Wkinl

Hoe kunt u uw boze kat te kalmeren

Net als mensen slecht zijn getemperd, zo kan katten. En niet verwonderlijk, veel woede bij katten voort uit angst, dus het plaatsen van een kat in elke situatie waar zijn angst emoties voordoen zal vaak resulteren in een boze kat. Weten hoe je dergelijke situaties te minimaliseren en te verwijderen is een belangrijk onderdeel van kalmerende een boze kat, en het houden van hem op die manier.

Stappen

Hoe kunt u uw boze kat te kalmeren. Begrijp de gedrags-schijven achter de boze kat.
Hoe kunt u uw boze kat te kalmeren. Begrijp de gedrags-schijven achter de boze kat.
 1. 1
  Begrijp de gedrags-schijven achter de boze kat. Katten zijn niet zo gedomesticeerd als honden en gemakkelijk terugkeren naar hun wilde staat. Dit betekent dat de katten zijn een stap verwijderd van een wild dier nog steeds en veel wilde dieren leven in een constante staat van alertheid voor gevaar, met inbegrip van een angst voor mensen. Top van de lijst voor het induceren angst is vreemden, simpelweg omdat een kat niet weet wat die persoon is alles over totdat ze tijd om te observeren en te vertrouwen dat de persoon kat vriendelijke heb gehad. Bovendien, een kat die getuigen gewelddadig gedrag van een mens kan gaan om dat gedrag associëren met alle personen die er hetzelfde uitzien en kunnen wegsluipen of worden woedend met een persoon vertonen gelijkaardige kenmerken. Echter, de angst voorbij komt woede en wat begint als angst kan snel wenden tot woede, zo klein frontale kwabben van een kat (de hersenen emotionele remmen) betekent dat ze snel tot woede en langzaam afkoelen.
  • Een reden voor woede bij katten is "doorgestuurd agressie". Deze term is van toepassing wanneer een kat neemt uit haar woede op een andere kat of persoon, zelfs al is de bron van de woede was iemand of een andere kat heel anders. Als dit gebeurt om twee katten samenwonen, kan het heel moeilijk zijn om hen om mee te komen met elkaar weer, afhankelijk van hoe ernstig de aanval was.
  • Ziekte en pijn kan veroorzaken een kat om boos te worden, in een poging om mensen en andere dieren weg te houden. Net als bij een mens in pijn, de gedachte om aangeraakt kan te veel zijn. Veelvoorkomende oorzaken zijn hoog, tand pijn, gingivitis, abcessen, wonden, artritis, botbreuken, oorproblemen en verstuikingen of stammen. Haarballen kan soms leiden tot een boze reactie van een kat waar de haarbal wordt veroorzaakt koliek of maagontsteking. Zie uw dierenarts onmiddellijk. Bovendien, als u merkt dat uw kat lijkt een persoonlijkheidsverandering te hebben ondergaan en is veranderd in een boze kat de meeste van de tijd, vraag dan een dierenarts voor advies. Uw kat kan neurologische-of leverproblemen heeft.
  • Kinderboerderij-geïnduceerde agressie is gebruikelijk in sommige katten. Dit moet echter niet worden verward met woede. Het is niet helemaal zeker waarom katten dit te doen (en katers doen het meer), maar het wordt gedacht dat het misschien manier om te zeggen "dat is genoeg dank" of de kat wordt zo loom met plezier dat hij plotseling schrikt wakker en bijt in de kat zelf- defensie.
 2. 2
  Weten wat een boze kat eruit ziet. Een boze kat is waarschijnlijk vrij duidelijk voor velen een kat eigenaar, maar het is belangrijk om te weten hoe onderscheid te maken tussen een kat die bang is en een die boos is geworden. Een kat die boos is zal puffen uit zijn vacht, boog zijn rug en spit, terwijl een kat die bang is zal niet blazen zijn vacht of aanval. Wees ervan bewust dat een kat kan zich daarmee ontwikkelen van kalm te bang of boos in een kwestie van seconden.
  • Weten wat spel-bestrijdt eruit ziet. Als u meer dan een kat in het huis, is het belangrijk om te kunnen het verschil tussen echte agressie en mock vechten vertellen. Katten die play-fighting kan kijken gewelddadig, maar het is allemaal houding. Kijk goed (binnen reden); play-gevechten katten niet hun klauwen uit hebben en hun beten zijn klein en ongevaarlijk.
 3. 3
  Zorg voor je eigen veiligheid vóór alles. Als uw kat is boos op je of ervaart omgeleid agressie, dan bent u een mogelijk doelwit voor een aanval, wat kan resulteren in krassen, beten, snijwonden en dergelijke. Als je eigenlijk nodig hebt om de kat te behandelen, beschermende kleding dragen. Echter, de beste aanpak is om niet omgaan met de kat helemaal tot hij gekalmeerd is, hij heeft geen liefde en knuffels nodig hebben, terwijl hij krijgt dan een gespannen ervaring, heeft hij ruimte.
  • Heb een waterpistool gemakkelijk toegankelijk als je leeft met een kat. Het kan een ideale methode voor het spuiten van een boze kat te zijn zonder dat u uw handen mee te doen. Het is misschien genoeg om vechtpartijen katten scheiden en het kan een goede bron van defensie zeker als de kat besluit om je aan te vallen door doorgestuurd agressie.
 4. 4
  Geef de kat ruimte. Laat uw kat alleen al voor 10 tot 20 minuten om wat tijd om te kalmeren hebben. Echter, wat je kunt om de bedreiging voor uw kat te verwijderen. Dit kan onder meer het verwijderen van een andere kat naar een ander deel van het huis, met de vraag een vreemdeling om te vertrekken of het hebben van iemand of iets dat lijkt op de kat verhuizing elders te verstoren. Mits de kat kan de bron van de dreiging niet zien, zal dit hem een ​​kans om te beginnen kalmeren geven.
  • Wees ervan bewust dat eens boos, voor een lange tijd. Als de bron van de dreiging is een andere kat, moet u wellicht de katten gescheiden voor een lange tijd bij te houden en dan beginnen een desensibilisatie programma waarbij geleidelijke herintroductie. Haast je niet iets als dit is oorzaak van de woede van de kat.
 5. 5
  Benader uw kat langzaam en voorzichtig. Nadat u uw kat de tijd en ruimte om te kalmeren hebben gegeven, benaderen hem voorzichtig. Je moet er zeker van dat alle zichtbare tekenen van woede zijn verdwenen, inclusief de verhoogde bont, sissend en rug gebogen. Maar zelfs met deze zichtbare tekenen gegaan, uw kat kan nog steeds koesteren gevoelens van woede en zijn vluchtig en bang zijn, zodat het nemen van het langzaam is belangrijk.
  • Langzaam uit te reiken. Laat hem beoordelen uw hand voor hem daadwerkelijk aan te raken. Als hij terugdeinst, sist, spuugt of klauwen uit, hij is nog niet klaar, dus geef hem wat meer tijd.
  • Laat hem ruik je vingers, zodat hij weet dat het u, zijn trouwe metgezel. Als hij positief reageert, overwegen om hem een ​​paar van zijn favoriete kinderboerderij slagen, zoals een slag op het hoofd of rug.
  • Niet menigte hem uit of probeer dicht knuffelen hem. Hij is nog steeds in een op hun hoede staat en kinderboerderij is goed genoeg voor nu.
  • Als hij nog steeds bijten, krabben of grommen, back off voor meer tijd. Lopen doen alsof hij is er niet eens. Hij krijgt rustiger.
 6. 6
  Gebruiken. Schud de doos biscuit of open een blikje favoriete voedsel en plaats het in zijn kom. Dit zou genoeg zijn om hem rond te brengen om weer normaal voelt zijn. Zorg ervoor dat er voldoende zoet water beschikbaar als hij erg dorstig zijn na zulke hoge emoties. Echter, geen voedsel dwingen of drinken op uw kat, hij zal komen als hij geïnteresseerd is en zo niet, hij weet dat het er is voor hem als hij klaar is.
 7. 7
  Blijf kalm, liefdevol en beweeg langzaam. Terwijl de kat kalmeren, misschien iets plotselinge of harde reactiveren zijn emoties. Praat met hem liefdevol, worden geruststellend met uw gebaren en vraag aan andere leden van het huishouden aan geluid en beweging te houden voor een paar uur.
 8. 8
  Omgaan met elke bron van ergernis voor uw kat. Na uw kat boos is geweest, kan het een zeer schokkende ervaring voor u als eigenaar of begeleider zijn. Het zien van je lieve kleine beestje, spugen en bijten kan zijn verontrustend, vooral als je nog nooit een boze kat heb meegemaakt. Het beste wat je kunt doen is naar manieren om ervoor te zorgen dat dit niet te herhalen vinden. Als het voor de hand om u wat stel je je kat af, gaan met zo goed als je kunt. Dit kan betekenen dat het afsluiten van uw kat weg voordat het beantwoorden van de deur naar vreemden of bij het ontvangen van vreemden. Het zou kunnen betekenen blokkeren van een openlucht scène die lijkt uw kat bang te maken. Of misschien heb je een nieuwe kat geïntroduceerd om het huishouden onlangs en uw kat is jaloers, in dit geval, zorgvuldige behandeling en tijd nodig zal zijn om geleidelijk de twee, maar ook geruststellend uw eerste kat dat hij niet vergeten wordt. Als je niet weet wat verrekening uw kat, tijd doorbrengen observeren hem om te proberen en op te halen subtiele tekenen van angst of prikkelbaarheid.
  • Als de bron van ergernis is kat van de buren, houd je kat binnen of regelen met je buurman voor verschillende tijden voor de katten buiten te zijn. Leg aan je buurman dat deze voordelen hun kat zo veel als je eigen.
  • Als de bron van ergernis is een andere kat wonen in uw huis, moet u mogelijk een aantal moeilijke keuzes te maken. Kunnen de katten weer worden ingesteld door middel van geleidelijke opbouw van vertrouwen en desensibilisatie? Als dat zo is, geweldig. Zo niet, moet u mogelijk herhuisvesting te overwegen een van de katten of houden ze duurzaam gescheiden. Als je een groot huis en erf, kan dit zo'n uitdaging niet zijn, want zij zullen tal van plaatsen om te verbergen van elkaar hebben, maar blijven voeden kommen, enz. goed uit elkaar.
  • Als het bezoek aan de dierenarts te brengen die op boosheid van uw kat, waarschuw uw dierenarts, die kan voorschrijven een licht kalmerend middel voor elke dierenarts bezoek. Probeer het houden van uw kat rustig door desensibilisatie hem om zijn carry kooi in de thuisomgeving, en misschien die het meer bij het nemen van hem naar de dierenarts.
  • Overweeg anti-angst medicatie als er niets lijkt te uw kat rustig te houden. Sommige katten hebben de tussenkomst van een dierenarts en medicatie. Wees niet bang om de zaak te bespreken met de dierenarts van uw kat, om te zien wat er gedaan kan worden voor uw kat.
  • Wanneer mannelijke van uw kat en brengen u in een nieuwe poes - nieuwe kitten, nieuwe kat, kat nieuwe kamergenoot's - de nieuwe vrouwtje kan erg agressief zijn tegenover hem in eerste instantie te worden en nemen weken om te settelen en vrienden te maken met hem. Dit is natuurlijk. Ze oprichting van haar dominantie door mannen - katten zijn matriarchale. Een acht weken oude vrouwelijke kitten zal recht marcheren tot aan een grote 20 £ kater, sissen en spuwen in zijn aangezicht, blazen zichzelf op enorme en raak hem. De juiste beschaafde reactie van een tom is om een ​​back-up en handelen onderdanig. Hij zal dat doen voor een paar dagen tot een paar weken tot ze kalmeert en het is voor hen noodzakelijk om naar elkaar te leren kennen. Als hij dat niet terug naar beneden, is er een probleem en raadpleging van een kat gedragstherapeut misschien een goed idee zijn, vooral als ze klein en kunnen gewond raken in een gevecht. Maar ik heb nog nooit gezien een gezond mannelijk, gecastreerd of niet, iets doen maar uit te stellen tot Verontwaardigd Female Authority van een kleinere vrouwtje.
  • Poezen kunnen vechten om dominantie tussen zichzelf, uiteindelijk kunnen ze het uitzoeken territoriaal of een van hen zal zich naar de andere als de koningin van het huis. Dit kan zenuwslopend zijn, maar het is ook een deel van hun natuurlijke gedrag.
  • Niet-gecastreerde toms zal over grondgebied worstelen door spuiten op de dingen en door te vechten. Het is niet een goed idee om twee van hen hebben in hetzelfde huis, tenzij al krijgen ze goed mee, of het zal stinkende krijgen. Spuiten ze met water. U kunt ook gaan rond het opruimen van de vlekken en spuiten over hen zelf met aftershave om de kat te overtuigen dat een £ 150 menselijke man is de Big Tom in het appartement, niet de £ 15 tom. Hij zal vestigen, zolang je houden af ​​en toe een aftershave spritz.

je moet leuk zijn om de kat als u wilt haar vertrouwen in u.

 • Een overgewicht kat kan agressief worden als niet in staat om zichzelf goed te verzorgen en hij is infested. De-vlooien hem en praat met uw dierenarts over gewichtsverlies.
 • Een kat die is geweest om een ​​cattery of verzorgd door iemand anders in uw afwezigheid kan agressief zijn op uw rendement. In dit geval, zal het waarschijnlijk een paar dagen te herstellen van de oude patronen, zodat hij weet dat hij kan vertrouwen dat je weer goed bent.
 • Vraag eens rond of er nieuwe dieren in de buurt als je niet zeker bent wat is verontrustend uw kat. Een nieuwe hond, kat of ander dier in het gebied kan de oorzaak zijn.
 • Veranderingen in routine kan een kat leiden tot angstige en dus boos. Bij het wijzigen van meubilair rond, verhuizen of werken nieuwe uren, enz., er zeker van zijn dat uw kat gerustgesteld wordt gehouden en heeft toegang tot een veilige, rustige plek en blijft gevoed, verzorgd en bijgewoond om op regelmatige, vaste tijden.
 • Als je moet een boze kat bedwingen, gebruik de "Kitten Grip" grijpen het nekvel. Pluk de kat door het nekvel en houdt het uit op armlengte waar het niet kan bijten of klauw u. De meeste katten door instinct zal reageren op deze door passieve onderwerping en handelen als vertrouwende kittens. Hoe langer u weet dat uw kat en hoe meer je kat je vertrouwt, hoe beter dit werkt. Probeer het niet met vreemde katten, alleen met een kat weet je vertrouwt. Als je de kat als een kitten, dat werkt ALTIJD indien toegepast vroeg wanneer het is gewoon een handvol kitten.
 • Als je moet een boze vreemde kat bedwingen, zeg, uw appartement deur stond open en de kat van de buren liep in een ruzie met uw kat, gebruik dan een badhanddoek. Gooi de handdoek over de kat. Bundel het snel op, zodat alleen haar gezicht gluurt uit en houd het stevig vast zodat het niet kan kronkelen en bijten. Ga dan door de hal en langs de deuren totdat je erachter komen wie de kat is. U zult een boze maar niet gewonde kat te leveren. Als het groot of agressief naar u toe, zet op zware handschoenen voordat gooien de handdoek. Gebruik een BIG handdoek voor dit, een badhanddoek of strandlaken, niet alleen een beetje handdoek. Het idee is om alle de voeten en klauwen handdoek in de ring te houden en dan houd het stevig genoeg is de kaken kan je niet bereiken.
 • Wanneer uw kat graag speelt-agressieve, leren de signalen en krijg een stuk speelgoed dat uw handen weghoudt van poten en tanden. Uw kat kan niet zeggen om klauw je, maar ze vaak grijpen. Playing "hebt je poot" krijgt u greep met klauwen. Als dit gebeurt, houdt nog steeds tot de kat loskomt zijn klauwen, krijg je veel minder blessures.
 • U kunt een toneelstuk hapje vertellen omdat de kat de huid niet zal breken. Nogmaals, niet bewegen, alleen houd uw hand of arm er dus de kat voelt gewoon domme houden je arm in zijn mond en laat gaan. Het slepen van uw hand snel weg van een play-hap of play grijper kan leiden tot kleine verwondingen. Ervaren kattenbezitters wennen aan hen - maar dit is ook de plaats waar de Veer Wand of paal met een string en loshangende speelgoed zijn geweldig om je kat te spelen ruwe zonder jou kwetsen. Altijd reageren op play-agressie door het geven van de kat een stuk speelgoed, het is in de stemming om te spelen en zal blijven proberen om te spelen als je dat niet. Net gooien van een stuk speelgoed muis of een bal is soms al genoeg om de kat af te leiden.
 • Als je breken met een binnenlandse partner of een regelmatige huisgenoot beweegt uit, kan uw kat boos zijn en missen de persoon die vertrokken. Er is niets wat je kunt doen over dit, maar praat met de kat alsof het menselijke en leg uit dat ze vertrokken en je verdrietig bent ook, geef de kat de tijd om te rouwen en zijn extra leuk om uw kat tot hij voorbij het krijgt. Rouwende katten kunnen gevoelig en boos over kleine dingen die heb ze normaal gesproken geen moeite te krijgen, het is een natuurlijk onderdeel van verdriet en als je geduldig bent zal de kat uiteindelijk komen uit het. Niet terug naar een slechte relatie, omdat de kat mist uw ex-partner, die maar verlengt de situatie en zet jullie beiden doorheen het twee keer.

Waarschuwingen

 • Katten reageren alleen op positieve bekrachtiging en kan niet worden getraind door negatieve bekrachtiging of bestraffing. Alles wat je doet om te proberen en te scholen het gedrag van een kat moet worden gebaseerd op alleen positieve bekrachtiging.
 • Niet ooit schreeuwen tegen uw kat. Verbale agressie zal ook maken ze gek zonder hun echt om het punt. Kalmeren, doordenken wat de kat deed en leg je leven, zodat de kat niet meer boos over.
 • Gebruik nooit geweld in de richting van een dier. Het lost niets op, is wreed en resulteert in een dier dat je intens wantrouwt. Als je het gevoel overweldigd bij het omgaan met de kat, laat het goed alleen. Dit is veiligste optie en iedereen, u en de kat, zal katten reageren als wilde dieren uit angst en zelfbescherming, niet uit kwaadaardigheid.
 • Niet breken het vertrouwen van uw kat. Als je consequent kalm en zacht, bieden wat de kat nodig heeft en wil, huisdier als de kat wil geaaid worden, zal uw kat vertrouwt u elke dag meer.
 • Praat met uw kat rustig alsof het begreep wat je zegt. Je zou verbaasd zijn hoe veel Engels woorden die ze begrijpen en niet kunnen uitspreken. Soms halen ze het uit je lichaamstaal, ogen richting en zo aan te staan, het is niet alleen de woorden - maar als je het te zeggen rustig in het Engels, je bent ook duidelijk zeggen dat het in Cat als je kijkt naar het nest pan of de klauwde up bank. Als je het netjes vraagt, soms een kat zal begrijpen en dat het conflict kan oplossen. Zorg ervoor dat u een vervanger ze graag beter leveren als het iets als "Doe niet klauw de bank" - spuit de bank met een aantal geur van de kat niet willen - er zijn veel commerciële producten - en dan krijgt de kat een koele krabpaal en niet ooit op zitten, laat het aan hen. Katten krijgen territoriaal over hun spullen en ze begrijpen het als je ook doen.
 • Houd de kattenbak schoon. Katten zullen erg boos over een vieze kattenbak soms. Ze zijn goed over u eraan te herinneren - opstaan ​​en doe het in de eerste klagelijk miauwen. Zij zullen soms de weg en punt op het. "Dude, de wc is vies, ik wil niet om het te gebruiken omdat het is smerig." Dat is toen om het schoon.
 • Waterpistolen zijn de enige negatieve versterking die echt werkt. Dat moet alleen worden gebruikt wanneer de kat is in het midden van misdragen. Een op de ongeveer 20 katten geniet wordt besproeid met water, als uw kat het leuk vindt, draai hem dan gewoon in een spel en focus op positieve bekrachtiging om uw kat te trainen in een goede huisgenoot.
 • Wanneer u verhuist, verwacht dat uw kat te onrustig voor een tijdje, tenzij u zo vaak uw kat wordt gebruikt om het proces van het verplaatsen verplaatsen. Gewoon rustig aan, geef de kat wat ruimte en begeleiden de reis met nieuwe lekkernijen en speelgoed dus het is iets om naar uit te kijken in de "bewegende" Naast het krijgen gevuld in een drager en die te verkennen van een nieuwe territory.never ergeren de kat kreeg!
 • Als de bron van woede is iemand in uw huishouden, moet u misschien overwegen om uw kat anti-angst medicatie om hem te helpen worden opnieuw kennis met deze persoon. In sommige gevallen kan deze persoon nodig hebben om hun eigen houding ten opzichte van katten passen. Dat is een mens-tot-mens kwestie en wordt hier niet behandeld!
 • Voedsel en water gerechten werken op dezelfde manier. Als ze vechten over voedsel, uiteengezet voedsel gerechten in aparte gebieden op min of meer hetzelfde moment. Het pesten kat kan niet in een keer op twee plaatsen en het gepest kat krijgt om te eten.
 • Als u meerdere katten, kunnen ze vechten over wiens nest pan is wie. Sommige katten vinden het niet erg te delen, anderen doen. Zorg ervoor dat elke kat een schone kattenbak centrale tot zijn grondgebied - de favoriete plek om te hangen. Of ze laten elkaar te gebruiken hun nest pannen is aan hen en hoe goed ze opschieten, maar deze privacy zorg is belangrijk voor het helpen van meerdere katten opschieten.

Dingen die je nodig hebt

 • Rustige omgeving voor katten, ruimte
 • Voedsel en water
 • Verwijdering van de trekker (indien bekend)