Wkinl

Hoe maak en gebruik een zonneoven

Rond de wereld, zonne-ovens of "solar cookers" worden steeds meer gebruikt om mensen afhankelijkheid van brandhout en andere brandstoffen te verminderen. Zelfs als je elektriciteit, kan een zonneoven een effectieve, energie-besparende aanvulling op uw keuken gereedschap te zijn. Om ofwel een lichte of een zware zonneoven maken, volgt u deze instructies.

Materialen-grote doos 1x-kleine doos 1x-versnipperd krant-aluminiumfolie-karton-spiesjes 16x-zwart papier bouw-liniaal-schaar

Stappen

Hoe maak en gebruik een zonneoven. Plaats de kleinere doos in de grotere doos.
Hoe maak en gebruik een zonneoven. Plaats de kleinere doos in de grotere doos.

Lichtgewicht zonneoven

 1. 1
  Plaats de kleinere doos in de grotere doos. Zorg ervoor dat de kleinere doos is groot twee dozen met verscheurde krant. Dit zal werken als een isolator.
 2. 2
  Bekleed de binnenkant van de kleinere doos met zwarte bouw papier. Dit zal licht uitlopende pleinen te houden. Aangezien u zal bevestigen deze aan de wanden van de doos, moet de breedte van elke smalle uiteinde van elk vierkant de breedte van de zijde wordt u bevestigen aan gelijk, de breedte van elke uitlopende uiteinde moet een paar centimeter breder zijn dan de breedte van het smalle uiteinde.
 3. 3
  Bedek elk stuk karton met reflecterend materiaal. Zorg ervoor dat het zit strak om de reflector, en trek zo alle rimpels of plooien. Bevestig het materiaal met rubber cement of tape aan een zijde van elke reflector.
 4. 4
  Sluit elke reflector naar de top van de ene kant van de doos. U kunt lijmen, nieten, of draaien ze, zo nodig, waardoor ze flop dan voor nu.
 5. 5
  Prop elke reflector omhoog rond een hoek van 45 graden. De eenvoudigste, veiligste manier om dit te doen is om de reflectoren met elkaar te verbinden op de uitlopende bovenhoeken (ex. door het doorboren van aangrenzende hoeken en binden ze samen met de draad, dan is ze ontkoppeling voor demontage). U kunt echter ook vasthouden staven in de grond onder de reflectoren, stapelen iets onder elke reflector, of wat ze stevig zal zijn plaats houden. Als het een winderige dag, zorg ervoor dat je reflectoren niet zal overwaaien.
  • Bij gebruik van staven, lijm de reflectoren aan de stangen om meer stabiliteit te voegen.
 6. 6
  Plaats de oven in de volle zon en koken. Zet voedsel in het kleine vak te koken. Het beste is om het eten te koken in potten of op een kleine, donkere bakblik. Experimenteer met kooktijden en hoe en waar je de doos. Het kan nodig zijn om uw vak meerdere malen herpositioneren tijdens het koken om de zon te vangen

Zware zonneoven

 1. 1
  Snijd een grote metalen vat verticaal in tweeën met een decoupeerzaag. Een olievat zal goed werken voor dit doel. Zorg ervoor dat een metaal-zaagblad gebruiken, als je klaar bent, moet de halve trommel eruit als een wieg. U hoeft slechts de helft van de trommel om de oven te maken.
 2. 2
  Reinig de binnenkant van de halve trommel grondig met een ontvetten zeep. Zorg ervoor dat u een scrub borstel te gebruiken en besteden extra aandacht aan de hoeken en spleten.
 3. 3
  Grootte en snijd drie stukken plaatwerk aan contour aan de binnenkant van de halve-drum. U zult een grote rechthoek van de gebogen binnenkant en twee halve cirkels voor de eindstukken nodig.
  • Naar de grote rechthoekige stuk te maken, moet een kant van de lengte van wat vroeger de binnenhoogte van de trommel gelijk, de andere moet de gebogen lengte van het interieur, dat je kunt meten met behulp van een flexibel meetlint gelijk (ex. naaien tape).
  • Om de twee halve cirkels maken: meet de radius (dwz de helft van de diameter) van de half-cirkelvormige uiteinden, das een marker aan het einde van een touwtje en snijd die string aan de lengte van de straal, die het einde van de string in het midden, met de markering om een ​​perfecte cirkel te tekenen op het plaatwerk, knip de cirkel uit en snijd het in tweeën om elke halve cirkel te maken.
 4. 4
  Bevestig de plaat aan de binnenkant van de trommel. Om de stukken met popnagels, boorgaten bevestigen via zowel het plaatwerk en de trommel met een 1/8-inch (3 mm) boor, dan gelden 1/8-inch (3 mm) popnagels. U kunt ook gaten te boren door het plaatwerk en drum en bevestig ze samen met plaatwerk schroeven, hoewel dit zal verlaten schroef tips uit te steken van de achterkant van je oven, zullen ze later worden gedekt door isolatie.
 5. 5
  Verf de binnenkant van de oven met een reflecterende verf geschikt voor barbecues. Dit zal de hoeveelheid warmte in de oven te maximaliseren.
 6. 6
  Een ononderbroken metalen lip rond drie van de vier bovenranden van de oven. Dit zal de glasplaat (die je in en uit schuiven door de vierde, open zijde) op zijn plaats houden. De eenvoudigste manier om dit te doen is met zes stukjes metaal knipperen:
  • Meet de korte bovenrand van de oven en snijd twee stukken knipperende deze lengte. Vervolgens meet de lange zijranden van de oven, af te trekken van de breedte van het knipperen van deze meting, en snijd de resterende vier stukken knipperen om deze lengte, dit zal u toelaten om toe te passen knipperende naar de zijkant tijdens het maken van ruimte voor het werk bij het einde.
  • Leg een stuk knipperende over het einde rand, zodat de gebogen metalen "plooien" van de verticale buitenzijde omhoog over de horizontale bovenrand. Plaats een tweede stuk van knipperen over de eerste, zodat de verticale zijden zijn gelijk, maar de horizontale zijden laat een gat breed genoeg om de dikte van een stuk glas tegemoet. Plak een strook van iets (ex. dik karton) tussen de twee stukken van de knipperende naar deze ruimte open te houden, doorboren zowel de dubbel-gestapelde knipperen en de trommel, en bevestig ze met behulp van popnagels. Verwijder het karton en herhaal aan de andere twee randen.
   • Het maken van een knipperende "sandwich" (in plaats van alleen een laag aanbrengen lip rondom geplaatst) zal houden het glas van schuur hele ongelijkmatige randen van het vat die u hand gesneden.
 7. 7
  Flip de halve trommel over en toepassen spray-on-isolatie aan de buitenmuren. Zorg ervoor dat het dunner dan je denkt dat nodig is toe te passen, als ze uit een stuk. Zie de bus voor verdere instructies.
 8. 8
  Bevestig een basis op de bodem van de oven. Gewoon boren en schroef de trommel aan de basis die het meest geschikt is voor uw locatie (bijvoorbeeld een stuk hout, een vierkant aluminium frame met wielen, enz.), om ervoor te zorgen dat de basis is breed genoeg om de oven te houden van kantelen. Afhankelijk van uw locatie, kunt u de oven hoek om de meeste van de beschikbare zonlicht te maken (bv. op het noordelijk halfrond, kunt u het zuiden hoek terwijl bij de evenaar, moet je het gezicht recht omhoog).
 9. 9
  Boor drainage gaten in de bodem van de oven. Gewoon boren een klein gaatje om de paar centimeter in een rechte lijn over de bodem, en zorg ervoor dat doorboren de isolatie, dit zal vloeibaar stoom die druipt langs de zijkanten van de oven laten ontsnappen.
 10. 10
  Schuif een aangepast formaat blad van gehard glas in de metalen lip. Gehard glas niet alleen is taaier dan gewoon glas, maar komt ook met de scherpe randen afgeslepen, wat betekent dat u kunt gebruiken als is. Aangezien u zal glijden de glazen in en uit regelmatig, kies dan een dikkere stuk (ex. 3/16 inch / 5 mm) voor extra stevigheid. Je zal moeten custom order dit bij een ijzerhandel op basis van de afmetingen van uw zonne-oven.
 11. 11
  Plaats een magnetische thermometer. Houtkachel thermometers, bijvoorbeeld, hebben magnetische achterzijde en kan een hoge, constante hitte te weerstaan.
 12. 12
  Plaats een dunne aluminium rooster langs de onderkant (optioneel). U kiest een rechthoekige grill of twee in de plaats te zorgen voor een gemakkelijke plaatsing voedsel.
 13. 13
  Test warmtecapaciteit van uw oven op een zonnige dag. Hoewel je redelijkerwijs kan verwachten dat een maximale hitte van tussen de 250 en 350 graden F (90 en 175 graden C), de grootte, materialen, isolatie van uw specifieke oven zal bepalen hoe heet uw specifieke model krijgt. Gebruik deze temperatuur te vertragen-kok vlees gedurende meerdere uren zoals u zou doen in een crock pot. Een rosbief of kip moet misschien 5 uur, bijvoorbeeld, terwijl ribben nodig zou kunnen hebben 3 (plus 5 tot 10 minuten van barbecueën op het einde). Peilen interne temperatuur van uw vlees met een voedsel thermometer zoals je zou tijdens het gebruik van een indoor oven.

Dingen die je nodig hebt

Lichtgewicht Oven

 • 2 dozen, die in staat van montage in de andere met minstens een centimeter speling aan alle kanten
 • Krant of papiersnippers
 • Zwarte bouw papier
 • 4 stukken karton
 • Razor / Exacto mes (mes)
 • Mylar verpakking van levensmiddelen, metallic automatische zonnescherm, aluminumized of Mylar noppenfolie, Mylar ballonnen, ruimte dekens, spiegels, of gepolijste metalen
  • Aluminiumfolie kan tijdelijk worden gebruikt, maar zal snel aantasten en moeten vaak worden vervangen
 • Tape of rubber cement
 • 8 staven (optioneel)
 • Hete lijm / sterke lijm (optioneel)

Heavy-Duty Oven

 • Metalen vat (ex. olievat)
 • Decoupeerzaag met metal-snijmes
 • Plaatwerk
 • Plaatwerk schaar
 • Meetlint
 • Koord
 • Fiche
 • Boor en 1/8-inch (3 mm) boor
 • 1/8-inch (3 mm) popnagels (alternatief, plaatwerk schroeven)
 • Barbecue-rated reflecterende verf
 • Knipperend metalen
 • Spray-on, het uitbreiden isolatie
 • Basis van uw keuze (bijv. rechthoekig stuk hout) en toepasselijke schroeven
 • 3/8-in (5-mm) blad van speciaal formaat gehard glas

Tips

 • In een snuifje, kunt u verwarmen voorgekookte voedingsmiddelen zoals conserven met de dubbele ziplock zak truc: zet het voedsel in een kleine zip-lock zak en zet het kleine zip-lock zak in een grote zip-lock zak om de warmte vasthouden. Indien beschikbaar, stel deze op een reflector, zoals een inside-out chip tas of auto voorruit reflector.
 • U moet de oven in een zonnige omgeving te gebruiken. De warmte-energie komt van de zon.
 • Het positioneren van de staven ondersteunen van de reflectoren zal veel makkelijker zijn als je iemand aan de reflector te houden in de juiste hoek hebben terwijl je positie en lijm, het stangetje.
 • Uw lichtgewicht oven efficiënter te maken en om het te krijgen om te koken bij hogere temperaturen, moet u in de hitte te vangen. (Zonder een deksel, zal warme lucht stijgt, waardoor in een constante stroom van koelere lucht.) Oven koken tassen zijn goedkoop en makkelijk te gebruiken, gewoon sluit de kookpot in de zak. Een ruit, bij voorkeur dubbel-ruit is een alternatieve oplossing. Het glas moet iets groter zijn dan de kleine doos, maar niet zo groot dat het niet past in het grotere vak.

Waarschuwingen

 • Was nooit het glas van de heavy-duty oven met koud water, terwijl het nog warm, het verschil in temperaturen kan het glas barsten.
 • Niet hand in hete oven zetten zonder bescherming, kan je jezelf verbrandt.
 • Wees voorzichtig bij het hanteren van voedsel of keukengerei in de oven of bij het verwijderen van de ruit (indien aanwezig). Aangezien dit is een oven, kunnen deze worden zeer heet. Gebruik pannenlappen, tang, etc. zoals je zou doen bij het werken met een conventionele oven of een warmtebron.
 • De lichtgewicht oven niet veel bescherming tegen hongerige dieren niet te bieden. Zorg ervoor om het te plaatsen in een veilige omgeving.
 • Lichtgewicht zonne-ovens zijn effectief bijna overal waar u kunt direct zonlicht krijgen, maar je kunt niet instellen van de temperatuur en het bepalen kooktijden zo zeker als je kunt in een conventionele oven. Zorg ervoor dat voedsel wordt gekookt op de aanbevolen temperatuur met behulp van een vleesthermometer.