Wkinl

Hoe de zorg voor wollige beer rupsen

Wollige beren, de rups vorm van het, is een bekende teken van de lente in Noord-Europa. Deze charmante, pluizige rupsen kan worden verhoogd tot volwassenen thuis als een educatief project voor kinderen, of gewoon voor esthetisch genot.

Stappen

Hoe de zorg voor wollige beer rupsen. Voorraad uw container.
Hoe de zorg voor wollige beer rupsen. Voorraad uw container.
 1. 1
  Bereid een container voor uw wollige beren.
  • U kunt gebruik maken van een kartonnen doos met cellofaan-overdekte "windows" cut in de zijkanten, een afneembare top, en kleine ventilatie gaten voor de wollige beren naar adem door.
  • Als alternatief kunt u een pre-made vlinder huis te kopen in een tuincentrum of online.
 2. 2
  Voorraad uw container met planten. Wollige beren zijn generalisten en zal eten veel plantensoorten, maar liever bittere kruiden zoals soort plant.
 3. 3
  Vang je wollige beren door voorzichtig scheppen ze op een stuk karton. De vastgelegde wollige beer zal opkrullen en "play dead", dus maak je geen zorgen.
 4. 4
  Zachtjes voeg uw wollige beren om je pre-made habitat. Leg ze op de planten zorgvuldig en laat ze met rust totdat ze krul gaan.
 5. 5
  Observeer uw wollige beren op tekenen van dreigende metamorfose - ze zullen verschijnen mollig en traag, en kunnen van kleur veranderen.
 6. 6
  Voorzie uw wollige beren met stokken te hechten aan voor hun metamorfose.
 7. 7
  Zorgen voor voedsel voor uw beervlinders zodra ze uitkomen. of kleine stukjes gesneden fruit zijn goede keuzes.
 8. 8
  Laat de motten in uw tuin.

Tips

 • Zorg ervoor dat ze kunnen ademen!
 • Zorg ervoor dat de planten water en zorgen voor voldoende zonlicht.
 • Vervang alle planten of plantaardige stekken die geheel word verteerd.

Waarschuwingen

 • Het is oke als je ze aanraakt nadat u ze vast te leggen, maar ze niet gekwetst, terwijl je het doet. (Net gooien ze in de lucht!) * Laat de pas uitgekomen motten niet raken, omdat hun vleugels kunnen worden beschadigd. Als ze beschadigd zijn, kunnen ze gemakkelijk sterven!