Wkinl

Hoe de zorg voor uw kikker

Kikkers zijn niet onderhoudsarm huisdieren. Ze vereisen zorgvuldige zorg om gezond te blijven.

Stappen

Hoe de zorg voor uw kikker. Houd uw kikker in een aquarium dat is ofwel al het water van een deel water en een deel land.
Hoe de zorg voor uw kikker. Houd uw kikker in een aquarium dat is ofwel al het water van een deel water en een deel land.
 1. 1
  Houd uw kikker in een aquarium dat is ofwel al het water van een deel water en een deel land. Het type aquarium dat je nodig hebt is afhankelijk van uw ras van kikker. Wanneer u uw kikker te kopen, vraag dan of het is volledig aquatische of niet.
 2. 2
  Neem contact op met de winkelier om te bepalen welke maat tank uw ras van kikker vereist. Kleine kikkers kan slechts een 1-liter tank nodig hebben, terwijl grote kikkers mei 10 liter nodig.
 3. 3
  Voeg water en planten om je tank. Overleggen met de winkel die je de kikker kopen van wat soorten planten uw ras van kikker zal het meest comfortabel bij voelt. Vermijd het gebruik van grind op de bodem van je tank, zoals sommige kikkers zal dit eten en ziek worden.
 4. 4
  Bedek uw aquarium goed, zodat kikkers kunnen niet ontsnappen, maar zorg ervoor dat het goed geventileerd. Een deksel scherm werkt het best.
 5. 5
  Plaats uw aquarium niet in direct zon, tocht of extreme temperaturen.
 6. 6
  Handhaaf de aanbevolen temperatuur voor uw kikker met warmtelampen en boilers. Zorg ervoor dat je erachter welke temperatuur je kikker het meest comfortabel inch Dit kan variëren van kamertemperatuur tot 80 graden.
 7. 7
  Zorg ervoor dat je je kikker water dat is gedechloreerd geven. Verander water dat is vies, maar probeer niet om relatief schoon water te vaak wijzigen als dit kan de kikker shockeren. Het veranderen van een deel van het water om de drie of vier dagen voldoende.
 8. 8
  Voed uw kikker krekels of ander voedsel wordt aanbevolen door de retailer, zoals meelwormen, insecten en larven. Grote kikkers kan nodig baby-muizen (eww, bruto!). De meeste kikkers zoals voedsel dat beweegt. Voedsel kan worden aangevuld met gepoederde vitaminen. De kikker moet alles wat het nodig heeft in ongeveer 15 minuten te eten. Niet overvoeren.
 9. 9
  Let op uw kikkers op tekenen van ziekte. Rode been ziekte komt vaak voor. Onderzijde en de kikkerbillen rood. Contact op met uw dierenarts bij tekenen van ziekte.
 10. 10
  Erken dat kikkers niet molt, dus neem dit niet als een teken van ziekte. Kikkers ook overwinteren. De kikker kan lijken heel stil zijn en kunnen proberen om zich te verbergen. Heb je kikker niet storen wanneer het wordt winterslaap. Als het ademt, het is oke.
 11. 11
  Overleg met uw dierenarts of de persoon die je de kikker kopen bij om een idee te krijgen over wat voor soort gedrag normaal is voor je kikker. Als je kikker plotseling gedraagt ​​zich anders, contact op met uw dierenarts.

Tips

 • Houd kikkers verschillende rassen elkaar, aangezien ze elkaar konden eten. Wanneer u een nieuwe kikker huis te brengen, moet je het gescheiden houden van de anderen voor ongeveer een week, om ervoor te zorgen dat het niet ziek.
 • Wees ervan bewust dat, in het algemeen, is het niet een goed idee om je kikkers te behandelen, zelfs als je handschoenen draagt. Ze weg kunnen springen en zich verwonden, of u kunt ze verwonden wanneer u probeert om ze te bedwingen.

Waarschuwingen

 • Gebruik nooit een type reiniger in je aquarium als het giftig voor kikkers kunnen zijn. Goed alles wassen met water. Gebruik Bactine als je moet ontsmetten.
 • Contact op met uw dierenarts als uw kikker ontwikkelt bezuinigingen, gezwellen op de huid of andere afwijkingen. U waarschijnlijk kunt veel van deze aandoeningen jezelf te behandelen, maar je moet altijd een dierenarts om de juiste behandeling te leren raadplegen.
 • Weet dat je nooit moet raak je kikker met je blote handen als je het kunt vermijden. Zout vrijgegeven door je huid kan schadelijk zijn voor kikkers zijn. Was uw handen voor en na het verzorgen van kikkers.

Dingen die je nodig hebt

 • Water Dechlorinating Solution
 • Aquarium Heaters
 • Aquarium Lights
 • Aquarium Planten
 • Aquarium Screen Covers
 • Aquarium Water Test Kits
 • Aquariums
 • Poedervorm Vitaminen
 • Krekels