Wkinl

Hoe je soep te binden

Wanneer u een dikker, zijn er vele mogelijke keuzes. Het hangt zowel af van wat je wilt van de soep en welke smaken je wilt tegenkomen. Dit artikel geeft een aantal goede keuzes te proberen.

Stappen

Hoe je soep te binden. Gebruik een (de meest gebruikte methode).
Hoe je soep te binden. Gebruik een (de meest gebruikte methode).
 1. 1
  Gebruik een (de meest gebruikte methode). Smelt de boter in een pan, voeg bloem terwijl kloppen tot het mengsel vormt een pasta en de bloem gaar is. Deze pasta wordt een roux. Dan klop in 2% melk tot je een dikke saus (over de consistentie van pannenkoekendeeg). Dit heet een bechamelsaus. Voeg toe aan de soep.
 2. 2
  Gebruik meel ongekookt tarwe. Maak een saus van 1/2 theelepel gesmolten boter of olijfolie gemengd met 1 1/2 theelepel bloem voor elke kop soep. Giet de soep over het mengsel en roer voortdurend tot de soep indikt. Deze methode vereist minstens een kwart van een uur om te koken om de smaak van "ongekookte meel" te verwijderen. Dit is hetzelfde als verdikking met een roux, behalve dat het meel wordt gekookt in de soep, en niet voor het toevoegen.
 3. 3
  Gebruik geraspte rauwe aardappel. Er is veel zetmeel in aardappelen, en dit zal bijdragen aan het creëren van een dikkere consistentie. Dit kan het best aan een soep onmiddellijk na rooster. Kook nog 5-10 minuten zodat het wordt gekookt en een verdikte consistentie te produceren.
 4. 4
  Voeg yoghurt of crème. Dit vereist veel zorg en neigt; verwarm zachtjes en roer voortdurend tot de soep indikt. Geëvaporeerde melk kan worden gebruikt in plaats van room. De resulterende soep textuur zal heerlijk en rijk.
 5. 5
  Probeer witte rijst of pasta. Het toevoegen van deze aan de soep ongeveer 10-12 minuten voordat de soep is te wijten aan worden geserveerd zal een soep aanzienlijk meer substantiële maken. De toevoeging van rijst is vooral leuk met pompoen of squash soep; blend indien gewenst tot een gladde consistentie te behouden.
 6. 6
  Maak een maïs, rijst of aardappelen pasta. Meng maïzena, rijstebloem of aardappelmeel met water tot je een dikke pasta hebben gevormd. Klop dit in de soep tot de soep indikt. U kunt ook gebruik maken van wijn, bouillon, of een andere vloeistof in plaats van het water voor het maken van de pasta.
 7. 7
  Klop een en 1 eetlepel crème voor elke kop soep. Voeg een beetje van de warme soep aan het geslagen mengsel vóór het toevoegen van het allemaal in de soeppan. Dit is de zogenaamde "tempering" - het verwarmt de eieren een beetje voordat je ze laat vallen in kokend vloeistof (welke risico's het creëren van "ei drop soep"). Houd het bij een kook - het mag niet worden gekookt of het ei zal stollen.
 8. 8
  Gebruik maïzena. Deze methode zal de soep te binden zonder zoveel extra kok-time als de bloem-methode. Doe ongeveer een eetlepel zetmeel in een container en voeg net genoeg koud water tot een dikke brij of pasta te maken. Klop dit in de soep en breng aan de kook. Het is belangrijk om water in het zetmeel en niet zetmeel water (hierdoor zal het worden klonterig), en koud water (toevoeging van heet water wordt het zetmeel koken voordat het wordt gemengd in de soep) gebruikt.
 9. 9
  Voeg bonen. Gebruik een blikje bonen met een milde smaak (maar niet bruine bonen, als ze zijn overweldigend). Witte bonen zijn best. Giet ze af en spoel de bonen, dan mengen met een kopje de soep bouillon in een blender of keukenmachine. Voeg de puree aan de rest van de soep, sudderen op een laag vuur tot het dik.
 10. 10
  Voeg gepureerde groenten. De beste manier om dit te doen is om groenten uit de soep verwijderen en pureer ze, ze dan terug naar de soep te dikken.
 11. 11
  Probeer paneermeel of verkruimelde tortilla chips. Wit of bruin brood is prima, mits het wordt gedroogd. Verwerk de kruimels in je processor, dan toe te voegen aan de soep. Drop in een beetje op een moment tot de gewenste consistentie is bereikt. De soep wordt dikker met koken.
 12. 12
  Probeer onmiddellijke aardappelvlokken. In een snuifje, gebruik van instant aardappelvlokken om de gewenste consistentie voor uw soep te bereiken, proeven als je gaat.

Tips

 • Overgebleven aardappelpuree maakt een uitstekende soep verdikkingsmiddel.
 • Als je je realiseert dat je krijgt te dik, geen paniek - voeg gewoon een aantal aandelen of bouillon een beetje op een moment, en klop zachtjes als je het doet, totdat de soep terug in de juiste consistentie.
 • Vergeet niet te proeven als je gaat, zorg ervoor dat het verdikkingsmiddel is niet de productie van off smaken. Je zult moeten smaakmakers te passen, zoals het toevoegen van een beetje meer zout en / of peper, een beetje meer knoflook.
 • Niet koken maïzena als het breekt (tenzij u eerst hebt vermengd met koud water tot een brij / pasta te vormen)
 • Tapioca meel is ook nuttig voor verdikking soepen. Het is mogelijk om hele tapioca gebruiken, maar je hebt er wel accepteren eten van de tapioca of vissen het uit van de soep eenmaal verdikte (geen gemakkelijke taak).

Waarschuwingen

 • Een van deze methoden, als ook veelvuldig toegepast, kan een onaangename "kleverig" consistentie, of een melige / korrelig mondgevoel te creëren. Best om zuiniger te zijn en nemen meer tijd, proeven langs de weg.

Dingen die je nodig hebt

 • Soep
 • Mixing werktuigen
 • Gekozen verdikking ingrediënten