Wkinl

Hoe de zorg voor een axolotl


Dit artikel zal u vertellen hoe de zorg voor een axolotl. Een axolotl is een een aquatische salamander verband met tijger salamanders, in een tank omgeving, zullen ze nooit veranderen in de volwassen vorm, maar zal larven blijven. Ze maken heel gemakkelijk en plezierig huisdieren. Ze hebben een levensduur van 10-15 jaar in aquaria, waar elke potentiële eigenaar moet zich bewust zijn van voordat ze een lange-termijn investering in de zorg van een van deze wezens.

Stappen

Hoe de zorg voor een axolotl. Zorg voor geschikte huisvesting.
Hoe de zorg voor een axolotl. Zorg voor geschikte huisvesting.
 1. 1
  Zorg voor geschikte huisvesting. De tank moet ten minste vijftien centimeter lang, ten minste 10 liter aquarium (45 liter) - groter formaat nodig zijn als de axolotl groter wordt. Een mesh top is het beste om ontsnapping te voorkomen. De tank moet zijn glas of acryl. Ten minste een schuilplaats (tunnel, spleet, grot, enz.) moeten worden vermeld zoals ze moeten onderdak hebben en liever donkere plaatsen.
 2. 2
  Zorg voor een filter. Axolotls nodig een filter. Indien het filter buis, verbergen achter iets, zodat het niet hun kieuwen vernietigen als ze in de buurt van het, of houd het filter op een lager vermogen.
 3. 3
  Houd de watertemperatuur hetzelfde. De temperatuur van het water van het huis van een axolotl is erg belangrijk. Je moet houden 16 ° C en 18 ° C (60-64 ° F). Koelere temperaturen leidt tot luie gedrag. Temperaturen boven 24 ° C (75 ° F) zijn zeer belastend voor axolotl.
 4. 4
  Voer wekelijks water verversen. Wijzig 1/4 van het water in de tank van de axolotl's wekelijks met nieuwe water om de tank schoon te houden. Om uw axolotl te nemen uit de tank te reinigen, ofwel vult een grote container met water, of wilt u misschien een tweede kleine tank te kopen. Dit is ideaal als je wilt fokken je axolotl, zodat de grotere eten ze niet. Vergeet niet om zacht met uw axolotl, wil je niet alle verwondingen.
 5. 5
  Geef je axolotl substraat. Kleine steentjes zijn slecht omdat bij het voeren van de Axolotls hun mond open te snel en zuigen in alles rond hun mond, konden ze per ongeluk inslikken van een kleine kiezel-en dit kan leiden tot de dood. Meestal zullen ze hen weer uit te spugen, maar niet altijd. Als je steentjes, krijg wat die groter zijn dan een centimeter rond. Je kan er ook voor kiezen om zand in plaats daarvan te gebruiken, bijvoorbeeld Silica zand die beschikbaar moet zijn in de meeste aquaria
 6. 6
  Voed uw axolotl een keer per dag. Als het een volwassene, voer het om de andere dag. Axolotls kunnen krekels, wormen, meelwormen, kippenlever eten, en als je niet vertrouwd bent met een van deze, kunt u ze voeren voedsel verkrijgbaar bij de dierenwinkel, zoals Artemia, kleine "feeder" vis, bloedwormen en speciale vis pellets (genaamd "zalm" of "forel" pellets). "Sea Monkeys" kan worden gebruikt als voedsel ook, omdat ze een hybride van Artemia. Vergeet niet hun dieet gevarieerd te houden. Als er een links over eten, maak het schoon onmiddellijk met een net.
 7. 7
  Houd goed gevoed. Als gehuisvest in paren of meer ze zijn waarschijnlijk ledematen te eten uit andere Axolotl zo niet goed gevoed. Axolotls eten over het algemeen kleiner axolotl, ook, dus houd de degene die je hebt ongeveer dezelfde grootte.

Tips

 • Bij het nemen van uw axolotl uit de tank voor het reinigen, gebruik dan een net en gebruik nooit uw handen.
 • Niet hanteren, tenzij je moet.
 • Handvat voorzichtig maar stevig. Als je dat doet behandelen, proberen om het u te bijten. Het doet geen pijn omdat ze rubber-achtige tanden, en het zou een leuk spel voor uw axolotl zijn.

Waarschuwingen

 • Omdat het amfibisch, axolotl zijn erg gevoelig voor de waterkwaliteit. Een water conditioner kan worden gebruikt op leidingwater om water dat schoon genoeg is voor hen te creëren; louter gedestilleerd water zal niet "zuiver" genoeg.
 • Zoals eerder vermeld, moet erop worden gelet dat geen kleine steentjes of grind in de tank toe te voegen, zoals axolotl is bekend dat rotsen die klein genoeg om te passen in hun mond zijn eten.
 • Axolotls zal geen tank-mates tolereren naast andere axolotl.

Dingen die je nodig hebt

 • Tank
 • Steentjes groter dan een centimeter rond of zand
 • Filteren
 • Voedsel (wormen etc)
 • Schoon water (gebruik een water conditioner)
 • Een beetje vrije tijd