Wkinl

Hoe je huisdier urine te verwijderen uit tapijt

Fido of Kitty verliet u een cadeau weer? Of misschien heb je gevonden een oude verrassing toen je ging naar de meubels te herschikken? Ongeacht wanneer de akte is gedaan, kunt u uw tapijt of oppervlak te herstellen in zijn oude glorie. Hier is hoe om zowel nieuwe als oude huisdier urine vlekken schoon.

Stappen

Hoe je huisdier urine te verwijderen uit tapijt. Re-nat de plek met water.
Hoe je huisdier urine te verwijderen uit tapijt. Re-nat de plek met water.

Reinigen van nieuwe vlekken

 1. 1
  Breng een kompres. Natte handdoeken of papieren handdoeken lagen en bekroond door een zwaar gewicht kan absorberen snel verse plassen. Voer de handdoeken onder koud water, leg ze over de vlek, zodat het volledig is bedekt, en zet iets zwaars op de top. Het vocht zal helpen genieten van de urine, terwijl het gewicht drukt op de handdoeken neer in het tapijt. Laat het gedurende tenminste 10 minuten.
  • Als u wilt zware boeken gebruiken voor uw kompres, zet een laagje plastic folie of aluminiumfolie op de top van de natte handdoeken eerste, om bevochtiging te vermijden en kleuren van het papier van het boek.
  • Als de vlek nat is geweest voor meer dan 10 minuten, is het waarschijnlijk gedrenkt in het tapijt pad. Maak het kompres 50% groter is dan de oppervlakte van zichtbare vlek, alsmede het gebruik van meer handdoeken, meer water en zwaarder.
 2. 2
  Re-nat de plek met water. Nadat u het kompres hebt opgetild, giet koud water over de plek weer. Stromen toe kleine hoeveelheden net buiten de omtrek van de vlek, langzaam naar het midden. (Verplaatsen buiten het centrum als dit zal voorkomen dat het water zich verspreidt de urine in een nog bredere kring.) Laat het water te werken door middel van de vlek voor ongeveer een minuut.
 3. 3
  Spuit een enzymatische reiniger over het gebied. Een enzymatische reiniger kan helpen afbreken de eiwitten overgebleven van de urine, waardoor het verwijderen van de geur, alsook de impuls voor het huisdier om te opnieuw te urineren in het dezelfde plek.
  • De meeste enzymatische reinigers nodig hebt op een nat gebied dat moet worden bewaard gedurende enkele uren. Echter, sommigen misschien een ander proces te gebruiken, dus zorg ervoor dat u de instructies lezen op het etiket.
  • Als je bent het reinigen van wollen tapijt, zorg ervoor dat het reiniger is wol-veilig is.
 4. 4
  Gelden andere kompres. Volg dezelfde procedure als de eerste kompres, en doe dit over de enzymatische reiniger.
 5. 5
  Laat het kompres om 's nachts te zitten. Als je trek in de ochtend, moet de zichtbare vlek verdwenen, evenals de geur.
 6. 6
  Reinigen of te vervreemden van de handdoeken. Omdat de handdoeken u gebruikt in de kompressen zal vage sporen van urine van uw huisdier op hen hebben, is het belangrijk om uw huisdier te houden van opnieuw "markering" hen.
  • Als u gebruikte papieren handdoekjes in je kompressen, zeker om ze te verzegelen in een vuilniszak en te ontdoen van hen zo snel mogelijk, zodat uw huisdier niet probeert urineren op hen.
  • Als u gebruikte doek handdoeken, leg ze in de wasmachine direct en lopen met warm water.
 7. 7
  Ontvang het tapijt stoom gereinigd (optioneel). Als de enzymatische reiniger niet volledig te verwijderen van de vlek, het huren van een stoomreiniger of het inhuren van een professional, zorg ervoor om te vragen of ze een product toe te voegen in hun oplossing ontworpen voor huisdier vlekken. Vlekken zijn een stuk makkelijker te verwijderen als ze vers, dus probeer om snel te beslissen of dit is wat je moet doen.
  • Er zijn een paar redenen waarom u misschien een professional voor serieuze kleuring nodig. Ten eerste is er een grote hoeveelheid geconcentreerde alkalische zouten van de urine. Ten tweede is er een sterke geur afkomstig uit bacteriën voeden met de afvalstoffen in de urine. Ten derde, als het tapijt in kwestie is een typisch huis tapijt, dat nylon getuft in een primaire achterkantbedekking met een tweede achterkantbedekking gelatexeerd plaats, dan is de behandeling iets moeilijker. Als het tapijt is wol, zijde, of rayon, dan kleurstof instabiliteit is een echte zorg. De alkalische zouten kan een zeer hoge pH-omgeving (10 - 10.4) maken en destabiliseren normaal stabiel kleurstoffen veroorzaken bloeden. Professionele reiniging door iemand die echt begrijpt hoe kleurstof bloeden te voorkomen en te corrigeren zou de beste cursus van actie te zijn.

Reinigen oude vlekken

 1. 1
  Koop een UV of "tl zwarte" licht van een behoorlijke omvang. Kijk voor een lange lamp (bij voorkeur langer dan 12 inches/30cm), zodat u kunt meer terrein in een keer te dekken. Goedkope bollen met de behuizing opgenomen kan worden gevonden op de meeste bouwmarkten. Hoewel dierenwinkels verkopen de lichten ook, ze zijn meestal kleiner en duurder. Ze kunnen ook worden gekocht tegen een redelijke prijs online, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt om te wachten rond leven met de geur.
 2. 2
  Zoeken 's nachts of in volledige duisternis. Urine van huisdieren kan moeilijk om te zien te zijn, vooral wanneer oude, zodat het maximaliseren van uw zoekopdracht inspanningen door te profiteren van duisternis. Ofwel wachten op nacht, of maak de kamer zo donker mogelijk.
 3. 3
  Gebruik een zwaaiende beweging en geleidelijk verder weg van het algemeen stinkende locatie. De urine van huisdieren die u zoekt moet verschijnen als een geel / groene kleur. U kunt worden verrast om te vinden een vlek verder weg dan je dacht. Hoeft niet alleen controleer dan de vloer; katten zijn inventief! Probeer de volgende gebieden:
  • Boekenkasten
  • Meubilair
  • Doek decoraties
  • Inside vents
  • Objecten die lijken op "gaten", zoals in draagbare kachels hebben
  • Kleding die uw kat kan in staat zijn om toegang te krijgen
  • Andere kleine gebieden van uw kat zou kunnen persen in
  • Ergens anders je maar kunt bedenken - als je het kunt zien, kan het de bron.
 4. 4
  Neem een kijkje op deze voorbeelden om te weten wat je zoekt. De eerste afbeelding laat zien wat je gekleurd tapijt eruit zou kunnen zien onder normaal licht. De tweede afbeelding laat zien hoe verser urine vlekken verschijnen gewoonlijk als deze onder de blacklight. De derde afbeelding laat zien hoe ouder urine vlekken zwakker onder de blacklight verschijnen.
 5. 5
  Maak de vlekken als je controleren. Als je kunt, het reinigen van de vlekken als je ze vinden. Als u wilt, kunt u markeren de plekken met behulp van tape, punt plaatsing, enz., en reinig zodra je ze allemaal hebt gevonden.
 6. 6
  Probeer een enzymatische reiniger met een kompres. Deze methode zou niet verwijderen zoveel mogelijk van de vlek als je wilt, maar het is een goed begin.
  • Bevochtig het gebied met koud gedestilleerd water. Doe dit in kleine giet, het verplaatsen van de buitenkant van de vlek naar het midden.
  • Spuit een enzymatische reiniger op de natte plek. Volg de aanwijzingen over hoe lang om de oplossing te verlaten. Als uw tapijt is wol, zorg ervoor dat u gebruik maakt van een wol-veilige reiniger.
  • Nat papier of doek handdoeken met koud water en leg ze over de plek.
  • Er een zwaar voorwerp op de top van de natte handdoeken.
  • Laat het kompres nachts. Als je het in de ochtend te verwijderen, kunt u beoordelen of je nodig hebt om meer extreme maatregelen te nemen.
 7. 7
  Huur een stoomreiniger, of huur een professional (optioneel). Een gehuurde schonere kan produceren stoom dat is heet genoeg is om het tapijt, waarna het water kan worden opgezogen up weer sanitize. Als alternatief, als de spot is bijzonder groot of gebeitst, kunt u een professionele reiniger om het te beheren huren.
  • Probeer schoonmaken zonder schoonmaakmiddel op het eerste. Als je vindt dat je nog steeds niet omhoog te trekken van de vlek, vragen de vertegenwoordigers op de huur midden wat ze aanbevelen, en probeer om zo weinig wasmiddel mogelijk.
  • Wol kunnen worden beschadigd door stoomreinigers, net als een wollen trui krimpt als je het wassen in warm water. Als de vlek is op wollen tapijt dat je niet wilt beschadigen, serieus te overwegen het inhuren van een professional.
 8. 8
  Gebruik oxidatie (optioneel). Een alternatief voor het gebruik van een stoomreiniger op een oude vlek oxideert het. Producten die het vrijkomen van zuurstof effectief zijn geur verwijderaars, en kun je een oplossing je thuis te maken.
  • Oxiderende producten mogen nooit worden gebruikt op wol of zijde tapijten. De behandeling is alleen geschikt voor synthetische vezels.
  • Doe een test op een deel van het tapijt je meestal niet zien, en zorg ervoor dat u niet de kleur beschadigt.
  • Meng ½ theelepel bleekwater met 1 liter (32 ounces/950ml) gedestilleerd water.
  • Verzadigen het gebied, en laat de oplossing even intrekken in het tapijt voor 10 minuten.
  • Gebruik een winkel vac of een kompres (zoals hierboven beschreven) te trekken van de oplossing.
  • Mogelijk moet u doen oxideren het tapijt een paar keer om een ​​vlek te verwijderen. Laat het tapijt volledig droog tussen de behandelingen.
  • Weersta de drang om te gebruiken "Oxy-clean" soortgelijke producten. Ze werken door het maken van waterstofperoxide, die meer zuurstof beschikbaar is en kan langer dan chloor, die schade aan tapijten kan veroorzaken duren.

Gebruik een natte of droge stofzuiger

 1. 1
  Giet wat koud water op de vlek.
 2. 2
  Onmiddellijk vacuüm het met een nat / droog stofzuiger.
 3. 3
  Tweemaal herhalen, of oude vlekken, zo vaak als nodig is om de verkleuring te verwijderen.
  • Voor hardnekkige vlekken, voeg een beetje zout aan het water.
  • Voeg nooit zeep - het residu in het tapijt wordt vuil te trekken.
  • Gebruik veel water.
 4. 4
  Laat niet het water zitten, zuigen het onmiddellijk (binnen enkele seconden) van elke toepassing. Deze techniek is zeer snel en heeft een veel betere baan dan een andere techniek, zoals het bellen van een pro.

Tips

 • Huishoudelijke chemicaliën zal in het algemeen niet te ontdoen van urine vlekken en geuren. Koop een enzym reiniger die speciaal voor deze taak.
 • Geduld is de sleutel. Het is beter om een ​​proces te doen een paar keer en laat het drogen tussendoor dan te proberen om alles te doen in een keer.
 • Koop een spray als uw huisdier houdt urineren in hetzelfde gebied. Er zijn verschillende sprays verschillende soorten huisdieren, zoals honden en katten. Zoeken naar een die past bij uw huishouden nodig heeft (bijvoorbeeld als veilig voor gebruik in huizen met kinderen) en uw specifieke type van tapijt zal niet beschadigen.
 • Schoon een gebied dat is een beetje breder dan de eigenlijke vlek. Zoals je kunt zien in het onderstaande diagram, kan de urine dringen in het tapijt pad op een breder diameter.
 • Aanwijzingen op het etiket op het enzym vergisters. Test altijd de kleurechtheid voordat u een oxidatie ontgeuringseffect methode.
 • Sommige huisdieren haten de geur van azijn, zelfs nadat het is gedroogd. Azijn kan ook helpen om de geur te maskeren voor je eigen neus, dus een paar druppels van deze over het getroffen gebied kan helpen om toekomstig gebruik van het huisdier af te schrikken.