Wkinl

Hoe je je eigen voedsel te verbouwen


Voor alle van de menselijke geschiedenis, hebben mensen geslaagd om zichzelf te voeden, hetzij door,, het verzamelen en / of zelfvoorzienende landbouw. Nu, met de grootschalige productie van levensmiddelen, tuinieren is vaak slechts een hobby. Maar groeit het eigen voedsel kan betekenen verhoogde veiligheid, gezondheid en plezier. Sinds de details van het kweken van je eigen voedsel afhankelijk van uw unieke locale, hier is een algemeen overzicht om je slag te gaan.

Stappen

Hoe je je eigen voedsel te verbouwen. Bepalen welke gewassen je kunt verhogen in uw locatie.
Hoe je je eigen voedsel te verbouwen. Bepalen welke gewassen je kunt verhogen in uw locatie.

Planning

 1. 1
  Bepalen welke gewassen je kunt verhogen in uw locatie. Voor de hand liggende factoren zijn onder meer het klimaat, regenval, en de beschikbare ruimte. Een snelle en leuke manier om te leren wat groeit goed in uw klimaat is naar een nabijgelegen boerderij of tuin te bezoeken. Hier zijn enkele details om doorgewinterde telers vragen of te onderzoeken jezelf:
  • Klimaat. Sommige locaties hebben alleen een kort groeiseizoen, zoals Noord-Europa en Afrika. Dit betekent groeiende snelle producerende fabriek rassen die kunnen worden geoogst en opgeslagen voor de winter. Andere gebieden hebben jaar-lang warm weer, waar verse groenten en graan geoogst kunnen worden op aanvraag.
  • Soil. Afhankelijk van het type dat u beschikbaar hebt, kan je verwachten zeer hoge opbrengsten van een groot gebied, of de schamele opbrengst van kleine gebieden. Het beste plan om te volgen is om een ​​voedingsgewas, die bloeit in uw omstandigheden als een nietje te planten, en gebruik overtollige grond aan "luxe" voedingsmiddelen die meer bemesting en inspanning vergen groeien.
  • Regenval. Geen planten gedijen met minimale regenval, dus de meeste voedselgewassen vereisen aanzienlijke hoeveelheden water uit irrigatie of regenval. Denk aan de normale regenval tarief voor uw gebied, en de beschikbaarheid van irrigatiewater bij het kiezen van gewassen. Als u woont in een droge ruimte, overweeg dan het verzamelen van regenwater.
  • Ruimte. Als voldoende ruimte beschikbaar is, kunt u in staat om genoeg voedsel met behulp van conventionele methoden te groeien, maar waar de ruimte beperkt is, moet u wellicht om te kijken naar andere technieken, waaronder, container tuinieren, deelpacht en verticale tuinieren.
 2. 2
  Begrijpen hoe een groeiseizoen uit speelt. Verbouwen van voedsel is meer dan alleen het planten van zaden en wachten op een oogst. Hieronder, in de sectie "Growing", is een typische opeenvolging van stappen in het kweken van een gewas van een plant. U moet elke andere plant gewas bereiden in principe op dezelfde manier, maar als je de grond voor het planten hebben voorbereid, kan je plant zo veel verschillende gewassen als u wilt in een keer.
 3. 3
  Vertrouwd te raken met de verschillende soorten van voedingsgewassen. We denken vaak van de groenten die we zien in de producten sectie van een markt als de tuin groenten, en in zekere zin is dit waar, maar om echt te groeien uw eigen eten, moet je je hele dieet overwegen. Dit is een algemeen overzicht van de soorten voedsel die u zult willen overwegen groeien.
  • Groenten. Dit omvat peulvruchten, bladgroenten, wortelgewassen, mais (een korrel, keek nauwer later), en vining groenten zoals squash, komkommers, meloenen en pompoenen. Deze bieden veel essentiële voedingsstoffen en vitaminen, waaronder:
   • Eiwitten. Peulvruchten zijn een goede bron van eiwitten.
   • Koolhydraten. Aardappelen en bieten zijn een uitstekende bron van complexe koolhydraten, en mineralen.
   • Vitaminen en mineralen. Bladgroenten, zoals kool en sla, alsmede vining groenten zoals komkommers en squash, zijn een goede bron van vele essentiële vitaminen en mineralen.
  • Vruchten. De meeste mensen begrijpen dat groenten zijn een goede bron van vitamine C, maar ze dragen ook vele andere vitaminen en mineralen aan uw dieet, evenals het aanbieden van een breder scala aan smaken te genieten. Vruchten ook kunnen vaak worden bewaard door drogen of inblikken, dus koeling is niet nodig om uw overtollige slaan.
  • Granen. Groeiende korrels is niet wat de meeste mensen voor ogen als ze denken aan het verbouwen van hun eigen voedsel, maar granen zijn een nietje in de meeste diëten. Ze zijn gevuld met koolhydraten en vezels, en kan gemakkelijk worden opgeslagen voor langere tijd. In vele vroege culturen en in sommige landen vandaag korrel is het belangrijkste voedingsmiddel voor de bevolking. Deze categorie van voedselgewassen omvat:
   • Corn. Vaak gegeten als groente bij de maaltijd, maïs is ook een veelzijdig korrel die kan worden opgeslagen geheel, unshucked, gepelde (verwijderd uit de kolf, met hele korrels), of gemalen tot meel voor het maken van brood of pap gerechten zoals grutten. Maïs is waarschijnlijk de makkelijkste graan te kweken voor het huis bestaansminimum boer. is de gemakkelijkste manier om het voor gebruik in de winter te bewaren.
   • Tarwe. De meeste mensen zijn bekend met tarwe, van waaruit we de meeste van onze meel voor het bakken van alles, van brood tot gebak. Tarwe winkels goed na de oogst, maar het oogsten zelf is meer bewerkelijk dan is het voor maïs, omdat de hele plant wordt meestal gekapt, sheaved (geplaatst in stapels), verzameld en gedorst (geklopt om de zaden te bevrijden) en vermalen tot fijn poeder (meel).
   • Haver. Een ander graan, haver zijn voor menselijke consumptie verwerkt meer dan tarwe of maïs, en de arbeid die betrokken zijn bij de oogst is gelijk aan tarwe. Toch kan worden beschouwd als een optie in sommige gebieden waar het gemakkelijk is gegroeid.
   • Rijst. Voor natte gebieden, gebieden onderhevig aan overstromingen, of die kunnen worden overstroomd, rijst is de voor de hand liggende keuze. Rijst wordt vaak geteeld in ondiep verzonken bodem, en wordt veel geoogst als de tarwe is.
   • Andere granen omvatten gerst en rogge, die vergelijkbaar tarwe en haver.
 4. 4
  Selecteer de gewassen en rassen die geschikt zijn voor uw groeiende regio zijn. Dit is waar de instructies in dit artikel niet kan volstaan ​​om volledige en nauwkeurige informatie specifiek voor u te geven. In plaats daarvan, zullen we kijken naar fundamentele groeiende eisen voor verschillende planten volgens de norm groeiende regio's, zoals uiteengezet door de USDA (Europa ministerie van Landbouw) op hun planten winterhardheid map die u in staat zijn om te gebruiken door klimaten te vergelijken in termen van lengte-en verheffing tot uw specifieke regio.
  • Bonen, erwten en andere peulvruchten. Deze worden geplant nadat de dreiging van vorst, en vereisen 75 tot 90 dagen vruchten die kunnen blijven produceren zolang de planten verzorgd tot herfst vorst produceren.
  • Kalebassen. Deze groep van planten omvat squash, meloenen en pompoenen, en is geplant na de laatste verwachte vorst, en duurt tussen de 45 dagen (komkommers) tot 130 dagen voor de pompoenen, tot oogstbare vruchten produceren.
  • Tomaten. Deze vrucht (meestal gegroepeerd met groenten) kunnen worden geplant in containers als warm gehouden, en getransplanteerd in de bodem na de dreiging van vorst, en zal produceren seizoen lang ook.
  • Granen. Er is een groot verschil in groeiseizoenen met korrels, als zomer en winter variëteiten van veel van deze. In het algemeen, de zomer granen, zoals maïs en zomertarwe, worden geplant in de buurt van het einde van de winter als vorst niet zullen naar verwachting blijven voor meer dan een paar weken, en nemen ze ongeveer 110 dagen om te rijpen, dan nog 30-60 dagen voldoende te laten drogen om te oogsten voor het opslaan als zaad.
  • Boomgaard fruit. Appels, peren, pruimen en perziken worden beschouwd als boomgaard fruit in de meeste plaatsen, en geen jaarlijkse aanplant niet nodig. De bomen die deze vruchten dragen vereisen snoeien en onderhoud en meestal 2-3 jaar voordat de productie van hun eerste, bescheiden oogst. Wanneer de bomen beginnen met de productie fruit, moet de opbrengst te verhogen jaarlijks, en nadat ze volgroeid zijn en gevestigd, kan een enkele boom bushels produceren van fruit per jaar.
 5. 5
  Ontwikkeling van een "farm plan" op het land dat u wilt gebruiken voor uw productie van levensmiddelen. U moet specifieke problemen in uw planning, met inbegrip van wilde dieren aantasting, die kunnen eisen of andere permanente maatregelen, aan te pakken, aangezien sommige planten vereisen meer zonlicht om succesvol te produceren dan anderen, en topografie, aangezien bebouwen erg steil terrein is beladen met problemen.
  • Lijst van alle van de mogelijke gewassen je zal proberen te cultiveren op uw land. Je moet proberen om zo divers een selectie mogelijk om voeding te voldoen eerder vermeld. U mag in staat zijn om in te schatten een totale opbrengst per gewas punt door het onderzoeken van het groeiende succes van anderen in uw omgeving, of door gebruik te maken van informatie van de bron die u uw zaad kopen. Met behulp van de lijst, en het beplantingsplan eerder u begonnen, moet u de hoeveelheid zaad die u nodig heeft te berekenen. Als je veel ruimte, installaties een overmaat aan zorgen voor slechte prestaties tot je een stevige greep van wat je doet.
  • Plan om uw land te gebruiken zo effectief mogelijk als u bent beperkt in de ruimte. Behalve in zeer koude gebieden, kunt u verwachten om te kunnen groeien en oogsten zomer, herfst, winter en lente gewassen. Dit zal u toelaten om rond te genieten van een aantal verse producten jaar. Bieten, wortelen, bloemkool, peultjes, kool, uien, rapen, boerenkool, mosterd greens, en vele andere groenten eigenlijk liever groeien in koud weer als de grond niet bevriest. Wintergewassen zijn ook veel minder gevoelig voor insecten problemen. Als je erg krap op ruimte, overweeg dan uw alternatieven (zie Tips).
 6. 6
  Plan op uw opslagmethode. Als je gaat om granen te kweken, zal je schuren waarin uw opgeslagen oogst droog en veilig van insecten en ongedierte zal houden nodig. Het is waarschijnlijk dat als je van plan om al het voedsel dat u consumeren voor jezelf te produceren, vindt u dat een combinatie van opslag en bewaring methoden bruikbaar zal zijn. De bovenstaande stappen vermeld aantal van deze methoden, maar als samenvatting, de gebruikelijke werkwijzen voor het opslaan van voedingsmiddelen zijn:
  • Drogen (of uitdroging). Dit is een handige methode voor het opslaan van fruit en sommige groenten. Het kan worden gedaan zonder high-tech gadgets in de meeste tamelijk droge, warme klimaten.
  • Inblikken. Dit vereist containers (die opnieuw met uitzondering van deksels, die kan verslechteren in de tijd zijn) maar vereist goede voorbereiding, kookgerei en vaardigheid. Beitsen wordt beschouwd in dit artikel als "canning"-proces, hoewel het niet zo te zijn.
  • Invriezen. Ook dit vereist wat koken voorbereiding, evenals een vriezer en juiste wijze af.
  • Beddengoed. Niet eerder vermeld, is een werkwijze voor het opslaan van wortelgewassen zoals aardappelen, rutabagas, bieten en andere knolgewassen. Het wordt bereikt door gelaagdheid van het product in een droge, koele, locatie in een stro bed.
  • In Ground Opslag: Veel wortelgewassen en cole gewassen kunnen worden overwinteren in de tuin. In de meeste gevallen is het belangrijk dat de grond niet bevriest. Mildere winter klimaten kan alleen maar een vorst deken. Maar koudere klimaten kan mulch tot een voet en een plastic bedekking nodig. Deze vorm van opslag is een effectieve manier om ruimte te besparen en uw producten vers.
 7. 7
  Bepaal de voordelen van deze activiteit in vergelijking met de kosten. U wordt investeren een aanzienlijke hoeveelheid geld in start-up kosten als u geen materialen en apparatuur beschikbaar bij het begin te hebben. Je hebt ook veel arbeid geïnvesteerd, die kunnen vertalen in extra kosten als u af te zien van een reguliere baan om deze inspanning voort te zetten. Alvorens te investeren veel tijd en geld, onderzoek uw plaatselijke groeiomstandigheden, beschikbaar gewas selecties, en je vermogen om deze arbeidsintensieve inspanning te beheren. De voordelen zijn onder andere het hebben van voedsel dat u kunt genieten zonder de zorg van herbiciden, pesticiden en andere verontreinigende stoffen, behalve die welke worden gebruikt op uw discretie.
 8. 8
  Begin uw project in fasen. Als u hebben overvloedige land en voldoende apparatuur, kunt u beginnen op een vrij grote schaal, maar tenzij u over voldoende kennis en ervaring, wordt u gokt erop dat de planten die je selecteert zijn geschikt voor uw grond en het klimaat. Praten met mensen in uw omgeving zal je vaak de beste bron van specifieke informatie over uw gewassen te selecteren en planten keer, maar als dit geen optie is, plant "proef" aanplant van nieuwe gewassen in het eerste jaar om te zien hoe goed ze produceren. Begin op een kleinere schaal, misschien proberen om een ​​set percentage van uw voedsel eisen groeien tot u een idee van de totale opbrengst die u kunt verwachten te geven, en werk je weg tot een zelfvoorzienend niveau.

Groeiend

 1. 1
  Breken de grond. Voor bouwland, dit is gewoon het proces van het losmaken van de grond, en "draaien onder", of met betrekking tot, de planten of plantaardige resten van een vorige oogst. Het kan ook worden aangeduid als "", en wordt gedaan met een ploeg of helmstok getrokken door een ontwerp dier of trekker, of op kleine schaal, met een zelfrijdende machine heet een "rototiller". Op een klein stukje land en als gevolg van financiële beperkingen, moet u terugkeren naar het gebruik van pick, schop en schoffel. Dit kan gezamenlijk worden bereikt. Je moet uit de buurt elke grote stenen, wortels en ledematen, zware accumulatie van de vegetatie, en ander vuil te wissen voordat bewerken.
 2. 2
  Ontslaan rijen. Met moderne landbouwmachines, dit proces is afhankelijk van het type gewas geplant, en "geen tot" het planten eigenlijk slaat deze en de vorige stap. Hier zijn we gezien de algemene methode die zou worden gebruikt door iemand die niet over dit soort apparatuur en deskundigheid. Markeer het gebied dat u van plan bent om te planten, en met een schoffel of ploegen, creëren een licht verhoogd bed in de losse grond in een lijn over de lengte van het perceel. Vervolgens maak je schaar (een ondiepe groef gesneden in de grond) met uw gekozen werktuig.
 3. 3
  Plaats uw zaden in de groef aan de diepte die nodig is voor het specifieke gewas u planten. Dit kan variëren afhankelijk van uw keuze van de planten. In de regel, vetplanten zoals peulvruchten (bonen en erwten) en meloenen, squash, komkommers worden geplant tussen 3/4 en 1 inch (2-2,5 cm) diep, waar maïs en aardappelen kunnen worden geplant 2 1 / 02-03 januari / 2 inch (6,3-9 cm) diep. Na het plaatsen van het zaad in de vore, dek ze af en aanstampen (zachtjes pak naar beneden) de aarde licht, zodat het zaad bed (de overdekte vore) droogt niet uit zo snel. Herhaal dit proces totdat u het aantal rijen dat u gepland op planten.
  • Als alternatief kunt u "start" zaden binnenshuis (bijvoorbeeld in een kas) en transplantatie ze later.
 4. 4
  Cultiveren van uw gewassen wanneer de grond wordt ingepakt door regenval, of onkruid een probleem worden. Omdat u planten van dit gewas in rijen, zult u in staat zijn om het centrum gebied tussen de rijen (de middle) lopen om dit te bereiken, als je dit doet met de hand. Wil je de grond rond de wortels los zonder beschadiging van de wortels zelf te houden. U kunt mulch toepassing te verminderen, zo niet "wiet" / ongewenste groei van ongewenste planten te elimineren.
 5. 5
  Kijk voor insecten en dieren die je planten kunnen beschadigen. Als je ziet bladeren die werden opgegeten, moet u bepalen wat de oorzaak is van de schade. Veel dieren vinden tedere jonge planten in een tuin meer smakelijk dan autochtone groei, dus je zal moeten om de planten te beschermen tegen deze, maar insecten zijn een veel voorkomende probleem is met het verbouwen van voedsel. Misschien vindt u in staat bent om insecten schade tot een minimum te houden door simpelweg verwijderen en doden hen als je ze vindt, maar voor ernstige problemen, kan je toevlucht tot chemische of biologische controle (gebruik van omliggende insectenverdelger planten).
 6. 6
  Oogst. Je zult zelf moeten opvoeden tot op zekere hoogte op wanneer u uw gewas te oogsten. Veel gemeenschappelijke tuin groenten worden geoogst als ze rijp zijn, en blijven produceren gedurende het groeiseizoen met de juiste zorg. Korrels, anderzijds, worden meestal geoogst wanneer ze volledig gerijpt en droog aan de plant. Het oogsten is een arbeidsintensieve operatie, en als je wordt ervaren in groeit, zult u merken dat u nodig heeft om de productie van sommige planten te verminderen, zodat de oogst kan worden beheerd.
 7. 7
  Behouden. Voor gewone groenten, heb je verschillende keuzes voor het opslaan van hen door de niet-groeiende seizoen. Wortelen, kunnen rapen en andere wortelgroenten worden opgeslagen en in de wintermaanden in de koelkast of een kelder. producten is een keuze voor een lang behoud van vlees, fruit en groenten termijn en bij type gewassen zoals peulvruchten, dit kan presteren. Voor vetplanten en, wilt u misschien overwegen inblikken of invriezen van uw oogst. Een vacuumsealer zal betere resultaten in de vrieskou groenten voor gebruik op lange termijn te geven.

Tips

 • Zelfs gezinnen die niet veel vlees eet vaak besluiten om een ​​paar dieren zoals verhogen om eieren te hebben. Kippen kunnen meestal worden gevoed met het afval van een gezin tuin, zullen ze eten fruit schillen, oud brood, en vele andere dingen die je anders zou weggooien of compost. Wanneer kippen stoppen leggen, is het tijd om een ​​kip diner plannen.
 • Bouwen van een kas, die u zal toestaan ​​om voedsel te verbouwen hele jaar door, zelfs in koude klimaten.
 • Praat met de buren over co-oping. Het is gemakkelijker om een ​​kleiner aantal verschillende gewassen te beheren, en je kan in staat zijn om genoeg van een deel van uw selectie van voedsel te verbouwen voor twee families, en andere familie zou genoeg van andere gewassen die je ze kunt uitwisselen groeien.
 • Kijk naar externe bronnen van voedsel als aanvulling op uw landbouw inspanning. Vissen, het verzamelen van wilde bessen en noten, op zoek naar eetbare planten in het wild groeien in uw regio, zelfs het vangen en jagen kunnen mogelijkheden zijn voor het verhogen van de omvang van uw dieet.
 • Geef niet het kweken van je eigen groenten in de winter! Overweeg groeiende spruiten in uw keuken. Als je groeit een verscheidenheid van spruiten, zoals radijs, broccoli, luzerne en klaver, zult u een verscheidenheid van smaken en soorten groenten moeten vers groen toe te voegen aan uw dieet om uw ingevroren en ingeblikte zomergroenten vullen.
 • Kijken naar alternatieve methoden voor het kweken van voedsel als uw ruimte zeer beperkt is en uw wens (of noodzaak) is voldoende om het te rechtvaardigen. Er zijn een aantal hoge productie, compact groeiende methoden. Hier zijn een aantal met een korte beschrijving en links naar bronnen met meer gedetailleerde informatie:
  • Hydrocultuur tuinieren. Dit is een methode voor het kweken in een vloeibaar medium, ook bekend als "soiless landbouw".
  • Verticaal tuinieren. Deze methode is voor "vining" gewassen die vereisen doorgaans veel ruimte om te spreiden, waardoor lagere eenheden per vierkante voet. Door het oprichten van hekjes, hekwerken, of andere ondersteunende structuren, kunt u vermenigvuldigt u uw opbrengst per vierkante meter, als de wijnstokken naar boven zal groeien, in plaats van naar buiten.
  • Container groeien. Sommige planten kunnen worden geteeld in bijna alles (zelfs een oude wc, hoewel plakkerig). Kweken van planten in "bloembakken" is gemeenschappelijk voor vele jaren om een ​​aangenaam effect te geven in de anders steriele omgeving van een appartement in de stad, maar hetzelfde proces kan worden gebruikt voor kleinere, minder wortel afhankelijk voedingsgewassen telen, zoals paprika, squash, tomaten en anderen.
  • Moes tuinieren. Dit maakt geconcentreerde blokken groenten en rotaties. Ook kan het een mooie manier om een ​​gazon vervangen worden.

Waarschuwingen

 • Het kweken van je eigen voedsel kan worden gedaan, maar je zal zijn aan de genade van de natuur, in de vorm van ongedierte en weer, die beide kunnen hele oogsten vernietigen in een opmerkelijk korte tijd.
 • Het kweken van je eigen eten vereist geduld, doorzettingsvermogen en veel bukken en tillen en dragen. Wees bereid om te zweten. Draag sokken onder klompen of makkelijk te reinigen schoeisel. Bescherm uzelf tegen zon en insecten (teken & muggen dragen levensbedreigende ziekten) door het grondig en vaak wassen.
 • Inblikken van het huis moet goed worden gedaan veilig, om botulisme en andere ziekten te vermijden.
 • Besteden veel zorg met champignons. Zorg ervoor dat u weet dat ze veilig zijn om te eten. Als u twijfelt, hoeft ze niet consumeren helemaal.

Dingen die je nodig hebt

 • Geschikte grond voor agrarische doeleinden.
 • Opslagmethoden, gereedschappen en ruimte.
 • Voldoende zon en de toegang tot water
 • Groeiende apparatuur.
 • Zaden en meststoffen
 • Farming tijdschriften, zoals Moeder Aarde Nieuws