Wkinl

Hoe je clicker trainen uw hond

Clicker training is een wetenschappelijk onderbouwde manier om te communiceren met uw huisdier dat is gebruikt sinds de jaren 1960. Het is makkelijker om te leren dan de standaard command-based training. U kunt clicker trainen elke vorm van dieren, van elke leeftijd. Puppies hou ervan. Oude honden leren van nieuwe tricks. U kunt clicker-trein katten, vogels, paarden, vissen en andere dieren ook. Hier zijn enkele eenvoudige tips om u begonnen te krijgen.

Stappen

Hoe je clicker trainen uw hond. Begrijp positieve bekrachtiging.
Hoe je clicker trainen uw hond. Begrijp positieve bekrachtiging.
 1. 1
  Begrijp positieve bekrachtiging. Positieve bekrachtiging is een methode van training gebaseerd op het geven van beloningen voor goed gedrag, in plaats van straf voor slecht gedrag. Clicker training is een vorm van positieve versterking training, omdat je niet straffen of fysiek de hond te controleren. In plaats daarvan bieden u beloningen voor goed gedrag.
 2. 2
  Begrijp hoe clickertraining werkt. De "clicker" is een klein noisemaker dat een onderscheidend "klik" geluid wanneer de metalen lipje indrukt maakt. De clicker is bedoeld om uw hond te vertellen wanneer hij of zij iets goed doet. Zodra u uw hond aan de clicker te associëren met beloningen heb getraind, zal hij of zij snel leren dat als ze voert een gedrag en u klikt, (s) hij zal een beloning ontvangen. Dit betekent dat uw hond een actieve deelnemer in de opleiding proces zal zijn, in plaats van alleen in de juiste positie worden gedwongen.
  • Vergeet niet dat de klikker is niet de beloning. De clicker is bedoeld om aan te geven welk gedrag juist is, niet tot een gedrag te belonen. Je zult je hond met een traktatie te belonen nadat u op, want de traktatie is de beloning.
  • Het voordeel van clickertraining is dat het u toestaat om precies te zijn in uw timing dan als je moet zeggen "Good!" Daarnaast is de clicker maakt een zeer eigen geluid dat honden gemakkelijk zullen herkennen, en dat u niet zult gebruiken in ongedwongen gesprek.
 3. 3
  Laad het. "Laden van de clicker" is hoe u uw hond te trainen om de klik te associëren met een beloning. Om de clicker te laden, klikt u op de clicker en geef uw hond een traktatie. Als u dit regelmatig te herhalen, zal uw hond snel leren om de klik met een beloning associëren. Maak je geen zorgen als uw hond in eerste instantie wordt opgeschrikt door de klik - wanneer hij of zij beseft traktaties komen na de klik, (s) hij zal aanpassen aan het lawaai.
  • Wanneer je traint clicker, maken gebruik van zeer kleine traktaties. U wilt een zachte traktatie die je hond snel kan eten gebruiken. U kunt dun gesneden hotdog gebruiken, kleine stukjes kaas, of zeer kleine training behandelt - gebruik maken van een heerlijke traktatie op het eerste.
   • Sommige trainers raden portioneren wat uw huisdier eet elke dag, zodat u niet uw huisdier te voeden te veel. Probeer te werken met uw huisdier voordat hij / zij 's wordt gevoed. Een volledige huisdier kan niet zo geïnteresseerd in het werken voor voedsel. Uiteindelijk kan de maaltijd van de hond een sessie van repeteren's die hij al kent, of terwijl het onderwijzen van nieuwe dingen worden.
 4. 4
  Oefen je timing. Juiste timing is essentieel voor de opleiding clicker: vergeet niet, de klik markeert het juiste gedrag. Bijvoorbeeld, als je probeert om je hond te trainen om te zitten, te klikken nadat uw hond al heeft gekregen uit de zitpositie gaat trainen hem / haar om op commando te staan! Probeer te klikken in het gewenste gedrag, niet nadat het is voltooid. Treur niet als uw huisdier stopt het gedrag wanneer het de klik hoort - de klik is ook het signaal van uw hond om het gedrag te stoppen, als zeggen "Goed werk, dat zal doen!"
  • Voordat u begint met het trainen van uw hond met behulp van clickertraining, oefen je timing. Vraag een vriend een tennisbal te stuiteren voor je. Iedere keer dat de tennisbal de grond raakt, klik je clicker (als u al bent begonnen het laden van de clicker, doe dit buiten gehoorsafstand van uw hond).
 5. 5
  "Catch" correct gedrag. In plaats van het gebruik van fysieke kracht om uw hond in een bepaalde positie te zetten, kunt u wachten totdat u uw hond het uitvoeren van de actie die u wilt belonen. Bijvoorbeeld, als u wilt dat uw hond te trainen om te gaan liggen op commando, wacht tot je je hond op de grond liggen. U kunt dan klikken en te behandelen.
  • Een andere manier om de juiste gedrag is om uw hond zachtjes bewegen in de juiste positie. U mag coax of lokken het dier in een beweging of positie, maar niet duwen, trekken, of houd hem: laat het dier te ontdekken hoe het gedrag op zijn eigen doen. Als u wilt dat uw hond te trainen om te zitten, bijvoorbeeld, houdt u de traktatie hierboven neus van uw hond. Als (s) hij beweegt in zijn neus, (s) hij moet eindigen op de grond zitten. U moet echter niet schadelijk voor uw hond om het juiste gedrag te krijgen - bijvoorbeeld, rukte aan de riem om te stoppen met het trekken, of met behulp van een choke halsband om uw hond te trainen om te zitten - omdat dit zal resulteren vaak in angst en verwarring, en zal niet helpen je band met je hond.
 6. 6
  Begrijpen hoe te gebruiken vormgeving. Als je probeert om je hond te trainen om een ​​biertje te halen uit de koelkast, bijvoorbeeld, je niet verwachten dat je hond naar een biertje voor u krijgen bij de eerste poging. In plaats daarvan, train kleine stapjes tegelijk - de opleiding van uw hond naar de koelkast te openen, om het bezit van een bierblikje, enz. - en uiteindelijk maken de hele gedrag. Dit staat bekend als "shaping" een gedrag.
  • Om beter te begrijpen hoe te gebruiken vormgeving, probeer dan het spelen van het spel vormgeven. Vinden een gewillig vriend, en vertel de vriend die je gaat om hem / haar te leren om een ​​actie met het vormgeven voeren. Beslis over een gedrag (maar niet vertellen de vriend wat het is!) En vraag je vriend om willekeurige dingen rond te lopen en te doen in de hoop dat een gedrag juist is. Jouw taak is om kleine gedrag dat u kunt opbouwen tot het volledige gedrag te maken te herkennen.
   • Bijvoorbeeld, kunt u 'train' je vriend naar een schakelaar omdraaien. Start door te klikken op de clicker wanneer je vriend loopt in de richting van de schakelaar. Blijven belonen hem of haar om te wandelen naar de switch, totdat hij / zij de muur bereikt. Vervolgens, beloon hem of haar voor het aanraken van de muur. Binnenkort je vriend zal zich realiseren dat flipping de schakelaar is het juiste gedrag - Klik en beloon haar!
   • Vergeet niet om je vriend (of je hond) te straffen als hij of zij een verkeerde actie uitvoert. Als uw onderwerp iets verkeerd doet, negeer het dan gewoon en wacht tot (s) hij iets juist te belonen doet, helpt hem of haar indien nodig.
 7. 7
  Leer hoe u een cue toe te voegen aan een gedrag. Zodra u met succes hebt gevormd een gedrag, zul je moeten leren hoe je een cue toe te voegen aan het gedrag. Om dit te doen, gewoon zeggen de cue nadat u op. Afhankelijk van uw hond, nadat u dit een aantal keer hebt herhaald, vertel uw hond de cue. Als uw hond niet meteen doet het juiste gedrag, helpt uw ​​hond (bijv. de grond te tikken als je probeert om uw hond te gaan liggen).
  • Vergeet niet om de signalen consequent te gebruiken. Bijvoorbeeld, zou u uw hond te trainen om zowel gaan liggen op commando en springen van een bank. In plaats van de cue "down" voor beide, probeer dan met behulp van het commando "down" te liggen en "jump" te gaan van de bank af, of de "leugen" te liggen en "down" voor het gaan van de bank af.
  • U kunt ook gebruik maken van visuele aanwijzingen, zoals een opgeheven hand voor "zitten." Beide kunnen goed werken, zolang je niet vergeten om consistent te zijn!
 8. 8
  Begin clicker training van uw hond. Zodra je de basisbegrippen van clickertraining hebt geleerd, kunt u beginnen met het trainen van uw hond. Een goede keuze is om te proberen het trainen van uw hond naar je kijken, die u zal helpen uw hond de aandacht te houden op je wanneer je trein.
  • Zitten in de voorkant van je hond en houd de clicker in je linkerhand en een traktatie in je rechterhand. Spreid je armen, zodat ze bereiken om beide kanten van je. Uw hond zal waarschijnlijk kijken naar uw rechterhand, maar negeer dit. Na een tijdje, zal uw hond waarschijnlijk op zoek naar u - klik en meteen geef uw hond de traktatie.
  • Herhaal deze oefening een paar keer, en dan zeggen: "Kijk!" of een andere cue als je hond naar je kijkt. Verder gaan met trainen totdat u uw hond de aandacht kunt richten op je door hem of haar te vertellen "Kijk!"
  • De ante door te eisen dat uw hond het gedrag in een afleidende omgeving uit te voeren - bijvoorbeeld op de parkeerplaats van een hond park, of in een kamer met andere mensen en uiteindelijk andere honden.
 9. 9
  Fix slecht gedrag door te klikken op goede gedrag. Bijvoorbeeld, in plaats van schreeuwen tegen je hond te blaffen, probeer dan te klikken op de clicker wanneer uw hond rustig is. U kunt geleidelijk aan ongevoelig uw hond naar het geluid van kloppen en de deurbel, mensen die in het huis, en vreemden kloppen op de deur met behulp van clickertraining. Een ander idee is om uw hond te trainen om de hiel door te klikken wanneer de riem gaat speling, in plaats van rukte aan de riem wanneer uw hond trekt voor je. Vergeet niet dat je nooit je hond moet straffen: clickertraining wordt verondersteld om plezier en binding voor jullie beiden zijn.
 10. 10
  Houd oefensessies kort. Honden hebben een korte aandachtsspanne - vooral puppies! - En je zult het meeste uit uw training te krijgen als je trainen voor vijf minuten drie keer per dag, in plaats van de opleiding zonder onderbreking voor een uur per dag. U kunt ook verlevendigen trainingen door het opnemen van een spelletje te halen of sleepboot-of-war. Als uw hond is gefrustreerd met een nieuw gedrag of is geen vooruitgang, gooien in een paar trucs die hij of zij weet goed te houden van de traktaties stromen. Uw hond zal worden verstoord en vervelen als (s) hij niet krijgt beloning voor zijn / haar werk - denk aan de vormgeving techniek te gebruiken en houd doelen eenvoudig en haalbaar.
  • Blijf kalm en positief wanneer je traint. Jouw taak is om de bus van uw hond te zijn en juichen hem mee - niet boos of gefrustreerd te krijgen. Als je begint te voelen geïrriteerd of boos, neem een ​​adempauze of een spelletje spelen met je hond.
   • Als u geen vorderingen maken met een bepaald gedrag, ben je waarschijnlijk te laat te klikken. Nauwkeurige timing belangrijk. Dan iemand anders om u kijken, en misschien te klikken voor u, een paar keer.
 11. 11
  Veel plezier! Geniet band met je hond, meer te leren over clickertraining, en - uiteraard - pronken met je vrienden. Blijf positief en plezier hebben clicker training van uw hond!

Tips

 • Het zou helpen als je van je clicker als een kleine camera. Klik om van het gedrag dat je wilt "een foto te maken". Net alsof je een echt beeld, de timing is belangrijk. Neem uw foto te vroeg en je een foto van een hond staande hebt, neem een ​​foto te laat en je een foto van een hond weg te lopen hebben. Maar, neem de foto precies goed en je een foto van een hond met zijn kont op de grond zitten hebben. Alleen het gedrag dat u zocht.
 • Probeer niet meer dan een hond met dezelfde clicker trainen. Gebruik een andere, unieke geluid voor elk dier. Je wilt niet een hond aan te moedigen om te zitten, terwijl de andere hond kan hier de klik, terwijl versnipperen uw bank!
 • Een handige methode is om een ​​"click woord" in plaats van een klik van de clicker te kiezen. Heeft een woord dat zal komen in casual lof (Goed, ja, etc.) niet gebruiken. Gebruik in plaats daarvan een woord uit een andere taal (zoals si, Spaans voor ja) of een vreemd geluid dat je kunt maken in een specifieke manier, zoals 'ch', 'sh', 'ss', of klik op je tong. Maak het woord een lettergreep, dus het is makkelijk om te zeggen en je kunt dat alle belangrijke timing precies goed te krijgen.
 • Sommige honden freak out bij het geluid van de clicker. Als je een hond met gevoelige oren, bedekken de clicker met een handdoek bij het klikken. Zodra de hond begint om de klik te verbinden met iets positiefs gebeurt, kunt u eventueel verwijderen van de handdoek.

Waarschuwingen

 • Uw hond kan bang zijn voor de clicker. Als dat zo is, gebruik dan een "klik woord" of klik je tong in plaats daarvan. Zie "Klik woorden" in het hoofdstuk Tips.
 • Klik niet op de clicker gewoon willekeurig. De hond zal wennen aan het geluid en zal niet herkennen als een beloning.