Wkinl

Hoe je latex rubber vloerbedekking en tegellijm verwijderen uit een cementen vloer

Vloerbedekking en tegels gelijmd op een betonnen vloer kan meestal eenvoudig worden opgetrokken, maar het verwijderen van de gedroogde latex mastiek (lijm) die overblijft is een arbeidsintensief, uitdagend, en potentieel gevaarlijke baan. Haal het mastiek off is een multiple-stap-proces.

Stappen

Hoe je latex rubber vloerbedekking en tegellijm verwijderen uit een cementen vloer. Lees dit over, dan beslissen of je de tijd hebt, lichamelijke gezondheid, en de wens om de taak te starten.
Hoe je latex rubber vloerbedekking en tegellijm verwijderen uit een cementen vloer. Lees dit over, dan beslissen of je de tijd hebt, lichamelijke gezondheid, en de wens om de taak te starten.
 1. 1
  Lees dit over, dan beslissen of je de tijd hebt, lichamelijke gezondheid, en de wens om de taak te starten. Voor sommige mensen, het inhuren van de job is een betere keuze.
 2. 2
  Als het gebied bedekt met gedroogde mastiek is groter dan 25-30 m², of als het gebied zich in een afgesloten ruimte die niet kan worden goed geventileerde, serieus overwegen het inhuren van de job.
 3. 3
  Hoeveel moet je verwijderen? Als u wilt dat de mastiek volledig verwijderd, 100% gegaan, begrijpt dat onder normale omstandigheden, dat niet kan worden bereikt. Sommige mastiek zullen ingevuld kleine holten in het oppervlak van het cement en zal altijd zichtbaar zijn. Echter, als je op dat podium, dan is de oppervlakte zal waarschijnlijk zeer dicht bij perfect glad, en met zuur etsen dit naar tevredenheid zal instemmen met een betonnen verf of "vlek".
 4. 4
  Trek de vloerbedekking of tegels, en schraap de mastiek-geïmpregneerde oppervlak met een platbek schop.
 5. 5
  Probeer vervolgens een one-inch of kleiner hout beitel.
 6. 6
  Probeer vervolgens een scheermesje afbijtmiddel, de soort gebruikt voor het vensterglas.
 7. 7
  Wat overblijft is het best behandeld met chemicaliën.
 8. 8
  Zet een golf-bal-en kleinbedrijf klodder commerciële latex mastiek remover op een 4 x 4-in spot en wacht 10 minuten. Het zal tekenen van ontbinding te tonen. Met een plamuurmes, schraap het verweekte puinhoop en gooi. Je krijgt niet de mastiek allemaal uit in een keer. Herhaal dit twee of drie keer met de chemische remover.
 9. 9
  Wanneer u hebt gereinigd over alles wat je kunt met de chemische, kunt u de waas van mastiek links verwijderen door af te vegen van kleine gebieden met verfverdunner. Het werkt goed, maar het is prijzig, en zonder uitstekende ventilatie het hersencellen zal doden.
 10. 10
  Verwijder de koppige, kleine flarden van mastiek resterende door wrijven ze af met een puimsteen, zoals die worden verkocht in zwembad materialen afdelingen van het bouwen aanbod winkels.
 11. 11
  De verontruste blik van het gladde oppervlak is misschien niet acceptabel, maar het oppervlak kan eenvoudig met zuur gewassen en geverfd. Oplossingen voor het met zuur zijn overal verkrijgbaar, en als de werknemer draagt ​​juiste bescherming voor de ogen, handen, armen, voeten en het gaat snel.
 12. 12
  Semi-transparante beton verf of "vlek" is gemakkelijk gespoten over de schoongemaakt en geëtst beton oppervlak met behulp van een tuinman pompverstuiver. Dit vervolgonderzoek met een commerciële, duidelijke sealer maakt een zeer acceptabel afwerking.

Tips

 • Als uw huis werd gebouwd rond de jaren 70 of zo en je hebt vinyl tegels verwijderd en de mastiek is zwart en gehard - u kunt spuiten WD40 op de gebieden en het zal opnieuw emulgeren de lijm te zetten in wat lijkt op motorolie. Schraap de mastiek in een stapel en toepassen van een commerciële absorberend - u kunt dan veeg het materiaal. Dit duurt een aantal toepassingen, maar werkt wel.
 • Brute kracht gaat slechts tot dusver. U moet chemicaliën gebruiken.
 • Merk op dat deze niet zal verzachten of verwijderen mastiek: de kracht van 120 psi water hogedrukreiniger, alcohol, bakolie, wasmiddel, kokend water (tenzij je onbeperkt toegang tot gallons per minuut hebben.), Verfverdunner, zuur, loog, een 2 -3/4-in breed, ijzer scrapper met schep-achtige handgreep verkocht voor verwijdering vinyl (de breedte van de zaag is te breed om een ​​persoon met een normaal kracht te gebruiken bij het verwijderen mastiek.)
 • Er zijn nu bedrijven die niet giftig mastiek verwijderaars dat een geweldige job het oplossen van het mastiek zonder het doden van uw hersencellen te doen maken. Paar voorbeelden zijn CitrusKing Mastic Remover, Bean-e-doo.
 • Wees ervan bewust dat zwarte mastiek asbest zou bevatten.

Waarschuwingen

 • Vluchtige koolwaterstoffen zijn schadelijk voor de gezondheid. Goed ventileren. Vergeet niet dat de dampen van de meeste koolwaterstoffen zijn zwaarder dan lucht en kan zich ophopen op vluchtige concentraties dicht bij de grond. Alle potentiële ontstekingsbronnen moeten worden verwijderd uit het werkgebied en de aangrenzende kamers. Deze omvatten: ovens, boilers en elektrische apparaten. Tragische gevolgen hebben voorgedaan zijn van misbruik van oplosmiddelen in het huis.