Wkinl

Hoe het feit dat een lege nester vieren

De kinderen zijn opgegroeid, ze hebben met carrière, relaties en zelfs familie en nu het huis is akelig stil geworden. Het is gemakkelijk om een ​​gevoel van verdriet verlies, nostalgie en misschien is dat al die jaren van een druk huishouden zijn een ding van het verleden voelen.

Toch, of het nu u en uw echtgenoot of gewoon u op uw eigen, is het belangrijk te erkennen dat het hebben van uw kippen vliegen de kippenren is een positieve prestatie, bevestigt u dat u uw werk hebt gedaan als ouder. Voor veel ouders, kunnen lege nest syndroom brengen een paar tranen en zelfs leegte, maar wat velen niet beseffen dat zodra de kinderen zijn weg, de ouders zijn nu vrij te spelen!

Stappen

Hoe het feit dat een lege nester vieren. Wees trots op je prestatie.
Hoe het feit dat een lege nester vieren. Wees trots op je prestatie.
 1. 1
  Wees trots op je prestatie. Het opvoeden van kinderen is een enorme, life-bepalende en intense job. Nu is het tijd om te zwelgen in het feit dat je "maakte" het en produceerde een onafhankelijke kind (of kinderen), klaar om te nemen over de uitdagingen van de wereld. Je hebt nu in een groep van mensen die een enorme bijdrage aan de samenleving hebben gemaakt van verantwoorde en consequent opvoeden van kinderen tot fijne jonge volwassenen geworden.
  • Denk na over wat uw kind heeft bereikt. Een van de beste manieren om uw lege nest-status te vieren is om prestaties van uw kind te vieren. Herinner jezelf eraan hoe ver je bent gekomen en hoe ver uw kind zal gaan. Ook al is je kind het huis heeft verlaten, zal hij of zij uw voortdurende steun en liefde voor de rest van je leven nodig hebt - de reis eindigt hier niet. Haal de awards, certificaten, rapporten en andere memorabilia die getuigt van mijlpalen en prestaties van uw kind. Je had een grote rol te spelen in al deze - trots zijn.
 2. 2
  Erken dat je je kinderen levenslessen, die hen in staat stellen te gedijen op hun eigen onderwezen. Wees blij dat, hoewel je nest kan nu wel een beetje kaal, vieren dat je je kind goed hebt geleerd en een persoon die zullen verder gaan als een onafhankelijke, goed afgeronde individuele hebben geproduceerd.
  • Vergeet niet dat het uiteindelijke doel was om je kinderen op te voeden, zodat ze konden vertrekken zonder dat je. Na jaren van luiers, huiswerkbegeleiding, dans overwegingen en voetbalwedstrijden, ouders hebben de neiging om te vergeten dat het uiteindelijke doel is om uw kind op te voeden om voor hen naar huis te verlaten, die weer hun prestaties om hen te helpen gedijen in deze wereld. Hoewel dit is een bitterzoet moment voor de meeste ouders, in plaats van te denken aan het als triest, neem een ​​feestelijke houding en weet dat je je baan deed het goed en dat al die eindeloze uren van zijn taxi mama's of het luisteren bericht vader heeft nu zijn vruchten afgeworpen.
 3. 3
  Erken je gevoelens. Het vieren van uw lege nester-status betekent niet dat het aantrekken van een moedige voorzijde en ontkennen hoe je binnen je voelt. Inderdaad, het is belangrijk dat u erkent de gevoelens en gaan met hen zachtjes, net als het vinden van de upbeat pad naar uw nieuwe toekomst. Het is mogelijk dat je ervaart een heel gamma van gevoelens, zoals verdriet, schuld bij de opluchting dat je plotseling het gevoel, een gevoel van verlies, verloor over uw volgende stappen, vreugde, zorg, enzovoort voelen. Al deze gevoelens zijn normaal en tenzij ze ertoe leiden dat u terug te trekken of zitten op de bank eindeloos afvragen wat te doen, te werken door hen in uw eigen tempo zal zet ze om te rusten. Boven alles, loslaten van schuld, vooral als het wordt veroorzaakt door te denken moet je verdrietig voelen maar je bent niet; je je best hebt gedaan en je nu verdient deze keer terug naar jezelf.
  • Veel lege nesters vinden dat de tijd na de kinderen is een vernieuwing periode waarin hun huwelijken of relaties met anderen te verbeteren dramatisch, vooral te wijten aan het feit dat het niet hebben van kinderen in de buurt zorgt voor een ontspannen verantwoordelijkheid en meer vrijheid.
  • Als je voelt dat je hangend in wanhoop, angst of diep verdriet, overleg dan met uw arts onmiddellijk. Het is niet ongewoon om een ​​depressie of een gevoel van hulpeloosheid ervaren na kinderen het huis verlaten, vooral als je ervoor kiest om thuis of op het werk in deeltijd te blijven om bij hen. Plotseling de wereld kan lijken als een zeer grote, verbijsterende plaats na opvoedingstoelage en daarmee samenhangende activiteiten, dus het krijgen van hulp om deze overgang is zeer verstandig.
 4. 4
  Herinneren aan de dagen "voor kinderen" en wat je leuk om te doen, zodat je deze ervaringen nu weer kunnen doen herleven. In de vroege dagen van het ouderschap, kan lang voor de dagen van de uitgebreide romantische diners en intiem zijn zonder zorgen te maken over het hebben van de kinderen in het huis ouders. Na jaren van gewenning zijn ouders eerst en liefhebbers laatste, is het niet verwonderlijk te zijn vergeten over de dagen van het zijn een intieme paar of zelfs een enkele, en alle prachtige dingen in verband met deze, zoals gebrek aan verantwoordelijkheid en vrijheid om te komen en gaan als je wilt.
  • Aanboren passies of hobby's je in de wacht gezet wanneer de baby kwam. Wat waren uw belangen alvorens ouders? Misschien was je een fervent schilder of een oldtimer restauratie expert, misschien je gewoon graag opknoping uit bij cafes of cafes en kijken naar het leven gaan. In sommige gevallen, de eisen van het ouderschap, in combinatie met een carrière en communautaire rollen, verbruikt elk uur, waardoor er geen extra ruimte voor passies of hobby's. Met de kinderen op hun eigen, nu is het tijd om opnieuw te omarmen uw originele liefdes.
  • Zwelgen in het feit dat je eindelijk wat "je" tijd kunt hebben. Ooit het gevoel alsof uw behoeften waren laatst op de lijst als de kinderen waren in het huis? Vergeet niet dat een leeg nest betekent dat je meer tijd om te focussen op wat je wilt en nodig hebt.
 5. 5
  Zich meer richten op je carrière. In een twee-ouder gezin, vaak een van de ouders weer terug in zijn of haar carrière te schalen om thuis te zijn of om te werken in deeltijd om zo meer beschikbaar zijn voor de kinderen. Nu de kinderen het huishouden zijn gevlucht, zou u graag om je focus terug te keren naar het bevorderen van je carrière of het ontwikkelen van je talenten in een ander gebied door terug te keren voor een studie of een schakelprogramma. Een hoop onzin is aangeprezen door de jaren heen over de ouder wordende hersenen, tegenwoordig heeft de wetenschap aangetoond dat onze hersenen is bedraad voor doorlopende leerlijnen ongeacht onze leeftijd en dat het echt waar is dat met de leeftijd komt wijsheid, zoals ouderen tekenen op de schat aan ervaring van hun leven en wat ze missen in snelheid, ze maken in gezond verstand. Laat niet je leeftijd je tegenhouden, we leven in een tijdperk waarin onszelf te veranderen elk decennium is nu normaal.
 6. 6
  Doe iets leuks en misschien zelfs een beetje gek. Viering omvat plezier en leef-up, dus markeer dit leven te veranderen met een evenement dat zal gaan in de geschiedenis. Actie beats kniezen, en er zijn tal van interessante mogelijkheden voor u open nu, zoals:
  • Reizen. Omdat je niet langer een slaaf van de school van uw kind en naschoolse activiteit schema, boek een Europese cruise in de herfst of kijk op een afgelegen eiland in het Caribisch gebied in januari. In feite kan het reizen tijdens de tijd niet alleen leuker vanwege minder drukte, kan het ook financieel minder pijnlijk. Als u gepensioneerd bent, overweeg weg struikelen in een camper - de lucht (of op zijn minst, de zeer lange weg) is de limiet. Als u gepensioneerd bent, moet u een bewijs van uw leeftijd en eventuele status van welzijn te krijgen, omdat veel landen nu dit bewijs zal accepteren voor het geven van je toegangsprijzen en andere specials verminderd; maken het grootste deel van deze besparingen!
  • Probeer een nieuw avontuur. Bijvoorbeeld, als je hebt willen skydiven, rijden in een ballon of probeer zip lining, go for it. Misschien in het verleden hield je terug, bang dat als er iets gebeurd met u, uw kinderen zouden worden weeskinderen. Hoewel er risico's verbonden met alles, heb je recht op "je" tijd om te gaan voor de out-of-the-gewone avontuur.
  • Een feestje. Meest waarschijnlijk veel van je vrienden ervaart hetzelfde fenomeen en sommigen kunnen nemen van hun lege nest bijzonder hard. In plaats van wentelen, hebben een feest, nodig je vrienden en wijden de partij om uw nieuwe vrijheid. Voor een extra bonus, nodigen alle kinderen ook - ze kunnen net zo opgewonden om hun vrijheid te hebben als je met de jouwe.
 7. 7
  Maken veranderingen in levensstijl. Nu dat je leven niet eisen dat u eigenaar bent van een vier-kamer woning en rijdt een minibus, een aantal wijzigingen die u tijd en geld bespaart. Na een paar maanden of zelfs een jaar, na te streven uw dromen van onafhankelijkheid door het maken van duidelijke veranderingen die uw situatie weer te geven nu. Misschien zijn deze veranderingen omvatten een hete rode sportwagen, een jacuzzi, een klein appartement in een chic deel van het centrum in de buurt van de cafes, een tocht over de Himalaya of een nieuw bedrijf om iets wat je altijd al hebt willen doen genieten. Wat het ook is, goed te plannen en de slag te gaan met het. Op zijn minst, stop cruisen rond in een leeg busje! Hier zijn een aantal gemeenschappelijke leeg nester to-dos:
  • Krimpen. Heeft het leven in de "burbs buurt van de goede school districten" zijn charme verloren? Als dat schilderachtige strand huis of condo-in-de-stad is uw naam roepen voor de afgelopen tien jaar, ga ervoor, als u uw huis gekocht omdat de plaatselijke school faciliteiten waren zo groot, zal er een andere familie neerstorten uw deur te krijgen in de buurt. En bij de aankoop van uw nieuwe woning, vergeet dan niet om een ​​plek met een kamer te kiezen, zodat uw volwassen kind kan bezoeken (indien niet, slaapbanken werkt een traktatie).
  • Bewegen interstate of zelfs het buitenland. Misschien heb je altijd al gedroomd van het leven ergens veel, veel warmer dan uw huidige locatie. Met gegaan de kinderen, deze mogelijkheid opent. Afhankelijk van uw financiële middelen, kunt u overwegen een vakantie huis in de warmere plaats, of misschien een permanente woning. Wat je ook besluit, zal zelfs terughoudend kinderen groeien om de wijziging te accepteren, vooral als ze beseffen dat ze kunnen hebben zonnige vakantie bezoeken.
  • Ruil je auto voor een zeer 'on-gezinsvriendelijk' ride. Tenzij je familie "truckster" is nieuw, kunt u overwegen te dumpen voor een voertuig dat is gemaakt voor iemand enkele of een paar. Niet alleen zal een zippy nieuwe auto helpen uw onafhankelijkheid te doen gelden, kan het bespaart u een paar dollar op gas versus de bestelwagen of SUV u geweest vervoeren kinderen rond in jaren. Een ander voordeel is dat u niet meer zult worden opgeroepen naar ferry ongeveer iedereen anders kinderen die nog niet hebben verlaten hun nesten!
  • Beginnen aan een nieuwe carrière. Werk je al op hetzelfde safe-maar-unfulfilling-baan voor jaren alleen maar omdat je nodig het geld om je kinderen te ondersteunen? Of heb je thuis de hele tijd om kinderen op te voeden en uiteindelijk willen gaan werken geweest? Nu dat de kinderen hun onafhankelijkheid hebben gevonden, overweeg dan "gaan voor" uw droombaan. Echter, doe je onderzoek en hebben een concreet plan voor schakelen carrière - met name degene die je in was geweest voor meerdere jaren. Misschien vindt u dat de dingen drastisch veranderd zijn en je zult ook moeten upgraden, voelen zich niet bedreigd. Zie dit als een fantastische kans om je kennis en vaardigheden te verbeteren en om weer aan de voorzijde van de wachtrij.
 8. 8
  Vier uw lege nest... terwijl u kunt. Economische omstandigheden en de eisen van het leven hebben gemaakt jonge volwassen onafhankelijkheid een duistere omgeving. Tijdens een moeilijke arbeidsmarkt, sommige jonge volwassenen belanden bewegen terug in de met papa en mama te wijten aan de economische inkrimping of de schaarste aan banen.
  • Begrijpen dat ze opnieuw konden bewegen Vooral tijdens de vroege jaren, kunnen jonge volwassenen vinden het economisch voordelig thuis blijven wonen voor een paar jaar. Als uw kind is afstuderen aan de universiteit, het werken in een laagbetaalde baan of gewoon proberen om geld te besparen, kan hij of zij vragen of zijn / haar jeugd kamer is nog steeds beschikbaar. Het is aan jou om al dan niet in deze situatie kan worden ondergebracht, maar weet van tevoren wat uw antwoord is waarschijnlijk, zodat u hierop kunnen anticiperen. Immers, als je daar hebt afgeslankt, het hebben van uw volwassen kind leeft op de bank voor een jaar zou gewoon uiteindelijk rijden jullie allemaal gek!
  • Uw kind en zijn of haar familie kan nodig zijn om terug te gaan in met u. Ongeacht welke leeftijd, van verlies van baan tot echtscheiding of thuis terugneming, kan uw kind hem / haarzelf te vinden in Dire Straits en hebben behoefte aan een veilige haven. Na een echtscheiding, verlies van baan of als uw kind een katastrofisch situatie heeft meegemaakt, kan hij of zij troost bij u thuis te zoeken. Natuurlijk kan dit nooit gebeuren, dus het is niet een reden op te houden de plannen van uw leven maar bewust zijn dat als er iets gebeurt, kunt u worden opgeroepen om een helpende hand te bieden.
 9. 9
  Bereid te zijn grootouders. Niet alle kinderen zal gaan om zijn ouders, maar de meeste doen, dus het is waarschijnlijk op de kaarten voor je leven uiteindelijk. Zijnde grootouders kunnen betekenen het herstel van de drukke, lawaaierige huishouden maar deze keer, op voorwaarden dat je goed vooraf definiëren. Terwijl de grootouders worden beschouwd als ideaal zorgverleners, betekent dit niet dat je moet deze rol te vervullen, zeker niet dagelijks of lange termijn. Afwegen wat voor soort van een leven dat je wilt leiden van nu en hoeveel van deze omvat uw kleinkinderen, niet over-verlengen jezelf of je kan kwalijk dat u een tweede ouderschap rol te doen.
  • Met de twee gezinsinkomen wordt meer van de norm gewoon om rond te komen voor veel mensen, zullen sommige jonge ouders vragen opa en oma als ze kinderopvang taken zou kunnen bieden, terwijl ze aan het werk zijn. In feite, sommige jonge ouders gewoon aannemen dat de grootouders zal wel goed met deze. Voor sommige grootouders, de mogelijkheid biedt een nieuwe kans om te helpen bij het verhogen van een kind en wordt in beslag genomen met vrolijkheid. Voor anderen, zouden ze liever gewoon zijn oma of opa op de achtergrond, het delen van sporadische spelen data (en het houden van hun nest helemaal leeg). Heb niet het gevoel je te verplichten indien het niet werkt voor u, uw kinderen zal werken andere regelingen.

Tips

 • Zorg er altijd voor je kinderen zich welkom voelen. Je wilt niet dat ze de indruk van "Opgeruimd staat netjes" te krijgen, maar in plaats daarvan dat je gewoon een nieuwe levensfase vieren voor u. Het is gezond voor hen om te zien dat u het maken van de meeste van de volgende fase van je leven, het leert hen dat er altijd meer om voor te leven en niet te voelen dat alles voorbij na ouderschap. Sterker nog, het is slechts het begin...
 • Plan een jaarlijkse familie-uitstapje of een meet-up met je volwassen kinderen (en hun echtgenoten en kleinkinderen) om verbonden te blijven, vooral als de kinderen (of u) hebt ver weg verhuisd.

Waarschuwingen

 • Als u vindt dat u te glijden in een depressie als gevolg van uw lege nest, zoek professionele hulp.
 • Niet zijnde macaber, maar update uw testament als u van plan op het nemen van extreme sporten, reizen, op avontuur gaan, enz. U kunt nog steeds de toekomst van uw kinderen te helpen door niet te verlaten een landgoed puinhoop achter moet er iets mis gaan.