Wkinl

Hoe je een kat aait

Aaien van een kat klinkt misschien eenvoudig, maar mensen die nooit veel tijd hebt besteed rond katten en kinderen moeten weten wat de do's en don'ts van benaderen en het aanraken van een kat. Het gebruik van te veel kracht of snelheid, of kinderboerderij het op de verkeerde plek kan ageren sommige katten, waardoor hem / haar te bijten of krabben. Een goede algemene richtlijn is om te overwegen hoe u liever een vreemde aanpak heb je en je aanraken. Als je duidelijk aan de kat kan maken dat u om toestemming aan te raken, en dat de kat heeft uiteindelijk de controle over de interactie, je bent veel minder kans op een negatieve reactie van de kat aanzetten. Ook als het een poes zijn er bepaalde plaatsen die de neiging hebben om haar te verrekenen.

Stappen

Hoe je een kat aait. Laat de kat ruiken je voordat je huisdier hem / haar, zodat hij / zij kan comfortabel met je te worden.
Hoe je een kat aait. Laat de kat ruiken je voordat je huisdier hem / haar, zodat hij / zij kan comfortabel met je te worden.
 1. 1
  Laat de kat ruiken je voordat je huisdier hem / haar, zodat hij / zij kan comfortabel met je te worden. Uitbreiden van een hand of vinger, en laat de kat de kans om zijn neus aan te raken om je vinger (s). Als het toont geen interesse in je hand, of gewoon kijkt naar het verdacht, te heroverwegen uw voornemen om het huisdier. Probeer misschien een andere keer als de kat kan in een beter humeur. Sommige katten zijn gewoon niet vriendelijk. Echter, als de kat snuift je hand en vervolgens wrijft haar kin of de zijkant van haar hoofd tegen het, of borstels de zijkant van zijn lichaam op jou, de kans groot dat hij / zij staat open voor geaaid. open de palm van je hand en zachtjes haar lichaam aanraken.
 2. 2
  Huisdieren zijn / haar hoofd lichtjes met je vingers. Focus op het gebied tussen of achter de oren. Gebruik de kussentjes van je vingers en druk zachtjes. Terwijl sommige katten kunnen willen worden gekrast, het is niet een goed idee om het te proberen als je niet bekend bent met katten in het algemeen. Je zou krabben te hard of te snel. Sommige katten krijgen kieskeurig als je ze krassen op een manier die ze niet gewend zijn. Het is erg moeilijk, echter mis te gaan met kinderboerderij met je vingers. katten houden om te krassen van achter naar voor.
  • Terwijl sommige katten optimaal genieten geaaid onder de kin, anderen krijgen een beetje kieskeurig als vreemden proberen.
 3. 3
  Voer de palm van je hand soepel van de hals en langs de achterkant, helemaal tot aan de staart, dan opnieuw beginnen. Druk zachtjes en maak er een continue, slow motion. Raak de staart, of beweeg je hand langs de zijkant. Als de kat houdt van wat je doet, het zal boog zijn rug om meer druk toe te voegen aan je hand. Wanneer breng je hand terug naar waar je begonnen bent, kan de kat haar voorhoofd stevig wrijven tegen je hand te moedigen u aan om het opnieuw te doen. Als de kat zet zijn oren naar achteren of cowers uit de buurt van je hand, of gewoon loopt weg, stoppen kinderboerderij het.
  • Houd uw kinderboerderij van het hoofd naar de staart, en niet schakelen richtingen. Niet pat, hetzij. Sommige katten genieten, maar sommige niet, en als je niet gewend om rond katten, beter niet experimenteren bent, tenzij je wilt het risico gebeten of gekrast.
  • U kunt voorzichtig krabben als je breng je hand naar beneden langs de rug van de kat, maar niet stoppen bij een plek en krassen daar. Houd uw hand beweegt. Er zijn katten die graag krassen vlak bij de staart, maar sommige hebben een gewoonte van plotseling breken hun tanden in je hand wanneer ze genoeg hebben gehad.
 4. 4
  Blijf weg van de buik. Bij katten worden versoepeld, zouden ze rollen op hun rug. Niet altijd dit als een uitnodiging om hun buik wrijven, zo veel katten niet leuk dat helemaal niet. Sommige katten doen het leuk vinden, maar ze interpreteren als een uitnodiging om te ruw spelen of te worstelen met klauw-grijpen. Ze zullen hun klauwen krachtig rond je hand bijten en krabben op het met hun achterpoten. Dit is niet altijd een aanval, het is hoe sommige katten "worstelen". Het is niet iets wat je ooit wilt proberen, hoewel, als je niet comfortabel met katten... of u wilt niet het risico om uw huid gebeten of gekrast. maar als je vertrouwd bent met katten zijn zou dit een goed moment om zijn maag openlijk wrijven zijn.
  • Als een kat grijpt je met zijn poten, houdt nog steeds en laat de kat los zijn klauwen. Indien nodig, te bereiken dan met uw andere hand en trek de poot terug naar de klauwen los te maken. Katten vaak krabben diep als ze niet van plan om als hun klauwen vast komen te zitten. Zij maken gebruik van klauwen te houden en pak, dus als de boodschap is voor u om te stoppen met je hand te bewegen zullen ze ook stoppen als je stopt.
  • Speel niet met de voeten van een kat, tenzij je weet dat de kat goed en weet het houdt die haar voeten gespeeld met. Begin gewoon door aaien van de kat, het krijgen van het ontspannen en dan een keer aan te raken een voet met uw vinger. Als de kat geen bezwaar, lichtvaardig huisdier die voet met een vinger in de richting van de vacht stromen (van pols richting tenen). Op elk punt van de kat trekt zijn voet weg, sist, vlakt oren of loopt weg, stoppen. Veel katten houden niet van hun voeten behandeld op alle, maar kan worden getraind in het voor activiteiten zoals klauw tip knippen of het toepassen van Soft Paws klauw dekt door langzame opeenvolgende benadering met beloningen.
 5. 5
  Als een kat hobbels zijn kop in uw hand, het is een signaal dat de kat wil nu worden geaaid. Als je bezig op het moment zijn, tenminste aaien of twee keer, naar de kat weet dat je ze niet negeren.
 6. 6
  Als een kat springt in je schoot en gaat liggen, huisdier de kat eens en stoppen als de kat friemelt. Ze kunnen alleen maar willen daar liggen en te ontspannen, als mensen zijn een grote bron van lichaamswarmte.
 7. 7
  Spinnende is een signaal van de kat voelt zich sociaal en wil aandacht. Indien vergezeld van heup hobbels, enkel kronkelen of het hoofd stoten, betekent dit dat uw kat wil dat je huisdier hem of haar nu. Soms is een kinderboerderij slag is al de kat wil, zoals een handdruk of een groet, in plaats van een lange knuffel en nestelt sessie.

Tips

 • Spinnende is niet altijd een indicatie dat een kat gelukkig is, dus niet de fout te denken dat een spinnende kat niet zal breken of bijten te maken. Velen geloven spinnend om een ​​indicatie dat een kat communiceert "aandacht besteden aan dit 'en het zou kunnen zijn omdat de kat gelukkig is, maar het kan ook betekenen dat de kat geïrriteerd zijn.
 • De eenvoudige handeling van het strelen van een klein schepsel helpt degenen bloeddruk en vermindert stress.
 • Als het je kat je aaien, is het een goed idee te zijn gevoelig voor veranderingen in zijn / haar reactie op uw gevestigde kinderboerderij routine. Een gebied dat is normaal OK om huisdier misschien pijnlijk om de kat te wijten aan een aantal nieuwe wond of een andere gezondheidstoestand geworden. Uw kat kan miauwen of in te trekken - of zelfs krabben of bijten - als u aaien van een nieuw gevoelige regio. Outdoor katten zijn vooral gevoelig voor abcessen te wijten aan ontmoetingen met andere katten. Als je ontdekt een pijnlijke plek of een abces, neem uw kat naar de dierenarts.
 • Als de katten staart begint te bonzen op en neer of van links naar rechts, het is het beste om te stoppen met aaien van de kat als het waarschijnlijk is geworden geïrriteerd.
 • Sommige katten miauwen als ze wil dat je stopt, en sommige miauw wanneer ze je te aaien harder willen. In het algemeen, is het een goed idee om te stoppen, voor het geval dat.

Waarschuwingen

 • Als je gewond als gevolg van een ernstige beet of kras, was het getroffen gebied grondig met een antibacteriële zeep, en breng een antiseptische. Dan, medische hulp inroepen. Diepe steekwonden medische hulp nodig vanwege het risico van ernstige infecties.
 • Kinderen moeten nauwlettend worden gecontroleerd bij het aaien van een kat. Ze kunnen gemakkelijk schudden het, waardoor de kat te bijten of krabben. Katten die vriendelijk zijn voor volwassenen zijn niet altijd vriendelijk voor kinderen. Wees vooral op dat kinderen niet van hun gezicht te doen krijgen dicht bij een kat.