bang. Schulden en nalatige handelingen gepleegd door medewerkers vallen onder de verantwoordelijkheid van de eigenaar. Maar, zijn alle juridische complicaties en kosten en onderhandelingen over overeenkomsten niet vereist, noch is een handelsnaam vereist.
  • Vennootschap onder firma: Dit betekent dat twee of drie mensen bezig met een operatie. Met meer dan een persoon runnen van een boerderij, betekent dit dat het bedrijf een geregistreerde naam moet hebben, en elke partner is verantwoordelijk voor alle schulden, verplichtingen en aansprakelijkheden van de operatie. Dit partnerschap lost automatisch met een overlijden, faillissement of insolventie.
  • Commanditaire vennootschap: Dit is in principe een persoon is verantwoordelijk voor alles wat in het bedrijf, terwijl de andere is er alleen maar om kapitaal, niets meer of minder te leveren. Een commanditaire vennoot heeft geen actieve rol in het reilen en zeilen van een operatie, maar hij kan de boeken van het bedrijf te inspecteren en adviseren het management.
  • Mede-eigendom: Dit is waar twee of meer personen gezamenlijk eigendom.
  • Joint venture: Dit wordt vaak gebruikt in de landbouw, waar sprake is van een gezamenlijke partnerschap tussen partijen, en is gemaakt met het oog op een specifieke of beperkte commerciële onderneming te verrichten zonder een partnerschap. Dit is meestal een tijdelijke overeenkomst tussen twee partijen.
  • Corporaties: Dit zijn rechtspersonen waarin aandeelhouders bezitten de corporatie door eigendom van aandelen. Het is een aparte juridische entiteit, los van haar aandeelhouders. De aansprakelijkheid van de individuele aandeelhouder is beperkt tot de investeringen van die persoon in het bedrijf, tenzij de aandeelhouder zelf heeft gegarandeerd de verplichtingen van de corporatie. Een bedrijf kan heel flexibel kader in termen van opvolging geven aan de volgende generatie. De eigenaar kan werknemers ook aandelen in de groei en winst van de operatie zonder het opgeven van het beheer van rechten van een partner.
  • Vertrouw op: Dit is een relatie waar de juridische eigendom van het onroerend goed wordt gescheiden van de economische eigendom van het onroerend goed.
 7. 7
  Bind het allemaal samen. Wees niet bang om veranderingen aan te brengen in uw plan. Een business plan is niet een vaste regel-instelling standaard die moet worden ingesteld in steen. Integendeel, het is een papier dat kan worden veranderd als het bedrijf groeit en zo nieuwe ideeën en nieuwe problemen voordoen. Meestal moet een bedrijfsplan ten minste eenmaal per maand worden beoordeeld op een keer per jaar om te kijken naar wat er geschreven en welke veranderingen moeten worden gemaakt.

Tips

 • Een business plan is goed om te hebben bij de ondertekening op voor een lening bij de bank. Zij zullen meer geïnteresseerd zijn in het financiële gedeelte van uw business plan, omdat ze nodig hebben om te zien hoe het hen zal beïnvloeden in termen van wat ze kunnen krijgen van het in termen van geld.
 • Vraag om hulp bij het schrijven van een business plan. Krijgen een professionele business analist of iemand vergelijkbaar met veel ervaring te analyseren en het schrijven van deze plannen, zodat zij u kunnen helpen als en wanneer je vast zit aan een bepaalde sectie.
 • Doe alles schriftelijk. Niets is erger dan niet iets opschrijven en plotseling vergeten het. Ook hebben een aparte map voor dus business plan, zodat u weet waar het is en waar u het kunt openen in de toekomst. Als je het hebt over de computer, opslaan op een harde schijf of een data vasthouden, dus als je computer crasht op u en u kunt uw werk niet een back-up, heb je het opgeslagen op een aparte schijf.
 • Geen business plan is in steen gebeiteld. Je moet niet vergeten om het te hebben bij de hand zodat u het kunt graven en verander het even welk deel van uw plan als er iets ongezien is gekomen.
  • Ieder goed bedrijf heeft om elk jaar of zelfs twee keer per jaar te veranderen en opnieuw analyseren van hun business plan. Voor nieuwe ondernemers en degenen opstarten, zullen ze vaak moeten veel vaker kijken naar hun business plan dan een die al goed is ingeburgerd.

Waarschuwingen

 • Ga niet over uw hoofd en proberen uit te schrijven van een business plan in een vergadering. Het kan een week of langer duren voordat je het allemaal gedaan, dus neem de tijd. Inderdaad, veel gevestigde bedrijven gestart door het uitgeven van zes maanden of meer opstellen van businessplannen; haasten gewoon schadelijk voor uw bedrijf op de lange termijn.
 • Denk niet dat u niet zal hebben om ooit weer kijken naar uw business plan voor de rest van de tijd dat u uw operatie uitgevoerd. Je moet altijd proberen te analyseren wat uzelf en uw bedrijf minstens een keer per jaar om te weten waar je worstelt en waar je bent geweldig doet.

Dingen die je nodig hebt

 • Computer tekst programma of papier / blocnote en pennen
 • Printer als u wilt harde kopieën van computer documenten
 • Research tools, zoals internet, lokale bibliotheek, bibliotheken van agrarische organisaties, etc.
 • Telefoonnummers van mensen in de industrie die u geïnteresseerd bent in, zodat u geen belangrijke vragen kunt stellen
 • Boeken of websites op het maken van business plannen (maar niet te compliceren dingen)
 • Boeken over informatie over bepaalde vee geïnteresseerd in het verhogen van
 • Kranten en tijdschriften van de industrie nieuws en evenementen in uw regio of het gebied dat u geïnteresseerd bent in het nastreven van je carrière landbouw zijn