Wkinl

Hoe maak je een badkamer schoon

Wil je weten hoe je een badkamer grondig te reinigen? Hier is wat advies over hoe te beginnen.

Stappen

Hoe maak je een badkamer schoon. Verwijder alle items die niet thuishoren in uw badkamer.
Hoe maak je een badkamer schoon. Verwijder alle items die niet thuishoren in uw badkamer.

Voorbereiding

 1. 1
  Verwijder alle items die niet thuishoren in uw badkamer. Neem alle andere items uit de badkamer. Dit geldt ook voor artikelen die niet thuishoren in de badkamer, zoals prullenbak en verwijder alles wat er staat op de vloer.
 2. 2
  Giet een bleekmiddel of een ander ontsmettingsmiddel in de toiletpot. Giet een bleekmiddel of een ander ontsmettingsmiddel in de toiletpot en zet de wc-borstel in het toilet met de werkelijke borstel in het gat. Dit zal helpen om de borstel te ontsmetten en krijgen vuil eraf.
 3. 3
  De vloer vegen. Begin met het vegen van de vloer. (U kunt ook wachten totdat alles schoon is voordat u vegen om ervoor te zorgen dat u zich te ontdoen van het stof of andere stukjes die op de grond viel, terwijl u werden schoongemaakt.)

Schoonmaken

 1. 1
  Reinig de muren, ramen en / of het plafond. Als u schimmel op het plafond start met het sproeien van een water bleekmiddel / desinfecterende oplossing op en laat het rusten voor een paar minuten, doe hetzelfde met de wanden (als ze tegels) of gebruik een ander reinigingsproduct. Reinig de badkamer raam aan de binnen en buitenkant. Ga terug naar het plafond en beginnen schrobben je zult zien dat al het vuil of schimmel komt gemakkelijk af. Spoel het zorgvuldig om eventuele strepen te voorkomen en droog het met een schone doek. Doe hetzelfde met de muren.
 2. 2
  Spuit een desinfecterend product of toepassing schuurpoeder op de kranen. Zorg ervoor dat u een geschikt product te gebruiken voor het anders dit hen zou kunnen beschadigen. Test het uit op een niet-zichtbare plaats voordat u daadwerkelijk gebruiken. Spuit het product op elk materiaal dat is gemaakt uit roestvrij staal. Laat het werk voor een paar minuten.
 3. 3
  Reinig de douche. Spuit een geschikt reinigingsmiddel op de douche muren, en de douche kop en laat het rusten voor een paar minuten. Reinigingssprays speciaal gemaakt voor het wegwerken van zeepresten werken heel goed op tubs die niet zijn schoongemaakt in een tijdje. Voor gebieden met hard water die gevoelig zijn voor groene en roestbruine vlekken, een cleanser gemaakt voor het verwijderen van calcium zijn, kalk en roest is waarschijnlijk wat je nodig hebt. Gebruik nooit schuurmiddelen of groene schurende schrobpads of staalwol op porselein armaturen, omdat ze snel zullen doffe de finish. Terwijl u wacht hetzelfde doen met het bad.
  • Ga terug naar de douche en scrub de muren, kraan en douche kop, goed spoelen met de heetste water of droog met een zeem, kunt u gebruik maken van de zuigmond ook om ze droger te maken. U kunt de kraan schitteren met een papieren handdoek of een handdoek. Doe hetzelfde voor het bad.
  • Vergeet niet het douchegordijn, het is ook gevoelig voor meeldauw. Een oplossing van ongeveer 2/3 water, 1/3 bleekwater in een spuitfles (die voor dit uitdrukkelijke doel!) Kan handig zijn voor het wegwerken van schimmel vlekken. Of u kunt het neer te halen en te wassen in heet water met een kleine hoeveelheid zeep en bleekmiddel.
 4. 4
  Reinig de wastafel en toog. U mag gebruik maken van welk reinigingsmiddel u gebruikt op het bad, maar gebruik het met mate want het is moeilijker om de zeep af te spoelen een teller. Scrub alle zeepresten en tand plakken af, spoel uw spons grondig als je verder gaat. Een tandenborstel of wattenstaafjes kan handig zijn voor het verkrijgen van de troep uit van tussen de kraan en de handvatten. Vergeet nooit naar de gootsteen en de teller gebied schoon met hetzelfde doek of keukenpapier u gebruikt om het toilet schoon te maken. Dit kan overgebleven ziektekiemen verspreiden naar uw gootsteen en toog. Om dit te voorkomen kunt u een specifieke lap die u gebruikt om alleen het toilet schoon te gebruiken.
  • Veeg de fronten en toppen van kasten en lades. U zult waarschijnlijk willen warm zeepwater gebruiken voor dit doel. Als u zich zorgen maakt over ziektekiemen op deze oppervlakken, voeg een beetje bleekwater om uw zeepwater.
  • Reinig de spiegel of ander glimmend object met een reinigingsmiddel, spoel het en veeg het teveel aan water af met een trekker en een zeem. Om een ​​glans toe te voegen aan je spiegel voeg een beetje azijn aan het water.
 5. 5
  Schoonmaken van het toilet. Veeg de buitenkant van het toilet, te beginnen met de verzonken handvat om niet opnieuw te verontreinigen, met een doek gedrenkt in ontsmettingsmiddel schoner. Vergeet niet om een ​​doek speciaal toegewezen te gebruiken voor het reinigen van het toilet, of een papieren handdoek (gooi het weg, niet spoelen). Schrob de kom met een toiletborstel en doorspoelen.
  • Om de paar reinigingen, hardnekkige, vervuild hard water en andere afzettingen. Deze gemeenschappelijke, vaak onopvallende geurbron kan lastig zijn om te verwijderen. Grondig wassen en spoelen alle buitenkant van de toiletpot, met inbegrip van de onderzijde en de wijd uitlopende basis, de bovenkant en de onderkant van de zitting en het deksel, en de scharnieren en de montage met een doek en afwasmiddel of soortgelijke schoonmaakmiddelen. Je zult waarschijnlijk niet hard te schrobben: laat het zeepwater en geduld oplossen van het probleem. Coat de binnenkant van de kom met een viskeuze zure reiniger algemeen verkocht in een hoek-hals fles. Wees extra voorzichtig om de gehele binnenkant van de velg te dekken, het zal naar beneden richting andere gebieden lopen. Laat de reiniger te genieten van een half uur of meer voordat het schrobben van de gehele kom ook onder de rand met een toiletpot borstel, laten inwerken wat langer nadat het is goed verdeeld al uitgedund door de initiële schrobben, dan scrub wat meer en spoelt het weg.
 6. 6
  Dweilen of schrobben van de vloer, te beginnen met het verste punt van de deur. Heet sop bleekmiddel water het beste werkt. Vergeet niet om de vloer te spoelen met schoon water op gladde zeepresten te verwijderen. Zorg ervoor om langs de zijkanten van uw toiletpot waar het wordt verankerd aan de vloer. Dit gebied is notoir vuil. Vergeet niet om de plinten of basis mallen reinig deze plaatsen ophoopt meestal veel stof.
 7. 7
  Gooi uw mop water en gooi alle vuile doeken en of sponzen.
 8. 8
  Plaats alle items terug die je nam, nadat de vloer droog is.
 9. 9
  Afgewerkt.

Tips

 • Spoel je spons of schrobben penseel vele malen als je verder gaat, en je mop water veranderen als het vies wordt. Het doel van schoonmaken is te wassen vuil weg en in een afvoer, niet om hem om je badkamer te verplaatsen.
 • Rubberen handschoenen zal sparen uw handen.
 • Ventileer uw badkamer tijdens het schoonmaken. Dampen zijn nooit goed voor je.
 • Vergeet niet: de nummer een vijand van meeldauw is bleekwater. Vaak is slechts een kleine toepassing van bleekmiddel schimmel vlekken verwijderen zonder dat schrobben.
 • U kunt stoppen met dat vervelende stomen van de badkamer glasplaat met duidelijke witte standaard scheerschuim. Zet ze gewoon op de spiegel en wrijf het inch Er moet niet elke strepen of iets. Doet wonderen!
 • Vergeet niet om het plafond te reinigen. Een bleekmiddel-wateroplossing in een spuitfles kan worden gebruikt om schimmel vlekken op het plafond elimineren ook.
 • Er zijn veel kleine hoekjes en gaatjes kunt u een spons of een doek niet in. Een aantal wattenstaafjes kan nuttig zijn, evenals een tandenborstel (niet langer bewaard dan voor het reinigen, natuurlijk!) Voor het krijgen in allerlei lastige hoeken en tussen de tegels.
 • Calcium-lime-roest wegwerken reinigingsmiddelen kan ook worden gespoten op uw douchekop om hard-water opbouw ontstoppen en weer waterdruk. Voor het beste resultaat, spuit een paar keer per week na het douchen.
 • Een zuigmond krijgt glasoppervlakken kijken echt schoon zonder water vlekken.
 • Zodra uw bad grondig is gereinigd volgens de bovenstaande instructies, kan een no-spoeling bad en douche schoner (Tilex maakt een dergelijk product in de VS) die u van toepassing na elke douche gebruikt worden om uw bad of netheid douche te handhaven met weinig inspanning.

Waarschuwingen

 • Heb nooit bleekwater en ammoniak te mengen! zelfs sponzen die vroeger in contact zijn gekomen met bleekmiddel kan met ammoniak reageren en veroorzaken giftige chloorgas te vormen.
 • Wees voorzichtig bij het gebruik van reinigingsmiddelen.
 • Wc-pot schoner is sterk zuur en gevaarlijker dan de meeste schoonmaakmiddelen. Beperken het gebruik ervan tot het schoonmaken van een toiletpot met een toiletborstel. Niet spuiten in de richting van, en probeer niet te spat het in de buurt, je gezicht.
 • Lees de etiketten van uw producten zorgvuldig om ervoor te zorgen dat ze kunnen worden vermengd met bleekwater. Producten zoals Windex bevatten vaak ammoniak; voorzichtig gebruik als bleekmiddel in de omgeving wordt gebruikt.
 • Draag oude kleding die je het niet erg vuil.

Dingen die je nodig hebt

 • Spons, zuigmond, of schrobben borstel
 • Vacuüm
 • Broom (rubber-borstelharen of reguliere)
 • Stoffer
 • Bleekmiddel
 • Toilet reiniger en wc-borstel
 • Algemene doeleinden badkamer reiniger (spray of poeder)
 • Emmer
 • Mop (optioneel, een kleine badkamer kan worden gedweild met de hand met een spons)
 • Doeken
 • Papieren handdoeken
 • Glas reiniger
 • Rubberen handschoenen
 • Spuitfles
 • Afwasmiddel of wasmiddel
 • Staalwol (optioneel)
 • Tandenborstel of wattenstaafjes (optioneel)