Wkinl

Hoe je overtollig regenwater te verminderen bij u thuis

Regenwater afvoer is neerslag dat niet dringen in de grond waar het valt. Dit is een van het grootste bedreigingen voor de waterkwaliteit in grote delen van de geïndustrialiseerde wereld. Wanneer het water loopt uit yards, straten en parkeerterreinen in riolen of direct in waterlopen, het draagt ​​met zich sedimenten die klomp beken en verminderen zuurstof in het water, maar ook chemische stoffen die gif aquatische ecosystemen en kan renderen watervoorziening ondrinkbaar. Runoff draagt ​​ook bij aan overstromingen, en omdat het niet grondwatervoorraden opladen, het verergert watertekorten in veel gebieden.

Naarmate meer en meer mensen verhuizen naar steden en dorpen, de regenwater afvoer probleem verergert, omdat de afgeplatte, ondoordringbare oppervlakken en het ontbreken van natuurlijke vegetatie in deze omgevingen voorkomen dat neerslag uit het weken in de grond. Terwijl de afvoer is een probleem van enorme omvang, zijn er tal van eenvoudige stappen die u kunt nemen om regenwater afvoer te verminderen op uw eigen woning.

Stappen

Hoe je overtollig regenwater te verminderen bij u thuis. Minimaliseren ondoordringbare oppervlakken op uw eigendom.
Hoe je overtollig regenwater te verminderen bij u thuis. Minimaliseren ondoordringbare oppervlakken op uw eigendom.
 1. 1
  Minimaliseren ondoordringbare oppervlakken op uw eigendom. In de natuur, de meeste neerslag trekt in de grond waar het valt. Planten absorberen veel van deze door middel van hun wortels, en sommige maakt zijn weg naar het water tafel, wordt gezuiverd zoals het geleidelijk sijpelt door de bodem. De 'gebouwde omgeving', echter, wordt gekenmerkt door ondoordringbare oppervlakken (oppervlakken die geen water absorbeert), zodat een groot deel van de regen of sneeuw smelt wordt regenwater afvoer. Verminderen van de hoeveelheid verhard oppervlak op uw woning vermindert dus de hoeveelheid afvalmateriaal.
  • Vervang beton of asfalt platen met straatstenen. U kunt stoeptegels of bakstenen te gebruiken voor terrassen, paden en opritten. Water kan naar beneden sijpelen in de ruimten tussen de afzonderlijke tegels, waardoor de hoeveelheid afvoer verminderen.
  • Nemen uit het midden van uw oprit. Alleen de banden van uw auto de grond raakt, dus twee stroken van de stoep moeten volstaan ​​voor een oprit. U kunt dan planten gras of het midden van de oprit, waardoor de hoeveelheid van bestrating aanzienlijk.
  • Vervang alle of een deel van uw oprit met de aard van de klinkers hier getoond. Lage planten kunnen zelfs opgroeien tussen de openingen.
  • Vervang de stoep aan de onderkant van uw oprit met een Franse drain of rasp. Dit zal het water dat valt te verzamelen over de rest van uw oprit en laat het inwerken in de grond, in plaats van dat uitmondt in de en, uiteindelijk, in waterwegen. Het installeren van een Franse afvoer met de capaciteit om in alle de afvoer van uw oprit kan erg duur zijn, maar alle beetjes helpen.
  • Als een gebied geplaveid moet zijn, gebruik maken van poreus asfalt of beton doorlaatbaar, waardoor tenminste wat water te laten weken in de grond. Houd in gedachten dat de effectiviteit van deze materialen is beperkt omdat het water heeft de neiging om hen af ​​voordat het hen kan doordringen, vooral als er een helling. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen is er een percolatie gebied van doorlatende grond onder de bestrating.
 2. 2
  Lijn ondoordringbare oppervlakken met grind loopgraven. Erachter te komen waar het water loopt uit je oprit of terras, en dan graven een kleine geul langs de rand. Vul het met grind te vertragen de afvoer en laat het water sijpelen in de bodem.
 3. 3
  Gebruik het water dat wegstroomt uw dak. Een 1000 vierkante meter dak kan produceren meer dan 600 liter van afvoer voor elke 1 "van de regen die valt op het. Als je regenpijpen rechtstreeks zijn aangesloten op een storm drain, het loskoppelen van hen is de belangrijkste stap die u kunt nemen om afvoer te verminderen. In plaats van water om direct in het riool of te lopen in de straat, direct uw regenpijpen naar een begroeide omgeving, zoals uw tuin of gazon. Gebruik extensies om ervoor te zorgen het water komt uit tenminste 5 meter afstand van uw stichting. Alternatief, installeer regentonnen of reservoirs om het water te verzamelen, zodat u het risico op doorweekte yards of kelder overstromingen te verminderen en op te slaan wat regen voor een zonnige dag. Als u niet beschikt over een manier om goed gebruik te maken van het opgeslagen water te maken, overwegen Nederlands riolering, kiezel gevulde vaten met gaten in de bodem die de waterstroom vertragen zodat de grond om alles te absorberen.
 4. 4
  Vervang gazons met inheemse planten. Gazons zijn niet bijzonder effectief in het absorberen en vasthouden van water, vooral tijdens zware regenval. Dit is niet alleen een probleem omdat meer natuurlijke neerslag eraf kan, maar ook omdat ze veel irrigatie, waardoor nog meer runoff maken vereisen. Inheemse planten, zoals struiken en wilde bloemen, de neiging om meer uitgebreide wortelstelsel dat water veel beter dan gazons nemen en vasthouden ontwikkelen. Als een toegevoegde bonus, ze vergen minder onderhoud dan een gazon doet. Als u besluit om uw gazon, hoewel, water te houden het efficiënt om water te besparen en verminderen afvoer.
 5. 5
  Voeg organisch materiaal aan uw bodem. Het toevoegen van compost of mulch om uw grond kunt uw planten gelukkiger te maken, maar het kan ook afstroming verminderen. Spreid een 2-4 "laag van organisch materiaal een keer per jaar.
 6. 6
  Niet verlaten bodem bloot. Afhankelijk van uw helling en bodemtype, kan kale grond worden bijna net zo ondoordringbaar als beton. Als je niet kunt of niet wilt vegetatie te planten op een blootgesteld lapje grond, bedekken met mulch, houtsnippers, of grind. Dit is vooral belangrijk voor nieuw aangelegde yards die nog niet zijn vastgesteld vegetatie.
 7. 7
  Plant bomen en het behoud van bestaande. Bomen 'immense wortel systemen effectief absorberen water over een groot gebied. Bovendien, het bladerdak van een boom vertraagt ​​de val van regenwater, zodat de grond kan absorberen grotere hoeveelheden dan het anders zou zijn. Planten inheemse bomen of bomen die nemen veel water en zijn goed aangepast aan uw omgeving, en verzorgen van uw bestaande bomen. Voor nieuwe thuis constructies, laat bomen in de plaats, indien mogelijk.
 8. 8
  Laat het wegstromende niet maken bij het ​​wassen van uw auto. Breng uw auto naar een wasstraat (bij voorkeur een die haar water recycleert), of was uw auto op uw gazon. U kunt ook een auto wassen zonder water, als je dat liever.
 9. 9
  Maak een regen tuin. Een regen tuin is een tuin, geplant in een lichte depressie in de grond, die het water verzamelt en maakt het mogelijk om geleidelijk doordringen in de bodem. Regen tuinen zijn er in vele maten en worden meestal geplant aan de voet van een helling of zelfs bij de uitgang van een regenpijp - overal waar water stroomt vanzelf of kan worden gericht. Water-minnende planten en een basis van doorlatende bodem versterkt met vruchtbare leem en een toplaag van mulch zodat de regen tuin om snel te absorberen, zelfs grote hoeveelheden water, meestal in slechts een paar uur.
 10. 10
  Verminder de helling van uw tuin. Als uw tuin heeft een sterke helling, zal de bodem hebben een harde tijd absorberen zelfs matige regen. Overweeg opgraven om steile hellingen geleidelijker te maken. Om kelder overstromingen en stichting schade te voorkomen, zorg ervoor dat er een voldoende helling weg van het huis voor minstens 10-15 meter.
 11. 11
  Installeer bermen en begroeide geulen. Een berm is een iets verhoogde plek, terwijl een swale is sloot met een lichte helling. Bermen kan worden gebruikt om te vertragen runoff op steile hellingen, en swales beplant met gras of andere planten kunnen direct het water op een regen tuin. Swales kan ook direct het water in de richting van een storm drain of straat: omdat ze het bedrag van de afvoer, zeer weinig water dat binnenkomt een begroeide swale ook daadwerkelijk maken naar de straat of afvoer aanzienlijk verminderen.

Tips

 • Vele rechtsgebieden bieden financiële prikkels of vrij gereedschappen, zoals regen vaten en downspout extensies, om huiseigenaren die wensen om hun afvoer verminderen.
 • Als u het bouwen van een nieuw huis, is het mogelijk om je huis en landschap plan bent om uw regenwater afvoer volledig te elimineren. Naast de voordelen voor het milieu, lagere waterrekening, en het verminderde risico van kelder overstromingen, kunt u ook in aanmerking komen voor belastingkredieten of andere financiële prikkels. Vraag uw plaatselijke waterbesparing of kwaliteit van het milieu agentschap voor meer informatie.
 • Veel dakgoot systemen zijn te klein om adequaat aan te pakken zware regenval. Overweeg achteraf uw huis met oversized goten.
 • Moet uw dak binnenkort vervangen? Overweeg de installatie van een groen dak, een dak met beplanting bovenop het. Deze vermindering van afvoer en kan uw verwarming en koeling rekeningen.

Waarschuwingen

 • De meeste van de bovenstaande stappen vereisen weinig tot geen wijziging van uw woning, maar als afgraven of installeren regen tuinen, bermen, of geulen, is het belangrijk om elementen zoals de nabijheid van uw huis stichting en van uw bodem infiltratie overwegen. Bijvoorbeeld, als een swale of regen tuin in de bodem met een zeer lage infiltratie is geïnstalleerd, kan je eindigen met een semi-permanente vijver van stilstaand water.
 • Terwijl de plaatselijke regelgeving vaak de voorkeur of eisen stappen om overtollig regenwater te verminderen, kunnen zij ook beperkt het gebruik van bepaalde instrumenten, zoals tanks, of eisen vergunningen voor bepaalde typen landschap modificaties. Informatie over mogelijke vergunningen met betrekking tot wetland effecten is te vinden bij uw plaatselijke US Army Corps of Engineers website. Zorg ervoor om regels te controleren voordat u het zijn werk in een waterrijk gebied. Het beste is om contact op met uw lokale EuropeCE zelfs als je niet gelooft wetlands te zijn op uw eigendom.