Wkinl

Hoe kunt u uw gietijzeren koekenpan of pot schoon te maken na dagelijks gebruik

De meeste mensen weten hoe seizoen gietijzer, maar dit Google zal helpen iedereen uit als het gaat om het schoonmaken van uw gietijzeren na dagelijks gebruik.

Stappen

Hoe kunt u uw gietijzeren koekenpan of pot schoon te maken na dagelijks gebruik. Zet de pan terug op het vuur en giet het overtollige vet met uitzondering van ongeveer 2 eetlepels (30 ml).
Hoe kunt u uw gietijzeren koekenpan of pot schoon te maken na dagelijks gebruik. Zet de pan terug op het vuur en giet het overtollige vet met uitzondering van ongeveer 2 eetlepels (30 ml).
 1. 1
  Gebruik de pan. (Het moet vies voordat we het kunnen schoonmaken, of beginnen met een vuile pan).
 2. 2
  Zet de pan terug op het vuur en giet het overtollige vet met uitzondering van ongeveer 2 eetlepels (30 ml). Indien geen vet overblijft, voeg 2 eetlepels (30 ml) olie. Je moet wat vet / olie aan schoon een of andere manier te helpen.
 3. 3
  Laat de pan behoorlijk warm, zodat de druppels water weg zal knipperen wanneer gestrooid op het oppervlak. Zorg ervoor dat u kijken om ervoor te zorgen dat de olie is niet roken. Niets ergs zal gebeuren als de olie rookt, het is gewoon de pan is te warm kan worden op dat punt.
 4. 4
  Voeg een paar eetlepels (30 ml) en zout met een papieren handdoek kluitje en hield in sommige tang (let op: Hot Iron) gebruik maken van de papieren handdoek en het zout naar de bodem en de zijkanten van de pan schuren, totdat de bruine stukjes zijn gegaan (het zout zal zijn vies).
 5. 5
  Uitspoelen met heet water (let op: Hete stoom) en terug te keren naar de warmte. Voeg ongeveer 1-2 eetlepels (15 ml - 30 ml) van plantaardige olie en na ongeveer 30-45 seconden een papieren handdoek om de olie te verspreiden rond en de vacht van de bodem en de zijkanten van de pan en laat afkoelen. Nu is het klaar voor weer gebruiken!
 6. 6
  Afgewerkt.

Tips

 • Wees niet ontmoedigd als het oppervlak lijkt niet de juiste kruiden te nemen op het eerste. Het kost wat tijd om de juiste soort oppervlak te ontwikkelen, is het niet direct.
 • Zorg dat je altijd seizoen gietijzeren in de oven voor gebruik.
 • Als uw pan is iets ECHT vast / gebrand op je kunt wat warm water en hetzij de ruwe kant van je spons of een schuurspons (probeer ze in die volgorde) te gebruiken, maar doe je best om spierballen te gebruiken om de crud uitstappen, want als je eenmaal zeep gebruikt u veel van de goede olie te trekken van uit de poriën van het ijzer, en je weer opnieuw moeten seizoen.
 • Het kan zijn dat het zout het ontvettingsproces weggooien en voeg steeds herhalen als de pan is echt vies.

Waarschuwingen

 • Wees voorzichtig bij het omgaan met hete gietijzeren. Grijp niet een hete handvat, of lopen met de koekenpan op hoog vuur, het is gewoon een slecht idee.

Dingen die je nodig hebt

 • Gietijzerkoekepan
 • Brander (Elektrisch / Gas)
 • Sink w / stromend water
 • Plantaardige Olie (bij voorkeur iets met een hoge rook punt, zoals arachideolie)
 • Zout (bij voorkeur kosher)