Wkinl

Hoe je konijnen voor voedsel te verhogen

Tamme konijnen worden zeer gewaardeerd om hun lage vetgehalte, laag cholesterol en hoge kwaliteit eiwitten. Ze zijn helemaal wit vlees. Konijn steekt zeer gunstig af bij kip, kalkoen en sommige vissen vanwege de geneeskrachtige deugden en zijn aanpassingsvermogen.

Stappen

Hoe je konijnen voor voedsel te verhogen. Konijnenhouderij voorraad kan worden verkregen uit veel verschillende bronnen.
Hoe je konijnen voor voedsel te verhogen. Konijnenhouderij voorraad kan worden verkregen uit veel verschillende bronnen.

Het verhogen van konijnen

 1. 1
  Konijnenhouderij voorraad kan worden verkregen uit veel verschillende bronnen. Een goede manier is om naar een beurs waar er konijnen en contact opnemen met de eigenaars die meestal worden vermeld op de vitrines.
  • 3 tot 4 nesten van 5 tot 10 jongeren kan worden gegooid door een gezonde, volwassen vrouwtje (hinde) per jaar.
  • Een mannelijke (buck) kunt onderhouden maximaal twintig tot dertig doet, maar om de genenpool gezond te houden, moet u een bok hebben voor elke 5 doet. Zorg ervoor dat u een register bijhouden van die wel zijn gefokt door die bokken, en houdt het draaien van de dieren naar de genenpool te houden zo groot mogelijk.
  • De beste vlees rassen zijn Californië en Nieuw-Zeeland of een combinatie van beide. De meeste beschouwen de Vlaamse Reus ongeschikt voor vlees konijn, door het vlees bot verhouding, ook de hoeveelheid voedsel geconsumeerd vlees verhouding. Het is goed om over te steken met een Nieuw-Zeelandse voor de vleesproductie.
 2. 2
  Verkrijg de juiste pen. De pen moet een minimum van 5 meter worden op 6 meter voor deze grote rassen, maar iets kleiner voor de kleinere rassen. Konijnen hebben ruimte nodig! De vloer moet worden gemaakt van een stevige gaas met ongeveer 3/4 inch vierkante gaten voor uitwerpselen en urine tegemoet. Geven wel de konijnen ergens anders te gaan staan, echter. Staande op draad fulltime kan pijn doen voeten van een konijn. Een volle tray of doos de volledige grootte van de vloer van de pen met alle vier de zijden ongeveer 2 1/2 cm hoog moet onder de pen om het dierlijk afval te vangen worden geschoven. Deze lade moet eenmaal per week worden geleegd en gespoeld met een desinfecterend middel. Wees voorzichtig bij het gebruik van bleekmiddel, omdat het met de urine zal reageren en geven een schadelijk gas!
  • Een solide compartiment ongeveer 1 1/2 meter lang en 1 1/2 meter breed moeten worden opgenomen in de pen om de hinde privacy te geven terwijl ze het hebben van haar jong. dit sterfte van de jonge te houden voor een groot deel. Zorg ervoor dat er genoeg hooi in de pen als ze "te wijten".
 3. 3
  Weet dat vrouwelijke konijnen zal zwanger op elk moment hebben ze een "ontmoeting" met een bok. Er is geen vaste estrous periode.
  • De jonge moeten worden gescheiden van de moeder bij ongeveer 6 weken.
  • De hinde is klaar voor onmiddellijk na scheiding van haar jonge fokkerij.
  • Het konijn zwangerschap periode is 28-30 dagen, met de hinde in staat om te paren binnen enkele uren na de bevalling. Echter, is het aangeraden om een ​​maand wachten, zodat er geen haar overtire en haar levensduur drastisch verkorten.
 4. 4
  De pen moet worden ingericht met schoon water per dag. Het water moet worden opgenomen zodanig dat het dier niet vervuilen met lichaamsafval. Indien in een open vat moet worden verhoogd zodat de bovenkant ten minste 4 cm boven de vloer. Conventionele waterflessen werken heel goed ook (behalve in de winter).
 5. 5
  Voeden van een goede kwaliteit hooi. Zorg ervoor dat het heeft een zoete geur, en is niet water-beschadigd raken en beschimmeld. Rode klaver en rolklaver lijken de meest geprefereerde door konijnen, maar ze zullen ook goed doen op alfalfa, Kentucky bluegrass, timothee, en een mengsel van inheemse grassen.
 6. 6
  Hooi moet worden opgenomen in een rooster kribbe, of rick te houden van wordt besmet door het afval van het dier. Niet over voer sla. Geen vers groen voedsel zoals sla uit de winkel of gras van de werf kan je dieren diarree geven! Echter, als ze kennis met gras of onkruid geleidelijk aan, ze kunnen regelmatig genieten van hen geen kwaad. Het is de plotselinge verandering van voedsel dat is het meest schadelijk. Ook met vrije keuze hooi, de dieren zullen veel van hun eigen eetgewoonten te reguleren.
 7. 7
  Een andere voeding optie kan zijn om kalf manna te gebruiken samen met konijn pellets, of "rabbit food '. Medicinale kalf pellets, beschikbaar tegen een veevoederfabriek, die melkveehouders frequent, kan helpen om uw konijnen vrij van diarree. Zij zullen u minder dan de "bunny" pellets per pond kost, maar kan bijdragen aan het overmatig gebruik van antibiotica en zijn niet beschikbaar in alle steden. Zeer belangrijk: Als u klaar bent om slager zijn, plaats je dieren in een bijzonder schone omgeving voor 2 weken voorafgaand aan het slachten en hen voeden conventionele konijn pellets in plaats van de medicinale kalf voedsel om de konijnen te wissen van de gevolgen van de anti-biotische, die is in het kalf eten. Onthoud deze konijnen zullen niet biologisch dat is een persoonlijke keuze worden overwogen.

Genieten van de 'payoff'

 1. 1
  De eerste is om ze te verkopen aan een vleesverwerkend bedrijf, de tweede is te slachten en slager ze voor eigen gebruik, of om het vlees te verkopen nadat u het hebt verwerkt.
 2. 2
  Om een vleesverwerkende fabriek te lokaliseren, is het beste om te doen naar verschillende supermarkten en vragen waar ze kopen hun vlees uit. Leg uit dat u denkt aan het verhogen van konijnen en worden de mogelijkheden markt onderzoeken. Velen van hen zullen blij zijn om u te helpen.
 3. 3
  Als je hebt gevonden een aantal markten die misschien uw product te kopen, contact met hen en zien of ze bereid zijn om levende dieren te kopen van u zou zijn. Indien mogelijk, het opzetten van een contract met hen te produceren wat je voelt dat je in staat bent om.
 4. 4
  Wijsheid vertelt ons dat je een goed geluid businessplan uitgewerkt moet hebben voordat je zelfs beginnen om een konijn te verhogen.
 5. 5
  Te slachten, bevestig twee stevige touwen aan een bar ongeveer 2 meter boven je hoofd en ongeveer 2 meter uit elkaar. Het ondereinde van de koorden moet een schuifknoop op elk van hen.
  • U een 12 "tot 18" lengte van 1/2 inch pijp om het dier te doden nodig. U vindt er ook een scherp geslepen mes om de huid nodig heeft en uithalen van de dieren. U zult een pan moeten het karkas van het dier plaatsen in nadat u hebt gevild en ontdaan van de ingewanden het.
 6. 6
  Verwijder het dier uit de kooi, het grijpen van beide achterpoten met een hand, en plaatst een van de achterpoten, op de teen uiteinde van het gewricht, maar onder de eerste gewricht, in een van de slip knopen, zodat de buik zal uiteindelijk naar u.
 7. 7
  Zet de andere voet in de resterende schuifknoop evenzo.
 8. 8
  Trek haar nek uit straight pull>. Als je dit goed gedaan, het dier is voor alle doeleinden, dood.
 9. 9
  Met je scherp mes, verwijder de kop, daarbij goed op het bloed van het krijgen van jou te houden. Geef het karkas een beetje tijd om te bloeden
 10. 10
  Met je scherp mes, verwijder de voorvoeten.
 11. 11
  Huid van het dier al naar gelang u de pels te slaan of te verbergen. Konijnen zijn zeer gemakkelijk voor de huid. Als u niet wilt dat de huid te slaan, gewoon een gleuf gesneden in de kleine van de rug en trek het onderste deel naar beneden en uit.
 12. 12
  Snij de staart af in de buurt van het karkas, snijd de huid rond de voeten spronggewricht. Sneed de huid van de voeten op de buik aan elke kant, dan snijden de huid (maar niet de buik) op naar het einde.
 13. 13
  Wanneer de huid af, sneed de buik vlees van het kruis op omhoog door, en een deel van de ribbenkast door de borstplaat op tot aan de nek.
 14. 14
  Gebruik uw scherp mes, snijden door de voorkant van het bekken, en let niet te snijden in het anale kanaal, die zal worden gevuld met uitwerpselen.
 15. 15
  Verwijder al het viscerale materie van het karkas.
 16. 16
  Redden wat interne organen, die u wenst, zoals het hart, de lever en de nieren.
 17. 17
  Snijd elke achterste voet, waardoor deze in de slip knoop.
 18. 18
  Plaats karkas in de container en meteen relaxen. U mag het vlees bewaren voor later reinigen, vierendelen, afslachten, koelen, koken of invriezen.

Algemene konijn informatie

 1. 1
  Ouder dollar niet in elk hok blijven, zoals een of beide worden gecastreerd door de andere.
 2. 2
  Konijnen zijn gevoelig voor te veel warmte, en de pen moet schaduwrijke en goed geventileerd in de zomer.
 3. 3
  In de winter, moet de pen worden beschermd tegen de wind, en de meeste van haar scherm gebieden moeten worden gedekt. Zorg ervoor dat u voldoende hooi of stro te houden in de pen voor beddengoed.
 4. 4
  Konijnen volgroeid ergens tussen de 6 en 10 maanden oud, afhankelijk van het ras. Kleinere rassen rijpen sneller dan grotere.
  • De volgende rassen zal wegen ongeveer zoveel als volgroeid; Netherland Dwarf 2 1/2 pond, Jersey Wooley 3 1/2 pond, Holland snoeit £ 4, Mini-Rex 4 1/2 pond, Nederlands 5 1 /.... £ 2., Havana 5 1/2 pond., Florida Wit 6 pond., Mini snoei 6 1/2 pond., Rex £ 9., Palomino, £ 10., Satin £ 11., Nieuw-Zeeland 11 £., Frans lop £ 12., Vlaamse Reus 13 + lbs.
 5. 5
  Pellets moeten worden gevoerd aan konijnen in de volgende gedeelten; dwergen 1/2 kopje per dag, mini-snoeit 3/4 kop per dag, grotere konijnen 1 kopje per dag, vlaamse reus 1 1/2 kopjes per dag.
 6. 6
  Reinig elke pen ten minste eenmaal per week, gooien alle strooisel, en te vervangen door nieuwe, schone beddengoed.

Tips

 • Om een ​​konijn te behandelen, greep een handvol van de losse huid over het bovenste deel van haar schouderbladen. Konijnen hebben een zeer scherpe teennagels op hun achterste poten, en ze kunnen pijnlijk krassen toebrengen aan je als je niet oppast. Om te oefenen tillen van een konijn, gebruik dan een handschoen met een lange handschoen over de opheffing kant, en een jas of zware gevoerde shirt. U zult snel leren hoe je een konijn kale gewapende tillen door het observeren waar uw pols en arm, die zal worden zo dicht mogelijk bij het lichaam van het dier mogelijk te houden, en met uw onderarm zo dicht mogelijk bij het midden van haar rug voor zijn volledige lengte als mogelijk.
 • Konijnen mogen nooit worden opgetild door hun oren, als het pijn doet hen en schade hun oren!
 • Als u toegang tot een 900 + fps luchtbuks te hebben en zijn een goede shooter, het is een goede alternatieve methode voor het doden van een konijn, maar je moet streven naar het hoofd als je een one-shot kill.
 • Als u van plan om een ​​luchtbuks gebruiken om te jagen konijnen er zeker van te jagen pellets die een spitse punt in tegenstelling tot doelwit pellets, die een brede, afgeronde tip hebben moeten gebruiken.
 • Af en toe, zal konijnen, net als iedere andere haasachtige, meer tanden dan ze nodig hebben te ontwikkelen. Het houden van schroot, zal onbeschilderd hout in hun kooi enorm helpen houden hun tanden de juiste lengte als testament takken. Hay, doet, ook maar te kijken als het konijn whittles beneden de hout dagelijks laat zien hoeveel ze echt hou en de noodzaak om hout te kauwen. Door dit te doen zal u voorkomen dat ze hun tanden knippen. Echter, als je vind je nodig hebt om, het wordt hieronder uitgelegd.

Langere tanden worden veroorzaakt door gebrek aan voldoende ruw voedsel om hun tanden vermalen, of een aandoening bekend als malocclusie. Lagomorfen worden voortdurend hun tanden groeien langer, zoals wij dat doen onze vingernagels. Dit kan een probleem zijn als ze niet goed bijgesneden. Gebruik een paar grote teennagel snippers of een kleine set van draadsnijders om extra lange tanden knippen en verlichten het dier van verdere nood en maken het mogelijk voor hen om goed te eten. Dit doet geen pijn het dier zoals het zou u of ik, omdat ze anders in dit opzicht zijn gebouwd. Hun tanden zal blijven naar buiten weer te groeien.

 • Tamme konijnen over het algemeen zal je niet bijten, tenzij de vrouw zwanger is. Dan, sommige kunnen zeer beschermend van zichzelf en hun kooien. Hazen zijn een andere zaak en kan bijten op andere tijdstippen dan tijdens de zwangerschap.

Waarschuwingen

 • Gebruik nooit konijn levers voor voedsel als ze witte vlekken in hen. Gebruik alleen als ze zijn van een duidelijke, donkere kleur. Zorg ervoor dat de gal zak uit de lever te verwijderen.
 • Niet slachten of slager als u een open wond of snede, om infecties te voorkomen.
 • Was uw handen voor en na het slachten of afslachten om infecties te voorkomen.
 • Wanneer u klaar bent met uw luchtbuks te slachten het konijn (en) moet u uw luchtbuks en munitie op te slaan in een goedgekeurde wapen veilig.
 • Als u van plan om een ​​luchtbuks te gebruiken om de slacht de konijnen zorg ervoor dat je er niet op gericht de lucht geweer op iemand.
 • Alleen laden en richt uw luchtbuks bij het konijn toen klaar te slachten het konijn.