Wkinl

Hoe je cyclus van xenofobie van uw kat te breken (angst voor vreemdelingen)

Soms katten die niet per se last van veranderingen binnen het huis kan problematisch reageren met de komst van het bedrijf. Het probleem kan niet zijn veroorzaakt door een gebrek aan sociale interactie met genoeg mensen toen het nog een kitten, maar het zou over een enkele ongelukkige verontrustende ervaring met een luidruchtige, beangstigend, en onaardig gasten die onbewust geleerd de kat worden gebracht aan alle vermijden Contact toekomstige vreemden, hetgeen resulteert in xenofobie of de angst voor vreemden.

Als je verdwaald bent over hoe dit dilemma op te lossen met uw kat bang te zijn voor mensen die meer dan, lees dan verder.

Stappen

Hoe je cyclus van xenofobie van uw kat te breken (angst voor vreemdelingen). Blokkeer de kat van een poging om te ontsnappen of te vermijden blootstelling aan de uitdaging die wordt gepresenteerd aan het.
Hoe je cyclus van xenofobie van uw kat te breken (angst voor vreemdelingen). Blokkeer de kat van een poging om te ontsnappen of te vermijden blootstelling aan de uitdaging die wordt gepresenteerd aan het.

Restraint methode

 1. 1
  Blokkeer de kat van een poging om te ontsnappen of te vermijden blootstelling aan de uitdaging die wordt gepresenteerd aan het. Als de kat erin slaagt te ontsnappen, naast het beschermen tegen het gevaar dat hij waarneemt te zijn, is het mogelijk hem te leren hoe om te gaan op zijn eigen. Zet de kat op een leiband (als de kat is comfortabel met het dragen van een harnas of kraag) of houd de kat in een draagbare kooi voor kleine hoeveelheden tijd. Dit is zodat hij kan worden rond de gasten. De rest van deze stappen zal veronderstellen dat je met behulp van een kooi.
 2. 2
  Plaats de kooi in de ruimte waar mensen vaak worden uitgenodigd om te zitten en te ontspannen voordat de gasten arriveren. Dit helpt uw ​​kat vertrouwd zich in deze bepaalde ruimte.
 3. 3
  Kies uw gasten zorgvuldig. Hoe meer gasten er zijn, des te beter, maar de kat moet beginnen door het hebben van gasten rond dat hij weet, net als familieleden. Idealiter moeten ze geduldig mensen, die katten van hun eigen hebben en zijn niet bang van katten op geen enkele manier.
 4. 4
  Heb de gasten aanbellen in plaats van een sleutel. De kat eerste reactie is het alarm en hij probeert meestal te ontsnappen. Maar de kooi verhindert hem uit te doen. Hebben de gasten het huis binnen en je ziet de kat kalmeren snel. Het hebben van de gast herhaal dit proces moet de kat associëren helpen met het wennen aan de deurbel en het hebben van niet-bedreigende gasten rond.
 5. 5
  Hebben de gasten in de kamer zitten met de kat, op korte afstand van hem. Het is ook belangrijk dat de kat gewend raakt aan het hebben van hun aanwezigheid om hem heen een geleidelijke verloop van tijd. Sinds zijn kooi hem heeft beschermd tegen het vermijden van iedereen, moet hij snel settelen.
 6. 6
  Vooruitgang kan worden versneld door het onderdrukken van nervositeit en overdreven reacties van de kat met een kleine kalmerend behandeling zoals valium, maar alleen onder leiding van uw dierenarts. Het is echter belangrijk dat de kat niet afhankelijk drugs worden. Je moet terugtrekken waardoor de kalmerende na een paar dagen, zodat zijn tolerantie wordt steeds geleerd, en steeds minder drugs verslaafd. De drugs zijn slechts een medium voor het blootstellen van de patiënt aan zijn probleem. Aan of uit drugs, met zoveel veelvuldige blootstelling aan zo veel verschillende mensen mogelijk onder goede omstandigheden, moet de kat zijn grondgebied en de waarnemer van ander bedrijf zien niet als een bedreiging maar als een neutrale ruimte. Ook de kat leert te accepteren hun achtergebleven in zijn huis ruimte, die zijn kans om weg te komen definieert.
 7. 7
  Deze volgende stap is een beetje meer invasieve richting van de kat. Vraag de gasten om nauwer gaan zitten om de kooi van de kat, een beetje op een moment, zodat hij kan worden vertrouwd met hun aanwezigheid te worden. De gasten moeten niet proberen aan te raken of te spreken om de kat totdat hij is comfortabel met hun aanwezigheid.
 8. 8
  Haal de kat uit zijn kooi en bedwingen hem met een gordel of riem bij bezoekers. Ze moeten voedsel aanbieden als voorheen. Houd de kat door hem aan hen. Dit moet echter rustig en langzaam gebeuren, zodat hij gaat niet in een staat van paniek, zoals hij vroeger eerder. Heb de gasten zich gedragen leuk en aardig voor de kat. Na verloop van tijd, kunt u toestaan ​​dat de gasten om beroerte hem en huisdier. Het is misschien niet goed te laten de gasten houden de kat zijn omdat deelneming wordt beschouwd als een omhullende actie ontkennen hem ontsnappen en dit vereist zijn vol vertrouwen.
  • Het is misschien een goed idee om de gast aanpak hebben de kat van aangezicht tot aangezicht op zijn niveau in plaats van intimiderend hem door buigen over hem zijn. Als je gast onthoudt zich van het krijgen van op de grond, zet de kat, hetzij aan de lijn of de kooi, en op een tafel moet goed zijn omdat dit brengt hen op ooghoogte met elkaar. Neemt u ervoor zorgen, echter alle bezoekers zijn veilig en voorbereid als de kat besluit om uithalen en aan te vallen uit angst.

Geen terughoudendheid methode

 1. 1
  Zorgen voor de kat met een veilig gebied om te gaan voordat de vreemdelingen komen. Dit is een gebied waar de kat helemaal gasten kunnen voorkomen. Doe water, voedsel, en een kattenbak daar. Zet de kat daar en laat haar daar blijven terwijl gasten komen voorbij. Op die manier kan de kat niet langer gekoppeld de aanwezigheid van de gasten in het huis met angst.
 2. 2
  Vinden van uw kat "vanaf afstand". Heeft u een (patiënt) gasten komen zo dicht als hij of zij kan uw kat voordat de kat toont geen tekenen van angst of agressie.
 3. 3
  Vraag de gast te blijven onbeweeglijk (staan ​​of zitten). Breng de kat uit de veilige omgeving en zet het aan de start afstand.
  • Als de kat blijft kalm, belonen haar gedrag met traktaties, spelen, of aaien en aandacht voor een paar minuten, dan zet haar terug in de veilige zone. U kunt deze oefening een paar keer herhalen, terwijl uw gasten op bezoek.
  • Als de kat lijkt ongemakkelijk, bewegen haar verder weg tot ze rustig is, en beloon haar als net geschetst.
 4. 4
  Verminder de afstand van een paar centimeter. Blijven doen deze sessies, telkens als het bekijken van je kat zorgvuldig, en het vergroten van de afstand als ze wordt angstig. Uiteindelijk zal de kat rustig genoeg binnen handbereik van de gasten te blijven.
  • Anti-angst medicatie kan helpen met dit proces ook.
 5. 5
  Vind de start afstand voor wanneer uw gast is niet onbeweeglijk. Vraag uw gasten heen en weer te ijsberen of maak elke beweging die u wilt dat uw kat te laten wennen aan. Misschien vindt u dat het uitgangspunt afstand langer is - sommige katten zijn meer timide over beweging. Herhaal de oefeningen met uw gasten bewegen, zodat uw kat wordt ongevoelig.

Waarschuwingen

 • Dit proces kan enige tijd duren, dus wees geduldig.