Wkinl

Hoe goed het gazon maaien (rij of kolom methode)

Een aardige maaien maakt elk gazon een stuk beter. Hier is hoe het gazon te maaien op de juiste manier.

Stappen

Hoe goed het gazon maaien (rij of kolom methode). Hier krijg je een grasmaaier.
Hoe goed het gazon maaien (rij of kolom methode). Hier krijg je een grasmaaier.
 1. 1
  Hier krijg je een grasmaaier.
 2. 2
  Als je een benzine-aangedreven grasmaaier aangeschaft, zet gas en olie in de grasmaaier in de daartoe bestemde houders. Controleer het luchtfilter op vuil, het reinigen of vervangen indien nodig.
 3. 3
  Schoon erf van een stokken, takken enz. Om de levensduur van maaimessen garanderen.
 4. 4
  Als je een benzine-aangedreven grasmaaier aangeschaft, start de maaier aan het snoer. Als je een kooimaaier gekocht, gewoon beginnen te duwen, en het rad zal beginnen te draaien om het gras te knippen.
 5. 5
  De belangrijkste regel van alles is om ervoor te zorgen de randen in orde zijn gemaakt met behulp van de juiste apparatuur, zoals een whipper snipper. Door dit te doen zal een omtrek van de werf te stellen, zodat het wanneer u begint te maaien u kunt zien waar je moet gaan. Een andere reden waarom je eerst moet snip is de maaier zal dan pak je al de rommel van de snipper heeft gemaakt, waardoor het er professioneel uitzien.
 6. 6
  Maaien in rijen of kolommen, gaat helemaal naar de andere kant en dan rond te draaien. Gebruik geen gras niet missen want het onprofessioneel eruit zal zien.
 7. 7
  Om je rijen of kolommen recht en zelfs te houden, selecteert u een wiel aan de andere kant en richt je maaier op de lijn die je al gemaakt. Werk rustig en richt recht naar de ongesneden gras. Wanneer u het einde van die rij te bereiken en draai je om, kies een andere lijn aan de andere kant om te streven naar bij het maaien. Dit zal helpen houden u in een rechte lijn.
 8. 8
  Controleer voor gemiste plekken en ga terug over hen. Als je je wiel op de top van de lijn die je al gemaakt, zal je nauwelijks te missen gras.
 9. 9
  Schakel de grasmaaier, en zet het weg in de garage of schuur na het reinigen het uit.
 10. 10
  Herhalen als nodig is om een uniforme uitstraling naar de gazons hoogte houden.
 11. 11
  Alternatief - Betaal een tuinman die al moeten de bovengenoemde apparatuur en kennis, samen met de juiste maaien vaardigheden, en misschien een erkende kwalificatie.

Tips

 • Om het starten makkelijk en veilig, alleen de grasmaaier te starten op een stoep, oprit of andere vaste grond.
 • Maaien kan 'train' grassprieten te leggen in een richting plaats opstaan. Dus, afwisselen welke richting u maait. Bijvoorbeeld, een week maaien in rijen. De volgende week maaien in kolommen. De volgende week, maai diagonaal, volgende week de perimeter werk bent
 • Een langer model van gras zal minder water tijdens droogte seizoenen nodig. Het zal ook de "schaduw" onkruid, ze hopelijk voorkomen dat groeit. Thusly, bent u in staat om het gras korter knippen tijdens regenseizoenen. Dit zal zorgen voor maximale water naar de grassen wortels bereiken.
 • Voor een gezond gazon, nooit meer dan 1/3 van de totale lengte van een grasspriet te verwijderen. Als het gazon erg lang is geworden, gesneden 1/3 en vervolgens nog eens 1/3 gesneden drie dagen later. Herhaal dit tot de gewenste hoogte is bereikt. Als algemene regel, onthouden "1/3 -. 3 dagen"
 • Voor het gemak en om te bezuinigen op bemesten, overweeg niet zakken knipsels. Overweeg de aanschaf van een mulching mes, waarvan het maaisel kort genoeg verstikt het gazon te voorkomen zal maken.
 • Voor een eenvoudiger en netter baan, maaien eerst rond de omtrek. Als je dat kunt doen met de afvoer schietpartij in, zul je opruimen minimaliseren.
 • Scheid de maaiterrein in een grote rechthoek (s) en toen dat doen in rijen, en maai wat overblijft na.
 • Verwijder eventuele grote stokken of puin van het gazon voor u maait, zodat ze niet in de weg, schade aan uw maaier, of verwonden.
 • Stel het maaidek ongeveer 4 centimeter voor schaduwrijke gebieden en 3 centimeter voor zonlicht naar St. Augustine gras te maaien. Bermuda gras moet worden gesneden om ongeveer 1.5 "- 2" voor een goede groei.

Waarschuwingen

 • Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het gebied dat wordt gemaaid en het bedrijfsresultaat grasmaaier.
 • Kies gehoorbescherming zorgvuldig. Terwijl je jezelf wilt beschermen tegen het lawaai van een gas-aangedreven motor, je wilt ook niet zo worden afgesneden van het geluid dat je niet bewust van je omgeving zijn. Een kwaliteit oordopje set, die bescherming biedt terwijl in waarschuwingssignalen, zoals een auto hoorn of een persoon schreeuwen, is ideaal.
 • Lees de instructies van de fabrikant. Begrijp de maaier kracht, functie en beperkingen. Begrijp haar veiligheidsvoorzieningen, hoe ze werken en hoe ze moeten worden gehandhaafd. Begrijpen hoe een veilige werking moet worden onderscheiden van onveilige werking.
 • Wees vooral op de hoogte bij het trekken van de maaier in de richting van jezelf dat je geen reis of vallen en trek de maaier op de top op je. In plaats van het trekken van de maaier naar u, overwegen staande aan de niet-zuivering kant van de maaier, en dan lopen vooruit, terwijl het trekken van de maaier naast.
 • Draag altijd gehoor-en oogbescherming en stoere schoenen tijdens het maaien. Tijdens het maaien zorgt voor warm werk, vermijd de verleiding om korte kleding te dragen, open-toed schoenen, flip-flops of sandalen, of het werk doen zonder een overhemd. Professionele gazon zorg experts dragen lange werk broek en lichte, lange mouwen shirts om hen te beschermen tegen de macht apparatuur, vuil en insecten.
 • Kijk uit voor het blad, het kan je knippen. Als uw mes verstopt raakt met knipsels of ander vuil, geen gebruik maken van je handen om het mes te bevrijden. In plaats daarvan zet de maaier uit en gebruiken water uit een tuinslang op het blad van een benzine-aangedreven maaier verjagen.
 • Aangedreven grasmaaiers zijn gevaarlijk materiaal. Goed behandeld zijn, kunnen ze leiden tot ernstig letsel, inclusief de dood.
 • Luisteren naar een draagbare muziekspeler, zoals een iPod, tijdens het maaien is een slechte keuze. Terwijl de koptelefoon kan geluid te blokkeren, het luisteren naar een dergelijk apparaat biedt, zoals een mobiele telefoon naar een driver, een gevaarlijke mentale afleiding op een moment dat totale focus nodig is om gevaarlijke macht machines goed te controleren.

Dingen die je nodig hebt

 • Gehoor-en oogbescherming
 • Gazontrimmer
 • Grasmaaien apparatuur, met inbegrip van voldoende brandstof