Wkinl

Hoe je wespen identificeren

De wesp familie van insecten bevat duizenden soorten over de hele wereld, waarvan de meeste zijn rovers. De meest voorkomende vormen van wespen zijn horzels, wespen, en papier wespen. Weten hoe om wespen te identificeren kan moeilijk zijn want het is niet makkelijk om de fysieke verschijning van een wesp van een afstand te bestuderen. Bovendien, voor de gemiddelde persoon, bijen en wespen hebben de neiging om elkaar lijken en kan gemakkelijk worden verward voor elkaar. Toch zijn er een flink aantal tips en trucs die u kunt gebruiken om te zien of een insect is een wesp of niet, en dienovereenkomstig reageren.

Stappen

Hoe je wespen identificeren. Kijk voor een overwegend zwarte verschijning met kleine witte aftekeningen.
Hoe je wespen identificeren. Kijk voor een overwegend zwarte verschijning met kleine witte aftekeningen.

Kleuren

 1. 1
  Kijk voor de karakteristieke zwarte en gele of een bruinrode kleur patroon. Uiteraard, sommige soorten van bijen hebben een soortgelijke kleur patroon ook, dus dit is niet doorslaggevend. En terwijl de kleur kan een grote directe indicator te zijn, zal voorzichtig nader onderzoek nodig zijn om een ​​nauwkeuriger oordeel te vellen. Wespen kunnen worden geïdentificeerd door zijn gele en zwarte strepen.
 2. 2
  Kijk voor een overwegend zwarte verschijning met kleine witte aftekeningen. Als het insect u observeren ziet er zo uit, kan het een horzel, dat is een soort van de wesp.
 3. 3
  Kijk voor bruin, rood of geel kleuren. Een wesp met deze kleuren is het meest waarschijnlijk een papieren wesp.

Body functies

 1. 1
  Bekijk de wesp vliegen en op zoek naar twee lange achterpoten die hangen en hangen recht naar beneden halverwege de vlucht. Wanneer een honingbij vliegt, zal haar benen waarschijnlijk verdwijnen of zeer moeilijk te spotten.
 2. 2
  Nadat het insect is geland op een muur, bureau, of een ander object, goed kijken naar zijn vleugels om te zien of de vleugels trekken en rusten tegen zijn lichaam. Als het insect is een bee, zal haar vleugels uit te steken aan de zijkanten.
 3. 3
  Zoek een taille die dunner is dan de rest van het lichaam. Verschillende wespen zal hebben verschillende graden van de taille slankheid, maar niemand zal tailles die zijn niet te onderscheiden van hun lichaam hebben. Papier wespen hebben extreem dunne taille in vergelijking met andere wespen, bijvoorbeeld. Daarentegen zal de taille een bee's zijn net zo breed als zijn lichaam.
 4. 4
  Kijk voor het haar, of het gebrek daaraan, op het insect. De meeste soorten van bijen, met name de honingbij, zal veel korte, verwarde haren langs het gebied achter hun hoofden. Dit helpt hen om stuifmeel te verzamelen. Behalve in bijzondere gevallen, zoals de Europese horzel, wespen zullen zelden - of nooit - hebben haar helemaal omdat ze het niet nodig hebben. Ze zijn meestal glad en glanzend.

Maat

 1. 1
  Meet de wesp. Wespen gemiddeld ongeveer 0,5 inch (1,3 cm) lang, terwijl horzels gemiddeld ongeveer 0,7 inch (1,8 cm) lang.

Tips

 • Als u over een nest en wilt weten of het een bijennest of een wespennest, hier zijn enkele tips:
  • Bijen nesten worden gemaakt van was-cellen. Gebruiken ze vaak holten in bomen, gaten in de grond of andere voorwerpen om een ​​nest in te bouwen.
  • Wespennesten zijn gemaakt van papierachtige kegels van gekauwd up speeksel vermengd met vezels. Wespen hebben de neiging om schuilplaatsen voor hun nesten, zoals spleten of onder de dakrand van een huis te vinden.
 • Bijen hebben de neiging om meer zachtaardige dan wespen. Wespen hebben de neiging om op te hangen rond uw picknick agressief op zoek naar uw voedsel, terwijl de bijen zoemen rond de bloesems plaats.
 • Indien gestoken, een honingbij laat haar stinger in u, want het is prikkeldraad en is gescheurd uit haar lichaam toen ze laat (vaak het doden van haar in het proces). Stinger van een wesp is glad, wat betekent dat terwijl de angel niet zal worden geplakt in je huid, je kunt meerdere malen gestoken in een aanval.

Waarschuwingen

 • Honingbijen en gele jas wespen kunnen chemische alarmen terug te sturen naar hun nesten en vele andere insecten kunnen beginnen binnen te komen nadat je aan te vallen. Indien gestoken, blijf kalm, overwegen onmiddellijk verlaten en probeer niet om de stekende insecten schaden of het kan zijn chemische alarm vrijgeven.