Wkinl

Hoe je algen te behandelen in een zwembad

Algen zijn een veel voorkomende zwembad onderhoud kwestie. Als uw water een groene kleur of zichtbare groei is te zien op het zwembad muren of vloer kon je algen besmetting hebben. Deze micro-organismen kunnen zich snel verspreiden en binnen een paar uur wrak uw water chemie, het nemen van het uit glorieus verfrissend om afgrijselijke bah. Wij laten u zien hoe om te gaan met het.

Stappen

Hoe je algen te behandelen in een zwembad. Voor zwevende groene algen, schokken het zwembad.
Hoe je algen te behandelen in een zwembad. Voor zwevende groene algen, schokken het zwembad.

Groene algen

 1. 1
  Voor zwevende groene algen, schokken het zwembad. Voeg zoveel hypochloriet als het duurt om het zwembad een bewolkte grijze kleur te maken. Schrob de wanden en vloeren in de richting van de belangrijkste afvoer.
  • Backwash opnieuw het filter als de manometer aangeeft dat het nodig is.
  • Wanneer het chloorgehalte beneden 5 ppm is gekomen, voeg een algaecide en borstel het zwembad weer. Wanneer alle muck afwikkelt, stofzuigen van het zwembad.
  • Vacuüm te verspillen als je kunt, in plaats van door het filter te duwen. Als je moet filteren, moet u terugspoelen als je klaar bent
  • Controleer de pH en in evenwicht te brengen als dat nodig is.

Zwarte algen

 1. 1
  Vecht dit een harde. Zwarte algen is koppig en doordringend, en zal een speciale inspanning om uw zwembad te ontdoen van het te nemen.
 2. 2
  Schok het zwembad als hierboven. Voeg zoveel hypochloriet als het duurt om het zwembad een bewolkte grijze kleur te maken. Schrob de wanden en vloeren in de richting van de belangrijkste afvoer.
  • Met zwarte algen, het borstelen stap is cruciaal. Je nodig hebt om elkaar te breken de harde beschermende lagen van de algen zodat de algaecide binnen kan komen en zijn werk grondig. Puimstenen zijn goed voor deze stap.
  • Elke algen losgemaakt tijdens het poetsen moet ofwel worden opgezogen te verliezen, of als gefilterd, backwash de filter onmiddellijk..
  • Granulaire trichlor is goed om te strooien op een parasitaire aandoeningen op de bodem van het zwembad. Trichloro sticks of tabletten zullen de hoofden knock off algen vastklampen aan muren, en krijg trichlor recht om de wortels van de plant.
 3. 3
  Gebruik algaecide. Nadat u de algen hebt aangevallen met varkenshaar en steen, voeg een dosis van koper algaecide naar het zwembad.

Hardnekkige algen

 1. 1
  Reinigen van uw zwembad. Niet met veegmachines en borstels, maar een totale afvoer en vullen.
  • Eenmaal uitgelekt, hogedrukreiniger of zuur was uw zwembad om wanden te reinigen en uit te roeien levende en dode algen op het oppervlak en ingebed in het gips.

Algemene hygiëne zwembad

 1. 1
  Vegen het zwembad. Gebruik een net om alle zichtbare vuil van het oppervlak en onder het zwembad te verwijderen. Als u een onderwater veegmachine, gebruiken dat ook.
 2. 2
  Controleer de pH-niveau van het zwembad. Of u nu vechten algen of niet, dit is iets dat moet worden gedaan ten minste wekelijks, vaker als je de tijd hebt. De pH van een goed uitgebalanceerd zwembad moet tussen 7,2-7,4. (Het menselijk oog heeft een pH van 7,35). Als het buiten dat bereik, moet u het water te behandelen.
 3. 3
  Breng de pH van het zwembad. Chloor zwembad chemicaliën zijn geformuleerd om het beste werken binnen de 7,2-7,4 bereik. Chloorverbindingen zijn niet zo effectief in water met een hoge pH.
 4. 4
  Controleer uw filtersysteem. Zorg ervoor dat het schoongemaakt en soepel, en backwash indien nodig.
 5. 5
  Zorg ervoor dat uw gehele systeem werkt op top efficiency. Voor goede algen preventie, zorg ervoor dat je goede filtratie, sanitaire voorzieningen, en de bloedsomloop.
  • Wijzig zand filtert elke 5 tot 7 jaar.
  • Wijzig Baquacil filters om de 2 jaar
  • Cartridge filters moeten elke 1 tot 2 jaar worden veranderd
  • DE filters moeten een keer per jaar worden gereinigd. Spuit de onderdelen te reinigen, week ze in een 10:01 water / bleekwater oplossing, spoelen, en vervangen.

Tips

 • Monitoring Water pH en schokkend als nodig algen uitbraken kunnen voorkomen. Als u problemen met algen hebben of om dit probleem te voorkomen routinematig toe te voegen zwembad algaecide. Een algaecide dat is niet van metaal gebaseerde voorkomt verkleuring van zwemmers haren.

Dingen die je nodig hebt

 • zwembad borstel
 • pool algaecide behandeling
 • zwembad shock behandeling