Wkinl

Hoe maak je een bad nemen als je zwanger bent

Zwangere vrouwen worden soms verteld niet om baden te nemen, omdat warm water gevaarlijk zijn voor hen of hun foetus kunnen worden. Hoewel het waar is dat de warme baden moet worden vermeden, zolang je niet bloeden of niet beschikken over een gescheurd membraan, is het prima om een ​​warm bad te nemen. Onderdompelen in een bad is een geweldige manier om te ontspannen uw vermoeide lichaam aan het eind van de dag en kan nuttig zijn als u problemen ondervindt met slapeloosheid.

Stappen

Hoe maak je een bad nemen als je zwanger bent. Kies een tijd wanneer iemand beschikbaar is om je te helpen in en uit het bad.
Hoe maak je een bad nemen als je zwanger bent. Kies een tijd wanneer iemand beschikbaar is om je te helpen in en uit het bad.
 1. 1
  Kies een tijd wanneer iemand beschikbaar is om je te helpen in en uit het bad. Tijdens de zwangerschap de kans op vallen toeneemt omdat je zwaartepunt is veranderd.
 2. 2
  Nodig je partner om mee te doen in het bad om intimiteit te starten. Soms paren niet comfortabel voelt het hebben van seks tijdens de zwangerschap, vooral in de laatste maanden. Tijd doorbrengen samen onderdompelen in een bad kan een zeer intieme uiting van liefde zijn.
 3. 3
  Uitvoeren wat koud water met het warme water, zorg ervoor dat de temperatuur van uw bad is niet boven de 98 graden Fahrenheit (36 graden C). U kunt een bad thermometer gebruiken om de temperatuur van het water te controleren.
  • U kunt ook het badwater met uw elleboog of onderarm te testen, aangezien deze gebieden zijn gevoeliger voor temperatuurschommelingen dan je handen. Het water moet zich comfortabel warm, maar niet heet, en de temperatuur moet zodanig zijn dat je kunt krijgen recht in het bad, in plaats van versoepeling in langzaam zijn.
 4. 4
  Houd een fles water bij de hand en drink het tijdens het baden om de kans op uitdroging te verminderen.
 5. 5
  Blijven zitten in de badkuip terwijl u het water af te voeren. Daarbij laat je lichaam om langzaam af te koelen, het voorkomen van een plotselinge daling van de bloeddruk die kan optreden als uw lichaam koelt te snel af.

Tips

 • Warme baden kan ook verlichting van aambeien, die vaak gepaard gaan met de zwangerschap.
 • Leeg uw blaas voordat je in de kuip en weer als je terug uit om uw kans op infectie te verminderen. Veranderingen in het vaginale gebied tijdens de zwangerschap de kans vergroten dat bacteriën zijn weg zou kunnen leveren aan de blaas, waardoor een blaasontsteking.

Waarschuwingen

 • Kies een bubbelbad gemaakt voor de gevoelige huid of overslaan de bubbels allemaal samen. Bubbelbad oplossingen kan de delicate pH-balans van de vagina van een vrouw overstuur, de goede bacteriën die wordt verondersteld om te groeien in dat gebied en waardoor ongezonde bacteriën te groeien uit de hand te vernietigen. Wanneer zwanger, je bent nog gevoeliger voor dit omdat je lichaam produceert verschillende hormoonspiegels. Badschuim gemaakt voor de gevoelige huid hebben minder kans om problemen te veroorzaken.
 • Als u nog vragen heeft over het nemen van een warm bad als je zwanger bent, moet u uw arts te raadplegen.
 • Als u last bloeden, ongewone pijn of uw water is gebroken, moet je niet een bad nemen.