Wkinl

Hoe kunt u uw hele huis stof

Hou je niet afstoffen uw huis? Het is de moeite waard uw tijd om een ​​goede baan. Huisstofmijten zijn microscopisch kleine insecten die zijn onzichtbaar voor het blote oog. Elk huis heeft een miljoen huisstofmijten. Ze voeden zich met menselijke huidschilfers en kan gevonden worden in matrassen, kussens, tapijten, gestoffeerde meubelen, dekens, kleding, knuffels en stof en stof overtrokken items. Lichaamsdelen en uitwerpselen van huisstofmijt kan leiden tot astma bij mensen die allergische reacties op huisstofmijt. Blootstelling aan huisstofmijt kan astma veroorzaken bij kinderen die nog niet eerder hebben geëxposeerd astma symptoms.Dust mijten water absorberen van vocht in de atmosfeer. Ze gedijen in temperaturen rond de 70 F (21 C) en een relatieve luchtvochtigheid rond de 70 procent. Heeft deze informatie klinkt griezelig? Met deze informatie in je hoofd nu weet je waarom het belangrijk is om uw hele huis regelmatig afstoffen. Nu je weet waarom het belangrijk is, lees dan verder om te leren hoe het te doen in deze eenvoudige stappen.

Stappen

Hoe kunt u uw hele huis stof. Verzamel alle tools die u nodig hebt om uw huis stof.
Hoe kunt u uw hele huis stof. Verzamel alle tools die u nodig hebt om uw huis stof.
 1. 1
  Verzamel alle tools die u nodig hebt om uw huis stof.
 2. 2
  Stof systematisch. Niet alleen gaan en stof willekeurige dingen, in plaats daarvan volgen een specifiek pad door uw huis om ervoor te zorgen dat je stof alles. Zorg ervoor dat je gedachten niet afdwalen van als je stof. Laat je niet afleiden tijdens het afstoffen, omdat u mogelijk een plek missen.
  • Luister naar muziek terwijl u stof. Je zult sneller te bewegen en het zal u helpen om te blijven op de taak.
 3. 3
  Bewegen met de klok mee of tegen de klok in via de kamer. Bestuif het meubilair in de buurt van de muur en gaat u verder met de klok mee of tegen de klok in. Neem uw vochtige doek en begint weg te vegen het stof. Objecten verplaatsen als je gaat en reinig het oppervlak eronder grondig. Als u de items te vervangen, reinig deze items ook.
 4. 4
  Schudden of regelmatig spoel je doek. Als u merkt dat uw doek is vies en vol stof geworden, spoel of schud het uit buiten het huis.
 5. 5
  Bestuif de moeilijk te bereiken plaatsen. Terwijl u afstoffen vergeet niet om de harde stof te bereiken plaatsen, zoals achter de meubels en spleten in de meubelindustrie. Gebruik een klein penseel om in de hoekjes te krijgen. Om achter zware meubels bereiken kunt u een synthetisch stofdoek te gebruiken met een lange stok of u kunt zelfs gebruik maken van een stofzuiger. Weg te nemen het stof en spinnenwebben langs de muur kunt u een vochtige dweil, een borstel, of een Swiffer gebruiken. Vergeet niet om de kroonluchters ook stof. Geef het een plaat eenmaal per week afstoffen. Een keer per jaar je de kroonluchter kunt nemen naar beneden en grondig schoon te maken.
 6. 6
  Vacuüm stof meubilair. Gebruik de spleet en stoffering bijlagen op uw stofzuiger om dingen als banken stofzuigen.
 7. 7
  Reinig de vloer als een laatste stap. Follow-up afstoffen met het schoonmaken van de vloer. Anders, al het stof ligt er vanaf het meubilair en ornamenten je afgestoft.
  • Stofzuig de vloer en alle tapijten of vloerkleden, en niet de hoeken of onder het meubel niet missen.
  • Dweilen harde vloeren.

Kijk voor meer specifieke instructies per kamer hier:

Slaapkamer

 1. 1
  Halen alles op de vloer en andere oppervlakken. Doe alles waar het hoort en zet kleren in de wasmand of in de kast.
 2. 2
  Stof de ene kant van de kamer. Stof al het meubilair dat is staande tegen de muur zorgvuldig. Vergeet niet om de radiator stof als je er een hebt. Neem een ​​radiator stofdoek stof en de binnenkant van de radiator tussen de wand en de radiator.
 3. 3
  Verwijder de lakens en dekens van het bed. Doe je matras en stofzuigen beide zijden van het. Reinig beide zijden met een vochtige doek.
  • Dit is een goede gelegenheid om uw matras te draaien.
 4. 4
  Bestuif je bed. Dit is een van de belangrijkste taken, omdat de bedden zijn een belangrijke habitat voor huisstofmijt. Een typisch gebruikte matras kan hebben overal van 100.000 tot 10 miljoen mijten binnen. (Tien procent van het gewicht van een twee jaar oude kussen kan bestaan ​​uit dode mijten en hun uitwerpselen.) Mijten voorkeur warme, vochtige omgeving, zoals de binnenkant van een matras wanneer iemand op. Een favoriete eten is huidschilfers (zowel menselijke en dierlijke huidschilfers). Mensen schuur ongeveer 1/5 ounce huidschilfers (dode huidcellen) per week. Ongeveer 80 procent van het materiaal gezien drijvend in een zonnestraal is eigenlijk huidschilfers. Ook slaapkamer vloerbedekking en huishoudelijke bekleding ondersteuning hoog mijt populaties. Als u een dekking voor uw matras is dit de perfecte tijd om het aan te zetten. Zet de matras terug op het bed en het herscheppen van uw bed met schone lakens en dekens.
 5. 5
  Stofzuigen en dweilen de vloer indien nodig.

Badkamer / wc

 1. 1
  Reinig alle badkamer kasten, binnen en buiten. Vergeet niet om de bovenkant van de kasten schoon te maken.
 2. 2
  Reinig de wandtegels van vloer tot plafond met een spons om vlekken en vuil te verwijderen. Veeg het overtollige water met een zeem of een papieren handdoek.
 3. 3
  Reinig het bad / douche ruimte grondig. Een veel stof ophoopt daar. Vergeet ook niet om die kleine hoekjes en gaatjes schrobben, om deze schoon te maken kunt u een oude tandenborstel gebruiken om deze moeilijk te bereiken om plekken te bereiken.
 4. 4
  Maak de buitenkant van het toilet eerste. Vergeet niet om alle leidingen die leiden tot de vloer want het is daar dat het meeste stof is schoon. Later kunt u de binnenkant van het toilet met bleekwater of een ander product van uw keuze te schrobben.
 5. 5
  Stofzuigen en dweilen van de vloer.

Gang

 1. 1
  Verwijder het stof van alle schilderijen en ornamenten die zijn opknoping in uw hal.
 2. 2
  Verwijder eventuele spinnenwebben van het plafond en de muren.
 3. 3
  Vacuüm tapijten of tapijten. Dweilen harde vloeren.

Trap

 1. 1
  Stof de zijkanten van de trap.
 2. 2
  Stofzuigen elke hoek en hoekje van elke individuele stap.
 3. 3
  Gebruik een vochtige doek of dweil om de afzonderlijke stappen weer schoon totdat je de bodem bereikt.

Keuken

 1. 1
  Verwijder elk item uit je keukenkastjes. Reinig de binnen-en buitenkant van de kasten met een vochtige doek. Vergeet niet om de bovenkant van de kasten te reinigen.
  • Vermijd het gebruik van reinigingsmiddelen met een sterke geur.
 2. 2
  Reinig alle wandtegels. Gebruik een spons om eventuele vlekken of vuil te verwijderen. Verwijder overtollig water met een zeem of een papieren handdoek.
 3. 3
  Reinig de aanrechtbladen en de wastafel met de juiste producten.
 4. 4
  Bestuif de stoelen en tafel (s) met een vochtige doek, en vergeet niet om de benen te reinigen.
 5. 5
  Stofzuig de vloer en dweil of boen de vloer met een stevige borstel als je echt wilt om al het vuil te verwijderen.

Woonkamer

 1. 1
  Bestuif alle meubels, schilderijen, en vergeet niet om de top van het meubilair schoon.
 2. 2
  Stofzuig de vloer en alle tapijten of tapijten. Eindig door dweilen, als het een harde vloer.

Tips

 • Met minder objecten stof vergemakkelijkt stof. Als je veel kleine objecten, bewaar ze in een gesloten opslagruimte, zoals een doos of lade.
 • Vergeet niet om de lampen stof als je lampen te reinigen. Als het stof is echt gebouwd op de top van de lamp, zal de lamp niet geven veel licht en zal het sneller dan een schone lamp branden.
 • Om stof op de bovenkant van meubels te voorkomen kunt u het te bedekken met een oude krant. De volgende keer, gewoon vervangen door een nieuwe. Als u de voorkeur aan deze methode, kunt u ook gebruik maken van een wasbare doek over bepaalde meubels. Je moet om het te wassen af ​​en toe, maar je hoeft niet te kijken naar krant of gooi het elke keer.
 • Gebruik allergeen-proof bed covers. Bedek je matras en kussens in stof-proof of allergeen-blokkerende covers. Deze covers, gemaakt van zowel vinyl of strak geweven stof, te voorkomen dat huisstofmijt uit kolonisatie van de matras of kussens. Encase boxsprings in vinyl of plastic covers.
 • Een droger blad maakt een prachtige stofdoek. Gebruik zal men niet alleen oppikken stof, zal het statische elimineren, waardoor het moeilijker voor stofdeeltjes te houden aan de oppervlakte.
 • Houden luchtvochtigheid laag. Handhaaf een relatieve luchtvochtigheid tussen 30 en 50 procent in uw huis. Een ontvochtiger of air conditioner kan helpen om vocht laag, en een hygrometer (verkrijgbaar bij bouwmarkten) kan de luchtvochtigheid te meten.

Dingen die je nodig hebt

 • Een microvezel stofdoek (s)
 • Een synthetische of plumeau
 • Een stofzuiger
 • Mop
 • Een stevige borstel
 • Een emmer
 • Reinigingsproducten van uw keuze
 • Droger vellen (optioneel)
 • Een ladder of opstapje (optioneel)