Wkinl

Hoe maak je een bench top lintzaag gebruiken

Bench-top bandzagen kunnen ingewikkelde bezuinigingen snel en accuraat te maken bij het maken van een huis workshop. Met behulp van een vereist oefening en uiterste zorg, maar indien goed uitgevoerd, de resultaten zijn de moeite waard.

Stappen

Hoe maak je een bench top lintzaag gebruiken. Bepaal het type en de grootte van de machine die u nodig hebt.
Hoe maak je een bench top lintzaag gebruiken. Bepaal het type en de grootte van de machine die u nodig hebt.
 1. 1
  Bepaal het type en de grootte van de machine die u nodig hebt. Bench-top bandzagen zijn meestal iets kleiner dan hun grotere stand gemonteerd neven. Hier zijn een aantal dingen te overwegen:
  • Capaciteit. Er zijn twee metingen van de capaciteit van de zaagmachine, beschrijft men de breedte van de snede is in staat om, de andere is de dikte van het materiaal dat kan worden gesneden met het. Een typische bench-top lintzaag zal een cut ongeveer 9 of 10 centimeter in de breedte te maken, en zal snijden door materiaal ongeveer 3 of 4 centimeter dik.
  • Snijsnelheid. Variabele snelheid bandzagen een beetje meer flexibiliteit dan single speed machines, maar meer kosten. Voor praktische doeleinden, zal een single speed zaag werken voor de meeste hout-cutting projecten.
  • Bladlengte. Hoewel de lengte van het blad heeft geen invloed op de cut zelf, wil je een zaag die een gemeenschappelijke grootte mes verkrijgbaar met verschillende soorten tanden en bladbreedtes gebruikt te selecteren.
  • Tafel functies. Dit verwijst naar de tafel van de zaag zelf. Tafels gemaakt van zware, duurzame materialen zoals aluminium of gietijzer met gefreesde gidsen voor verstek bijlagen en een kantelbare mogelijkheden bieden meer flexibiliteit dan vaste, duidelijke tabellen.
  • Gebruiksgemak. Zorg ervoor dat er geen speciaal gereedschap of ingewikkelde procedures nodig zijn voor het opzetten van uw zaag, het veranderen van de bladen, of zou kunnen komen.
  • Veiligheid. Kies een machine die is dubbel geïsoleerd en heeft een geaarde stekker, en biedt goed zicht rondom het snijden gebied. Een lock-out switch zal het moeilijk maken voor kinderen om de zaag in te schakelen als ze zonder toezicht toegang tot het.
  • Stroomvoorziening. De meeste instrumenten van dit soort werken op de standaard huishoudelijke elektrische spanning van het land waar ze zijn gekocht inch Grotere, commerciële / industriële machines 3 mei fase stroomvoorziening niet beschikbaar is voor een typische huiseigenaar nodig.
 2. 2
  Stel uw zaag omhoog. Lees alle instructies van de fabrikant en de veiligheid van informatie voorafgaand aan het samenstellen van een nieuwe lintzaag. Stel de machine op een comfortabele werkhoogte, vaak net boven het middel-hoog voor de operator. Zorg ervoor dat een voldoende bron van licht beschikbaar is. Bench-top bandzagen moeten worden bevestigd aan de bank te voorkomen dat de machine kantelt, en nieuwe machines moet komen met bevestigingsmiddelen voor dit doel.
 3. 3
  Selecteer de juiste mes voor uw snijden project. Er zijn twee criteria voor deze selectie, bladbreedte en tanden per inch (TPI). Hier zijn voorbeelden van elk:
  • Bladbreedte. Dit is de fysieke breedte van het blad zelf. Smallere bladen zal toelaten een kortere draaicirkel voor ingewikkelde scrollwork. Bredere bladen zijn vaak duurzamer, omdat ze zorgen voor minder flex en voeren warmte efficiënter.
   • 1/8 inch bladen zijn de smalste standaard mes configuratie voor het snijden van de kleinst mogelijke boog.
   • 1/4 inch messen. Dit zijn een smal mes voor het snijden van een kleine cirkel of boog.
   • 5/16 inch messen zijn een mid-breedte of algemene doeleinden mes. Ze kunnen een radius verlaging van ongeveer 3 inches maken, afhankelijk van de hardheid en de dikte van het hout en zijn een beetje duurzamer dan de smallere, 1/4 inch blade.
   • 3/8 inch messen zijn niet geschikt voor scherpe bochten. Ze zullen zeer goede resultaten op rechte en verstek snijwonden geven, en zal meestal blijven langer scherp dan de smallere bladen.
  • TPI. Het aantal tanden per inch zal het effect van de verlaging van het materiaal u zaagt bepalen. Een hoog aantal TPI zal een gladder geslepen te creëren, maar snijden in een trager tempo, zal een lagere telling TPI sneller te snijden, maar maak een ruwer snede.
   • 16 TPI bladen hebben zeer kleine tanden, en meestal heel weinig set, of schuine verschuiving in elke tand. Ze worden meestal gebruikt voor het snijden van zeer dun materiaal, minder dan een halve centimeter dik, bij lagere voedingen.
   • 12 TPI messen zijn voor fijne, gladde snede in hout tot ongeveer 1 cm dik waren een glad afgewerkte snede nodig is.
   • 8 TPI bladen zijn ongeveer hetzelfde als een algemeen doel handzaag mes, en zal een gladde snede te leveren tegen een snellere aanzet in hout tot 2 centimeter of meer dik.
   • Skiptooth, variabele tand, en haak tand messen zijn ook beschikbaar voor gespecialiseerde snijden doeleinden.
  • Een andere specificatie blad te onderzoeken, is de dikte van het blad. De kleinere wielen van de lintzaag's (de poelie-achtige rollen dat het mes vast te houden en te rijden), hoe dunner het mes zal moeten worden, want het is voortdurend buigen als het rollen rond deze onderdelen.
 4. 4
  Zorg ervoor dat uw zaag is losgekoppeld bij het ​​uitvoeren van de volgende stappen. Eenvoudig omdraaien van de zaag is niet een veilig alternatief, aangezien het mogelijk is de switch kan worden gestoten terwijl u werkt op de machine.
 5. 5
  Pas bladspanning de lintzaag's volgens de instructies van de fabrikant. De meeste bandzagen hebben een aanpassing spanning schroef of knop op de bovenste, achterste gedeelte van de machine. Uw mes moet strak genoeg zijn het niet wegglijdt of af te buigen bij het snijden, maar het draaien van een mes te strak kan uw zaag beschadigen. Een normale test van blade krapte is om het mes gids voor maximale hoogte te verhogen, en druk tegen het mes opzij. Het moet bewegen ongeveer 1/8 inch met enkele ponden kracht uitgeoefend op deze wijze. Nogmaals, raadpleegt u de instructies van de fabrikant voor specifieke informatie van uw machine.
 6. 6
  Controleer de opvolging van uw blad. Voor deze stap moet u het deksel te openen op de bovenste wiel, gewoonlijk gehouden sloot met klemmen of draaiknop schroeven. Draai het bovenste wiel met de hand en acht positie van het blad op het wiel. Het moet in het midden van het wiel draaien zonder wiebelen of deviatie voor 10-20 volledige omwentelingen. Draai de tracking instelknop om het mes positie op het stuur te corrigeren als het niet. Sluit alle toegang panelen bij deze stap is voltooid.
 7. 7
  Opzetten van het blad gidsen. De meeste, zo niet alle, benchtop bandzagen hebben een beweegbaar mes gids uitstrekt naar beneden van de bovenste wielkast. Er is meestal een thumbknob of hendel die vergrendelt / ontgrendelt dit apparaat in staat te stellen snel en eenvoudig worden gewijzigd. Wil je het mes gids om tamelijk dicht bij de oppervlakte van het hout stock u snijden, maar niet zo dichtbij het zou kunnen binden of jam uw hout. Laat minstens 1/4 inch van de klaring van het dikste deel van de voorraad, en vergrendel de gids in positie.
 8. 8
  Pas tafel van de zaag. Voor een vierkante snit, een die loodrecht op de werktafel, gebruik dan een blok vierkant of een vierkant stuk voorraad om visueel te controleren het mes uitlijning. Als uw zaag ingesteld op nul is gesteld op een verkleinde hoek indicator bezit, gebruik de nul of 90 graden merk om deze stap te vergemakkelijken.
 9. 9
  Stel mijter gidsen als u ze gebruikt om een rechte snede te maken. Mijter gidsen zullen je werk voorraad te houden in afstemming tussen de negentig en vijfenveertig graden, terwijl het snijden van rechte lijnen, als uw zaag is uitgerust met hen.
 10. 10
  Markeer uw snede op het hout stock die u gebruikt. Maak duidelijke, gemakkelijk te onderscheiden lijnen, met behulp van een zacht potlood of een marker die geschikt zijn voor dit doel. Gebruik geen inkt marker op hout, dat op natuurlijke wijze worden afgewerkt of gekleurd met een doorzichtige of doorschijnende vlek!
 11. 11
  Controleer alle nodige vrije ruimte voor uw snijden. Je wilt niet halverwege zijn door de uitsparing alleen om uit te vinden het werkstuk zal niet draaien of voeden wel helemaal. Het is nu tijd om uw zaag sluiten inch
 12. 12
  Maak je knippen. Zet de zaag, laat het op de proppen komen om de snelheid, en er rekening mee dat het blad wordt in een rechte, ware lijn. Als er een waarneembare wiebelen of doorbuiging in het blad, stoppen en opnieuw controleren van de assemblage voor de juiste afstelling! Houd uw vingers zo ver mogelijk van het blad van het lintzaag's, en voeden de voorraad, zodat het mes volgt de scherpe markering die u hebt gemaakt.

Tips

 • Houd uw apparaat aan onderhoud en reinigen. Verwijderd opgehoopt stof tegen stof pompstengels, en olie het blad geleidingslagers regelmatig.
 • Selecteer een zaag geschikt voor het hele bereik van uw snij-behoeften. Bench top bandzagen zijn handig wanneer de ruimte beperkt is, maar grotere, vloer gemonteerde machines zijn veel veelzijdiger.

Waarschuwingen

 • Trek altijd uw zaag bij het afstellen het of vervanging messen.
 • Zorg ervoor dat u voldoende verlichting voor de taak bij de hand.
 • Draag een veiligheidsbril en een stofmasker tijdens het snijden.
 • Een zaagmachine, net als elk elektrisch gereedschap, gevaarlijk kan zijn als het wordt misbruikt. Zorg voor een voldoende groot oppervlak dat de voorraad kan worden gehouden en gevoed in het blad terwijl vingers worden weggehouden van een veilige afstand.

Dingen die je nodig hebt

 • Bandzaag met geschikte bladen.
 • Bank of tafel om de zaag te monteren.
 • Hout voorraad voor uw project nodig heeft.