Wkinl

Hoe je thuis frietjes (ontbijt aardappelen) maken

Allereerst home frieten niet, en zijn bedoeld om te worden gegeten met een vork. Ze kunnen worden gemaakt met zowat elke vorm van aardappelen, dus ga met wat uw voorkeur is of wat je hebt rondslingeren.

Hoe dan ook, ze zijn een uitstekende aanvulling op de meeste maaltijden - vooral het ontbijt - en een goede manier om veel mensen goedkoop en gemakkelijk te voeden.

Stappen

Hoe je thuis frietjes (ontbijt aardappelen) maken. Snijd de aardappelen in halve inch blokjes.
Hoe je thuis frietjes (ontbijt aardappelen) maken. Snijd de aardappelen in halve inch blokjes.

Voorbereiden van de aardappelen

 1. 1
  Snijd de aardappelen in halve inch blokjes. Als je ze af te snijden veel groter dat het langer duurt om ze te koken dan de instructies die hier geschreven zijn ontworpen voor, en ze kunnen niet helemaal doorkoken.
  • Een andere populaire manier om hen voor te bereiden is om ze te snijden in partjes. Deze techniek werkt het best met kleine, roodhuid aardappelen.
  • Er is geen noodzaak om schil de aardappelen, maar u kunt dit doen als je wilt.

Par-kook de aardappelen

 1. 1
  Krijg een pot water aan de kook, terwijl je snijd de aardappelen, en zorg ervoor dat het niet te vullen aan de bovenkant, zodat het water niet overslaan als je de gesneden aardappelen toe te voegen.
 2. 2
  Voeg de aardappelen aan het kokende water voorzichtig, zodat het kokende water u niet spetteren. Het beste is om een ​​mitten-stijl pannenlap dragen voor het geval dat en schraap de aardappelen uit een snijplank met een mes.
 3. 3
  Kook de aardappelen voor niet meer dan vier tot vijf minuten. Je bent in wezen gedeeltelijk ze hier koken, maar niet helemaal door. Niet langer dan vijf minuten, of je zal ze gaar voordat ze gebakken zijn. Als je blokjes zijn erg klein, dan is ze niet te koken voor langer dan drie minuten.
 4. 4
  Terwijl de aardappelen koken, krijgen een diepe koekenpan - Ofwel gietijzeren of teflon zal werken - En voeg uw olie. Een van de volgende oliën zal doen prima: pinda-olie, koolzaadolie, zonnebloemolie, of gewoon plantaardige olie. Olijfolie zal werken, maar is over het algemeen niet de beste van de olie om te frituren.
  • De hoeveelheid olie die u gebruikt hangt af van de grootte van de pan die u gebruikt en hoe groot een recept maken. Een goede vuistregel is ongeveer een halve centimeter in de bodem van de pan.
  • Verkrijg de olie lekker warm, maar wees voorzichtig het te warm niet te krijgen want dit kan een gevaarlijke vet brand veroorzaken. Het is beter om te beginnen aan de koelere kant met de brander op medium en werk je weg omhoog vanaf daar als je niet zeker bent van de juiste temperatuur.

Frituren ze op

 1. 1
  Voeg de gezeefde aardappelen zorgvuldig aan de olie, opnieuw en let niet te spatten hete olie op uw handen of armen. Nogmaals, draag een volledige ovenwant voor het geval of tenminste een overhemd met lange mouwen. De gehele bodem van de pan met aardappelen, maar zijn geen stapel op te hoog.
  • Als je aan het koken bent een grote hoeveelheid gewoon koken meer dan een batch. De aardappelen moeten grotendeels worden gedekt in olie.
  • Als de olie de juiste temperatuur van de aardappelen gaat koken en sissen onmiddellijk wanneer je ze in de pan. Als dit niet gebeurt, voeg voorzichtig vuur tot ze zijn echt bakken, en let op de temperatuur voor de volgende keer.
 2. 2
  Voeg je kruiden. Dit is het misschien wel de meest plezierige en ook het lastigste onderdeel van het maken van grote patat. Een mengsel van zout, rozemarijn, tijm en af ​​en toe een snufje citroen peper zorgen voor een geweldige recept, maar geen van deze zijn echt noodzakelijk. Tenminste een snufje zout wordt aanbevolen.
  • Als u uw specerijen toe, strooi ze over de aardappelen als je ze roer om fatsoenlijke dekking te krijgen, en let niet te veel zout of een ander ingrediënt toe te voegen.
  • Zout en andere kruiden kunnen later worden toegevoegd, maar zoals elke recept, kunnen ze nooit worden genomen als ze eenmaal in de mix.
 3. 3
  Blijf roeren de aardappelen tot ze een goudbruin, maar niet verbrand.
  • Als u liever krokanter thuis frietjes, laat ze op een iets langer, maar zodra ze bruin beginnen te draaien duurt het niet lang duren om ze te verbranden, zodat ze goed in de gaten.
 4. 4
  Plaats meerdere lagen papier handdoek over een groot bord of schaal en schep de volledig-gekookte aardappelen op het papier handdoeken om extra olie te absorberen. Zij zullen zeer heet zijn op dit moment, dus geef ze een minuut of twee om af te koelen voor het serveren ze.
 5. 5
  Serveer en geniet.

Tips

 • Als u meer dan een batch van thuis frietjes koken om iedereen te voeden, houdt de eerste partij of partijen warm door ze in de oven in een oven-safe kom op laagste stand van de oven.
 • De hierboven genoemde kruiden zijn slechts aanbevelingen. Als je een gevoel krijgen voor wat smaken u het beste bevalt, beginnen om het recept je eigen te maken door te spelen met verschillende kruiden. Oude Bay en Lowery's Doorgewinterde Zout evenals zwarte peper kan goed werken.
 • Als u deze voorbereiden als onderdeel van een ontbijt maaltijd, het koken van de aardappelen in het vet uit de pan u het spek koken in kan ook veel smaak toe te voegen.

Waarschuwingen

 • Bakolie dat is te heet is een uitnodiging voor een vet brand, die kan heel moeilijk te blussen.
  • Als een vet brand uitbreekt, geen water op het vuur! Zij zal het vuur flare maken. Gebruik een brandblusser of smoren de brand zo snel mogelijk met de bloem, bakpoeder, maïszetmeel, of een deksel.

Dingen die je nodig hebt

 • Een zak aardappelen naar keuze
 • Een diepe gietijzeren koekenpan of non-stick koekenpan
 • Bakolie, zoals pinda's, zonnebloempitten, koolzaad of groenten.
 • Kruiden zoals zout, rozemarijn, tijm en zwarte peper of een van uw keuze.