Wkinl

Hoe je katoenen stoffen krimpen

Katoen, een natuurlijke plantaardige vezels uit de zaaddoos van de katoenplant, kan een wispelturige stof. Vanwege katoen's neiging om uit te breiden als het nat en krimpen als het droogt, bijna iedereen heeft een verhaal te vertellen van katoen catastrofes in de wasruimte, vanaf gekrompen shirts aan te strakke spijkerbroek. Af en toe echter, kan een persoon nodig om een ​​katoenen stof met opzet krimpen. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige manieren om dat doel te bereiken.

Stappen

Hoe je katoenen stoffen krimpen. Kook een grote, schone pot met vers water.
Hoe je katoenen stoffen krimpen. Kook een grote, schone pot met vers water.

Kokend water methode

 1. 1
  Kies uw stof. Zorg ervoor dat de stof is 100% katoen. Realiseer je dat de krimpende proces is permanent, dus zorg ervoor dat je echt het item wilt waarop u met behulp van deze methode krimpen.
 2. 2
  Kook een grote, schone pot met vers water. Zorg ervoor dat u voldoende ruimte om uw stof te zetten in verlaten zonder het water overloopt.
 3. 3
  Week de katoen onderdeel in het kokend water voor ongeveer 5 minuten. Misschien wilt u de stof roer met een houten lepel om ervoor te zorgen dat deze volledig is doorweekt.
 4. 4
  Verwijder voorzichtig het item uit het water en plaats deze in de droger. Stel de droger voor de hoogst mogelijke instelling en wasdroger droogt uw punt totdat het volledig droog is.
 5. 5
  Herhaal deze stappen zo vaak als nodig, totdat de stof is de grootte die je wilt.

Heet wassen / hete droge methode

 1. 1
  Kies uw stof. Nogmaals, zorg ervoor dat de stof is 100% katoen en dat je eigenlijk wilt gekrompen.
 2. 2
  Plaats alleen de stof die u wenst te krimpen in de wasmachine. Loop niet de wasmachine met andere kleding of stoffen die niet hoeven te worden gekrompen of die kunnen bloeden in de was.
 3. 3
  Stel de temperatuur van het water voor zowel het wassen en spoelen cycli tot "hot," en start de wasmachine. Sommige mensen adviseren toevoegen van een enzymoplossing aan het wassen, maar is niet geverifieerd.
 4. 4
  Plaats uw stof in de droger zodra de wasbeurt is voltooid. Eens te meer, zet de droger aan de hoogst mogelijke warmte-instelling en wacht totdat de stof volledig droog is.
 5. 5
  Herhaal deze stappen totdat de stof is de gewenste grootte.

Tips

 • Gebruik alleen desized stoffen.
 • Gebruik geen voorgekrompen katoen. Er is weinig daar achter te krimpen en kan ongelijkmatig krimpen.
 • Gebruik rimpel-resistente stoffen, zoals u zult meer geluk hebben met die.

Waarschuwingen

 • Wees voorzichtig met een van deze methoden op kleding of stoffen die gezeefdrukt ontwerpen of afbeeldingen op hen hebben. De beelden houden zelden na de krimpende proces.
 • Wees altijd voorzichtig bij het plaatsen van voorwerpen in of eruit halen, met kokend water.