Wkinl

Hoe een schuw hond rehabiliteren

Heeft u een schuw hond? Verlegenheid kan optreden als gevolg van een eerdere slechte ervaring, slechte socialisatie, of de manier waarop je ze verhogen. Het brengen van uw hond meer zal hem helpen om het gezelschap van mensen en andere honden, liever genieten dan schuwt de hele tijd. Hier zijn enkele suggesties aan te moedigen uw hond verlegen om een ​​beetje meer vertrouwen.

Stappen

Hoe een schuw hond rehabiliteren. Heb geen medelijden voor uw hond.
Hoe een schuw hond rehabiliteren. Heb geen medelijden voor uw hond.
 1. 1
  Heb geen medelijden voor uw hond. Terwijl je emotioneel verbonden met je hond en de zorg over hem, probeerde hem te beschermen tegen situaties door medelijden hem doet hem geen gunsten. Inderdaad, omdat honden gevoel emoties, loopt u het risico hem bekijkt jammer als een teken van zwakte. Uw hond heeft meer kans om te vertrouwen als hij weet dat zijn roedelleider is krachtig en klaar om hem te beschermen.
 2. 2
  Probeer uw hond niet gerust te stellen door aaien of morren aan hem. Dit is het equivalent van te zeggen: "Het is goed, dat is goed, goede jongen voor het gevoel bang, het is in orde" en het zal eigenlijk de verlegenheid te versterken. Als hij overdreven schuw, het beste wat je kunt doen is om hem te negeren. Echt waar! Door hem absoluut nul wapening, zult u helpen hem om zijn verlegenheid te overwinnen.
 3. 3
  Vermijd bedreigende acties. Bijvoorbeeld, niet staren op uw hond of maken langdurig oogcontact - voor hem, dit is bedreigend en kan angstreacties creëren, waardoor hij te rennen en te verbergen. Blijf kalm en zoveel mogelijk, nog terwijl omscholing uw hond uit zijn verlegenheid.
  • Uw eigen houding zaken - hou het ontspannen, gelukkig en positief te allen tijde. Dit zal uw schuwe hond gerust te stellen. Als je spreekt, noch roepen, noch klinkt boos.
 4. 4
  Verwijder uw verlegen hond uit zijn "veilige plek." Net als de hond in de afbeelding hierboven, zullen veel schuw honden een plaats kiezen waarmee ze zich veilig voelen, of het nu een barrière, een schuilplaats, een verborgen bezichtiging ter plaatse of gewoon ergens zijn ze minder kans om opgemerkt te worden. U moet uw hond uit deze veiligheidszone voor het revalidatieproces te beginnen.
  • U kunt dit doen door stil zetten van een leiband en kraag op hem en hem zachtjes maar met aandrang uit te trekken.
  • Het is belangrijk dat je geen medelijden met hem: je moet focussen op het verkrijgen van hem daar in een zachte maar stevige manier. Zodra hij buiten komt, laat hem weer gaan.
  • Wacht tien seconden of zo, en dan herhalen.
  • Oefening baart kunst, en hopelijk zal uw hond voortdurend stoppen met naar zijn veilige plek.
  • Uiteraard luisteren elke agressie getoond naar u toe. Als dit gebeurt, laat je niet gebeten te worden.
 5. 5
  Laten we gaan voor een wandeling! Uitoefening van uw hond zal hem in zijn natuurlijke migratie gemoedstoestand, wat een geweldige tijd voor u om band met hem zullen zijn. Vergeet niet om hem te houden in een basispositie - lichaam blokkeert hem of geef hem een ​​snelle correctie met de riem als hij gaat voor je.
 6. 6
  Grenzen stellen. Beslissen wat hij mag doen en wat hij isnt - net als bij kinderen, dit zal hem een ​​gevoel van veiligheid te geven. Als hij de regels overtreedt, geef hem een ​​snelle correctie van een handbeweging en commando of strikt gesproken "Nee" of Uh-uh "Maar hem nooit pijn doen;. Dit zal maanden van kracht werk te verwijderen En wees ervan bewust dat krachtig gedrag gevoelens kunnen versterken. van getraumatiseerd - altijd de voorkeur aan zachte, positieve training dan krachtige training.
  • Het is het beste voor de mens tot gedrag, zoals zitten te verminderen dreigende over de hond, of rollen rond om de hond af te leiden en hem laten zien dat je onschuldig en van belang zijn te veranderen.
 7. 7
  Behandel hem! Als hij op een aangename gemoedstoestand (ontspannen, onderdanig, enz.), geef hem een ​​dikke, stinkende bot. Dit zal hem helpen maken van een verbinding tussen u en goede dingen, maar in het bijzonder, zal versterken dat goede dingen gebeuren als hij niet wordt gedragen op een verlegen manier.
  • Traktaties zijn lof. Maar alleen maar zeggen "goede hond", enz. als hij iets geopend, zelfverzekerd en passend heeft gedaan.
 8. 8
  Confronteer situaties die verlegenheid te creëren geleidelijk, maar consequent. Bijvoorbeeld, als uw hond is schuw rond bepaalde personen, streven naar een nieuwe band tussen de hond en deze persoon te maken. Neem het langzaam hoewel, als de hond zal tijd aan te passen nodig:
  • Eerste, beoordelen wat zou kunnen gebeuren vanuit het standpunt van de persoon. Is deze persoon een luide of schrille prater? Lopen ze op een manier die agressief of zwaar lijkt? Dragen ze dingen, zoals werk gereedschap of tuinartikelen, dat de hond bang te maken? Probeer de persoon af te zwakken alles wat ze zou kunnen doen om bij te dragen in de richting van de verlegenheid te krijgen.
  • Gebruik desensibilisatie technieken tussen deze persoon en de hond. Laat de persoon voer, wandelen of spelen met de hond regelmatig. Begin met slechts een paar minuten van het zijn in elkaars aanwezigheid, dan langzaam opbouwen van de tijd. Vraag de persoon om te voorkomen dat het maken van oogcontact en hun bedreigend karakter verlagen als ze groot zijn, suggereren dat ze zitten rond de hond om mee te beginnen, in plaats van stand.
  • In de tussentijd, je (als je bent aangewezen persoon van de hond), moeten terug naar stap een en geen medelijden met de hond. Geen tekenen van aanhankelijk gedrag en je nodig hebt om je hond te negeren, waaronder geen speling of tikken. Hij moet leren dat andere mensen dan je bent een deel van zijn leven en dat ze een positieve ervaring ook.
  • Gedurende deze tijd, ervoor zorgen dat de persoon niet vereist dat de hond niets te doen - alleen maar vragen - en de hond zal niet worden gestraft voor het niet te doen.
  • Uiteindelijk zal de hond geconditioneerd om de persoon, maar ook voor u worden, en minder schuw in hun aanwezigheid, blij om te spelen met zou moeten zijn, worden gevoed of liepen door deze persoon.
 9. 9
  Als uw hond is schuw rond andere honden, vindt een zeer vriendelijke en ongedwongen hond om mee te beginnen. Introduceren de twee honden heel kort op het eerste en het toezicht op de interactie op leibanden. Opnieuw in te voeren de honden dagelijks, het opbouwen van de tijd samen doorgebracht. Gebruik traktaties voor positieve interacties en negeer elke aanhankelijke gedrag getoond naar u toe. Zoals de schuwe hond wordt meer gebruikt om de vriendelijke hond, overwegen uitbreiding van de kring van honden uw verlegen hond leert kennen.
  • Overweeg agility of gehoorzaamheid opleiding als een andere goede plek om nieuwe honden, onder uitstekende begeleiding te ontmoeten.
 10. 10
  Wees altijd waakzaam voor toekomstige afleveringen van verlegenheid. Zodra uw hond verlegenheid heeft geleerd als een reactie, het is geconditioneerd. Daarom is het best te smoren in de kiem met snelle corrigerende maatregelen moet het ooit weer steigeren. Hopelijk zal het niet gegeven dat hij zal leven in een liefdevol thuis, maar je kunt niet alle situaties dat uw hond buiten het huis zal confronteren controle, dus wees bereid om vlot over angst-inducerende situaties waar dat nodig is.

Tips

 • Een ander goed uitgebalanceerde hond zal waarschijnlijk helpen je verlegen hond te krijgen over zijn angsten door te laten zien hem op de juiste manier te gedragen, en die mensen zijn niet allemaal slecht.
 • Veel schuw honden hebben ervaren misbruik. Echter, niet van hem denken als een "misbruikt dog" - denk maar aan hem als een hond die heeft je nodig om rustig te handelen en de touwtjes in handen, niet medelijden of hem troosten, voor hem te krijgen over welke kwesties die hij heeft.
 • Als uw hond heeft een ernstige verlegenheid probleem, is het raadzaam u contact opnemen met een professionele dier behavioralist voor advies.

Waarschuwingen

 • Als uw hond aanslagen of pogingen om u te bijten, onmiddellijk een professional. Probeer niet om een ​​dergelijke hond zelf rehabiliteren!
 • Schuwe honden en kinderen moeten niet door elkaar! Als je kinderen hebt, of zijn er zelf een, gelieve zich te onthouden van het nemen van een overdreven verlegen hond.