Wkinl

Hoe de zorg voor een aquatisch newt


Aquatic salamanders zijn opvallend amusant en zeer gemakkelijk te onderhouden. Ze zijn relatief actief voor een etcotherm, langlevende, erg knap, gretig aanvaarden gepelleteerd voedsel, en kan in iets eenvoudigs als een beestje keeper met een paar centimeter van chloorvrij water en een plek om te verbergen worden bewaard. Voor velen zijn ze het ideale huisdier.

Stappen

Hoe de zorg voor een aquatisch newt. Zorg ervoor dat u ruimte in uw newt allemaal opgezet voordat je hoofd uit een aan te schaffen.
Hoe de zorg voor een aquatisch newt. Zorg ervoor dat u ruimte in uw newt allemaal opgezet voordat je hoofd uit een aan te schaffen.
 1. 1
  Zorg ervoor dat u ruimte in uw newt allemaal opgezet voordat je hoofd uit een aan te schaffen. Een tien liter tank is een goede keuze; uw newt zal perfect passen in het als een volwassene. De soort meestal te vinden in dierenwinkels, Cynops pyrrhogaster, zal uit max op ongeveer 4-5 centimeter, zodat u niet hoeft te upgraden naar een groter formaat behuizing.
  • De ideale verhouding tussen water en land is 3-1. Uw newt zal genoeg landoppervlak nodig heeft om helemaal te komen uit op. U kunt helling rotsen omhoog naar een rand om een ​​eiland te maken of plaats een grote rots inch moet u ervoor zorgen dat het niet zo glad als salamanders soms moeite hebben met klimmen.
  • U hoeft niet een verwarming-meeste salamanders liever koelere water (50-70F), maar niet te dicht bij een raam (vooral in de winter) of op een tochtige plaats te houden.
  • U hoeft niet een filter nodig, maar u kunt gebruiken als je wilt. Als u besluit om een ​​filter te gebruiken, probeer dan een die volledig kan worden ondergedompeld vinden en proberen om de kleinste maat kunt u dus de stroom zal niet al te sterk te krijgen. Houd het aangezet gedurende 24 uur voordat je de salamander introduceren zodat u kunt ervoor zorgen dat deze goed werkt. Als u een filter dat water stroomt uit de bovenkant en hangt aan de zijkant van het aquarium te gebruiken, moet je een soort van water-break eronder gezet zodat het water zal druppelen op uw newt plaats cascade. Een plant of een hoge rots zal goed werken. U hoeft niet te draaien 24-7, een paar uur per dag volstaat het water helder te houden. Zelfs met een filter, zal je nog steeds water verversen doen. Probeer ergens tussen elke 2 tot 3 weken. Blijven aanpassen totdat je vindt wat het beste werkt voor uw situatie.
  • Als u geen filter wilt gebruiken, wijzigt 25% van het water elke week. Sifon water uit de bodem van de tank. Als het oppervlak van het water ooit ziet er troebel of wazige, alleen het oppervlak, dit is helemaal niets aan de hand. Als u uw newt te nemen uit het aquarium, zorg ervoor dat je hem in een container met een veilige deksel (zodat hij niet ontsnappen). Vervang de zelfde hoeveelheid water die je haalde met chloorvrij water.
  • Je zal een deksel voor uw aquarium nodig. Salamanders zijn ontsnapping kunstenaars en zal kruipen van een scheur die ze kunnen vinden.
  • De belangrijkste decoratie kunt u uw newt geven is een veilige plek om te verbergen. De neon vis huizen die grote verscheidenheid winkels verkopen voor twee dollar of zo perfect te werken voor een newt om weg te kruipen inch De vorm die het beste soort ziet eruit als een kleine letter m werkt. Het maakt eigenlijk niet uit wat je gebruikt, maar je wilt een kleine grot of rock of een stuk hout dat uw newt kan verstoppen in of onder zich veilig te voelen gebruiken. Gebruik nooit alles wat je buiten gevonden, altijd iets dat veilig is voor aquaria gebruiken. De meeste salamanders ook genieten met hetzij vals of levende planten te klimmen op (ze totaal vleesetende dus als u kiest voor levende planten, zullen zij volkomen veilig), stenen of grind te graven inch Zorg ervoor dat alles wat je in de tank is stabiel genoeg dus als je newt besluit te graven, zal er niets omvallen en pletten tot de dood.
  • Een thermometer is ook niet nodig, maar is altijd een goed idee.
 2. 2
  Koop uw newt.
  • Zorg ervoor dat u koopt van een gerenommeerde plaats en natuurlijk niet een salamander nooit kopen van een kooi waar een of meer lagen dood.
  • Kies er een die is alert en vertoont geen wonden of duidelijke tekenen van ziekte. Wanneer het loopt of zwemt, moet het soepel en met gratie te bewegen.
  • Controleer voor twee heldere ogen, vier cijfers op elke voet, en een soepele rug en staart, zonder nip van te maken. Kijk tanks te zorgen om een ​​gezond dier.
 3. 3
  Neem uw ​​newt meteen naar huis. Niet het water toe te voegen uit de dierenwinkel in uw tank. Gebruik een net of je handen (als je je handen te gebruiken, moet u ze eerst goed te wassen met zeep en spoel ze zeer goed ook, nooit een newt grijpen door de staart;. Proberen om het in plaats tillen onder haar buik met een holle hand.) om uw newt schep uit de zak en in zijn nieuwe huis.
 4. 4
  Weet hoe je je newt behandelen. De meeste mensen zullen je vertellen dat je nooit moet omgaan met een salamander met je handen. Het is niet zonder risico, maar het kan veilig worden uitgevoerd. Salamanders doen produceren giftige stoffen in hun huid die zou kunnen schaden u en de eenvoudigste manier om dit te voorkomen is om je handen goed te wassen met zeep voordat u deze aanraakt. Spoel uw handen totdat alle sporen van zeep zijn verdwenen. Houd je handen een beetje nat wanneer uw newt is op hen en wanneer de huid van uw vriend voelt kleverig aanvoelt (normaal na 5 minuten of zo), terugkeer hem om zijn tank en was je handen weer goed. Eet nooit voedsel uit je handen of raak je gezicht na het hanteren van elke salamander / newt zonder uw handen te wassen en aan te dringen op anderen u toestaan ​​dat het voorrecht van de behandeling van uw salamander / newt hetzelfde te doen. Dit zal ervoor zorgen dat je niet ziek te krijgen van uw newt en op zijn beurt, zal het gezond te blijven. Amfibieën hebben een zeer poreuze huid en schadelijke chemicaliën op je huid zullen aan uw huisdier worden overgedragen. Daarnaast is het normaal gesproken niet een goed idee om uw newt hanteren tijdens het staan, tenzij je handen over zijn tank. Soms salamanders zal springen of wiebelen onverwacht en een val op de grond kan rampzalig zijn.
 5. 5
  Het voeden van uw newt. In hun natuurlijke omgeving, zijn salamanders aangetrokken tot dingen die bewegen (andere levende wezens). Het is meestal gemakkelijk te wormen te verkrijgen van een dierenwinkel, die de basis van het dieet van uw newt moeten vormen. U kunt zelfs in staat wormen zelf (rode muggenlarven / Tubifex zijn ideaal voor dit) te verhogen. Verschillende soorten wormen worden gebruikt als voedsel voor salamanders en salamanders, zoals: witte wormen, zwarte wormen, rode muggenlarven / tubifex wormen, rode muggenlarven, phoenix wormen, meelwormen, krekels, en af ​​en toe was wormen, blad wormen, rood wriemelaartjes / pan wormen, of nightcrawlers. Daphnias, vliegende fruitvliegen, en speldenknop krekels, kunnen online worden gekocht als de salamander of salamander is zeer klein. Als u ervoor kiest om pellets te gebruiken, kunnen ze worden gevuld in een gehakte sectie nightcrawler. Grotere prooi kan worden gegeven als het een grote salamander. Uw newt kan genieten van de af en toe een snufje gevriesdroogde rode muggenlarven.
 6. 6
  Variëren de bedragen in eerste instantie om te zien wat het beste werkt. Indien dit problematisch, err aan de kant van het houden van het een beetje eerder dan ondervoed overvoerd. Soms salamanders gaan uit eten voor een week of twee. Dit kan gebeurt als ze molt. Zal je waarschijnlijk niet merken dat je newt ruien in eerste instantie omdat het schuurtje huid is zo dik als de breedte van een enkele huidcel, is vrij transparant, en de meeste salamanders zullen hun huid goed te eten na het loskomt van-dit is volkomen normaal.

Tips

 • Observeer uw newt voor zo lang als je kunt in de dierenwinkel voor aankoop Zorg ervoor dat het heeft Clear alert ogen:. Eet normaal: en ademt gemakkelijk
 • Verwijder al het niet opgegeten "dode" food. Levende wormen in staat zijn om te leven in de tank van uw newt en zorgen voor een voortdurende bron voedsel. Water verversen zal het milieu in goede vorm te houden (altijd laat het water zitten gedurende ten minste 48 uur voorafgaand aan het gebruik, zodat chemische stoffen zoals chloor te laten verdampen).

Waarschuwingen

 • U kunt geen gebruik maken van water rechtstreeks uit de kraan - de chemische stoffen in het zal uw newt doden. Je moet laat het water zitten, in een open container, gedurende ten minste 48 uur of langer, zodat de chemicaliën uit kan verdampen van het water uit de kraan voordat het naar de tank van uw newt voegen. * Gebruik geen verschillende soorten door elkaar. Ze kunnen intimideren of eten elkaar, of samen te brengen ziekten uit andere gebieden van de wereld in een klein gebied, waardoor ongedaan stress en leiden tot de dood.
 • NOOIT een huisdier NIET los in het wild! Het is afhankelijk van je om zijn zorg en het zou niet maken het op zijn eigen nu dat het een huisdier. Wat nog belangrijker is, als het niet van hier kwam, je zou de invoering van een vreemde soort die zou kunnen komen, het uitroeien van de inheemse degenen met concurreren voor voedsel, of de meest waarschijnlijke, vreemde ziekteverwekkers die zou wegvagen een lokale bevolking. Dus zelfs als u uw huisdier plaatselijk gevangen, niet loslaten. Geef het aan een vriend, verkopen, of hebben de dierenarts humane manier euthanaseren het.
 • Niet alleen plukken een salamander of een salamander uit de wilde zelf als huisdier te houden, zonder op zijn minst controle met uw lokale DNR eerste. Je zou kunnen eindigen met een fikse boete als degene die je betrapt was een bedreigde soort in uw regio.
 • Was uw handen goed voor en na het hanteren van een salamander. Veel salamanders hebben giftige afscheidingen die gevaarlijk zijn. En zorg ervoor dat andere huisdieren, kleine kinderen en dronkaards niet likken of eet je newt.
 • Als u niet over uw eigen water test kit, breng een monster van uw tank water in de dierenwinkel om de paar weken gratis testen om ervoor te zorgen dat alles zo in balans dat uw huisdier niet wordt benadrukt.
 • Zorg ervoor dat u weet soortspecifieke informatie voor het huisdier u overweegt te kopen voordat je het koopt. Sommige dierenwinkels weet niet echt veel over wat ze verkopen en hebben de salamanders en salamanders gehuisvest in slechte omstandigheden als een te hoge temperatuur, of met andere soorten die ze niet moeten zijn met. Het is het beste om te kopen een nakweek een als je er een kan vinden. Ze zijn meestal in een veel betere conditie omdat ze al gewend om met mensen en niet moeten gaan door de beproeving te worden vastgelegd, in het buitenland verscheept, en plotseling concurreren voor voedsel in een kleine ruimte met een verzwakt immuunsysteem als gevolg van stress.
 • Een beplant aquarium (levende planten) fungeren als een natuurlijk filter en helpen met algen en andere kwesties als het goed genoeg gedaan. Zorg ervoor dat je je onderzoek doen of je zou kunnen eindigen met verkeerde labels moerasplanten die zijn gelabeld als aquatische of semi-aquatische planten. Een goede site om te gaan is www.plantgeek.net aan de slag te gaan. Als u de verkeerde planten gebruiken, kunnen ze problemen zoals rottende veroorzaken en bijdragen aan een slechte waterkwaliteit.

Dingen die je nodig hebt

 • watersalamander
 • water
 • voedsel
 • Filter (optioneel-echter wel een goed idee)
 • schuilplaats
 • omheining
 • Dechlorinator
 • grind
 • Decoratie (optioneel)
 • planten (levend of nep werkt prima)
 • verlichting