Wkinl

Hoe kan ik nieuwe handdoeken meer absorberend te maken

Heb je ooit gemerkt dat nieuwe handdoeken lijken te water af te weren, in plaats van te absorberen? Meestal duurt het vele reizen door de wasmachine voor een handdoek om meer absorberend te worden, maar met deze tips, moet u in staat om enigszins het proces te versnellen.

Stappen

Hoe kan ik nieuwe handdoeken meer absorberend te maken. Wassen elke handdoek in heet water voor gebruik.
Hoe kan ik nieuwe handdoeken meer absorberend te maken. Wassen elke handdoek in heet water voor gebruik.
 1. 1
  Wassen elke handdoek in heet water voor gebruik. Sommige mensen lopen hun handdoeken door twee keer (zonder drogen). Het warme water wassen zal extra kleurstof en eventuele coatings (bijvoorbeeld wasverzachter) achtergelaten uit het productieproces te verwijderen. Niet iets anders met ze te wassen, omdat gekleurde handdoeken kunnen uittreden; ook, handdoeken hebben de neiging om de resterende vuil achterlaten op andere stof items.
 2. 2
  Voeg een kopje witte azijn aan de spoelcyclus. Eerste Verdun de azijn of wachten tot het waterpeil hoog genoeg is om het onmiddellijk te verdunnen, anders kan het je handdoeken verkleuren. De tweede wascyclus kan onder meer 1/2 kopje zuiveringszout, maar geen gebruik maken van zuiveringszout en azijn in dezelfde spoelen.
  • Merk op dat deze tijd-bewezen folk remedies. Wanneer de azijn (een zuur) of het zuiveringszout (een alkalische of base) distantiëren (chemisch los te komen) de atomen zijn vrij om te recombineren met de mineralen, zouten en andere chemische stoffen die zich ophopen in vormen die gemakkelijker weg te spoelen.
 3. 3
  Vermijd het gebruik van wasverzachter van welke aard dan ook. Wasverzachters jas het oppervlak van stof met een dunne laag van chemische stoffen (oliën) die de vezels hydrofoob (olie en water niet mengen) maakt. Als je niet kunt staan ​​hoe handdoeken voelen zonder wasverzachter, gebruik amidoamine weekmakers indien beschikbaar, maar de azijn moet helpen verzachten ze toch.
  • Wanhoop niet als je al hebt gebruikt wasverzachter. Het kan worden gestript te verhogen absorptievermogen helpen door het volgende te doen: Plaats 1/2 kopje zuiveringszout in het waspoeder en toe te voegen aan de wasmachine. Dan, voeg 1/2 kopje azijn bij het spoelwater slot.
 4. 4
  Gedaan. Je moet nu de eigenaar van een iets comfortabeler, meer absorberende handdoeken zijn!

Tips

 • Handdoeken moet regelmatig worden schoongemaakt. Een keer per week is prima voor handdoeken opgehangen aan handdoek rails, terwijl elke paar dagen is het beste voor mensen die een hoge blootstelling aan vuil (zoals aannemers, hoveniers, bouwvakkers, schoonmakers, etc.).
 • Zuiveringszout zal uw handdoeken schoner en witter te krijgen, azijn zal zich te ontdoen van geuren en vlekken. Beide zijn zeer geschikt voor het wassen van katoenen luiers.
 • Witte azijn is een geweldige wasverzachter. Het werkt voor het verminderen van de statische meeste stoffen en helpt handdoeken zachter.
 • Leg twee rubberen droger ballen (oude tennisballen werken ook - maar zorg ervoor dat ze schoon) in de machine met de handdoeken bij het drogen van hen. Dit zal helpen om pluizen van de handdoeken en ze zullen dan meer absorberend.
 • Voor opslag doeleinden, is het aanbevolen dat je blijft twee sets handdoeken per persoon in het huishouden, plus een extra set voor de gasten. Als u draaien de sets door de aankoop op verschillende tijden, kunt u proberen om ten minste een set die is zacht, terwijl de nieuwe set wordt gebroken in!
 • Bamboe stof handdoeken hebben de neiging om meer absorberend dan katoen handdoeken, zelfs vanaf het begin. Als je deze kunt vinden, geef ze een keer te proberen.
 • Breaking in nieuwe handdoeken is een relatief traag proces. Het kan een paar maanden duren of meer wasbeurten voor enige wasverzachter lagen om volledig af te breken en breng de handdoek om zijn volledige potentieel te absorberen.
 • U kunt handdoeken hangen buiten op een om hen te helpen fris ruiken en meer absorberend; lijn drogen is ook groener en goedkoper. Bovendien, handdoeken hing buiten de neiging om hun maal beter vast te houden. Aan de andere kant, kan lijn gedroogde handdoeken voelen ruwer dan gedroogd in een droger. U kunt ze verzachten na regel drogen door tuimelen ze in een droger voor 3-5 minuten. Of gewoon leren om van het gevoel van vers outdoor-gedroogde handdoeken, het breekt na de eerste wrijven neer toch, eenmaal vocht raakt de handdoek vezels.

Waarschuwingen

 • Bewaar geen vochtige handdoeken - ze maken de ideale voedingsbodem voor bacteriën. Handdoeken worden het best bewaard buiten de badkamer; stoom kan ze ruiken af.
 • Gebruik geen azijn en zuiveringszout in dezelfde spoelen. De chemische reactie zal veel schuimvorming te creëren, die niet ideaal is voor uw wasmachine.
 • Een handdoek die veel pluis produceert na het wassen moet opnieuw worden gewassen.

Dingen die je nodig hebt

 • Nieuwe handdoeken
 • Witte azijn
 • Zuiveringszout