Wkinl

Hoe de zorg voor dwerghamsters

Dwerghamsters zijn vriendelijke wezens die uitstekende huisdieren te maken. In het wild leven ze in groepen en gedijen in de bossen, graslanden en woestijnen van China, Kazachstan, Mongolië en Siberië. Ze houden van een droge omgeving met interessante mogelijkheden om ze te vermaken. Leren hoe je een goede thuis te creëren voor uw dwerghamster, geef hem wat hij graag eten en een praatje met hem om hem te helpen een lang, gelukkig leven.

Stappen

Hoe de zorg voor dwerghamsters. Het uitzoeken van een hamster kooi.
Hoe de zorg voor dwerghamsters. Het uitzoeken van een hamster kooi.
 1. 1
  Ken uw hamster. Er zijn een paar verschillende soorten dwerghamsters, en ze hebben elk iets andere gedragspatronen. Als u niet zeker weet wat voor soort hamster je hebt, contact op met de kweker of dierenwinkel waar je hem kocht.
  • Russische dwerghamsters en Roborovski hamsters zijn de meest voorkomende dwerghamsters. Ze zijn sociale wezens die genieten van het leven in elkaars gezelschap.
  • Chinese hamsters kunnen niet samen leven als ze eenmaal volwassen zijn, omdat ze beginnen te vechten.
  • Bij het kopen van een hamster, kies er een die heldere ogen heeft, lijkt actief, en is mollig.

Een thuis maken voor je hamster

 1. 1
  Het uitzoeken van een hamster kooi. Dwerghamsters zijn slechts ongeveer vier centimeter groot, maar ze willen het hebben veel ruimte om rond te rennen en te spelen. De kooi moet groot genoeg zijn om de hamster ruimte om te bewegen in aanvulling op het houden van de hamster voedsel, water en speelgoed te geven. Kies uit de volgende huisvesting opties:
  • Een hamster aquarium. Koop een speciaal aquarium gemaakt voor hamsters of kies een ontworpen voor vis, die net zo goed zal doen. Glazen aquaria beschermen hamsters tegen koude, tochtige temperaturen, en ze bieden een uitstekend zicht op de dagelijkse activiteiten van de hamster. Het aquarium moet een mesh deksel moet op de bovenkant, zodat de hamster niet kan ontsnappen.
  • Een draad hamster kooi. Hamster kooien maken een comfortabel huis voor hamsters. De kooien zijn goed geventileerd, maar je moet oppassen niet om ze in een tochtige ruimte. Het gebied rond draad hamster kooien kan een beetje rommelig, omdat hamsters willen graven in hun bedden en toonhoogte het door de draad.
  • Een plastic hamster thuis. Deze dure hamster kooien hebben meestal een aantal kamers verbonden met plastic buizen, zodat de hamster kan zijn dagen en nachten doorbrengen lopen van kamer naar kamer. Zij bieden eindeloze entertainment voor hamsters, maar ze kunnen moeilijker te verwijderen dan de andere kooien zijn. Als u kiest voor dit soort kooi, zorg ervoor dat de slang niet te steil of ingewikkeld, omdat sommige hamsters hebben moeite om door de buizen.
 2. 2
  Koop hamster beddengoed. Droog strooisel is essentieel voor de gezondheid van een dwerghamster. Het houdt vocht weg van het lichaam van de hamster en biedt beschutting en warmte. Kies beddengoed gemaakt van gerecycled papier, houtpulp, of gerecycleerde maïskolven.
  • Zorg ervoor dat de bedden die u gebruikt niet grenen of ceder houtkrullen bevatten. Dennen en cederhout bevatten fenolen die giftig zijn voor hamsters, omdat de dampen die ze produceren zijn zo sterk.
  • Sommige hamsters zijn allergisch voor bepaalde soorten beddengoed. Als uw beddengoed bevat grenen, ceder of andere allergenen, zal hij beginnen piepen en niezen. Als je dit ziet gebeuren, schakelt het beddengoed op gerecycleerd papier of ander hypoallergeen beddengoed.
 3. 3
  Opgezet kooi en accessoires van de hamster in een comfortabele kamer. Omdat hamsters nachtdieren zijn, moeten ze worden geplaatst in een ruimte die donker 's nachts krijgt. Zorg ervoor dat de kamer is een comfortabele temperatuur die bocht naar de warme kant, omdat hamsters kunnen vangen longontsteking als ze koud.
  • Laat geen ramen open in de ruimte waar de hamster leeft.
  • Als u nog andere huisdieren, zorg ervoor dat de hamster is een gebied waar hij niet wordt gestoord of bedreigd.
 4. 4
  Maak de kooi vaak. Schep het vuile beddengoed elke paar dagen, en was de hele kooi een keer per week. Gebruik een kleine dieren ontsmettingsmiddel om ervoor te zorgen dat de reinigingsoplossing is veilig voor de hamster.
  • Terwijl u het schoonmaken van de kooi, zorg ervoor dat je je hamster ergens veilig, zodat hij niet ontsnappen. Plaats hem in een hamster box of een droge badkuip.
  • Vermijd het plaatsen van de hamster in een kartonnen doos, terwijl hij wacht op u om zijn kooi schoon te maken. Hamster kan kauwen snel door karton.

Het leveren van uw hamster met water en voedsel

 1. 1
  Koop hamster een fles water. Veel hamster kooien komen met voedsel en water gerechten, maar als de jouwe niet, dan moet je je eigen te kopen. Hamsters drink water door flessen met een metalen dispenser. Vul de fles water met zoet water als het loopt uit.
  • Laat je niet het water zitten in de fles te lang. Als je hamster is traag om te drinken, vullen de fles een paar keer per week, en reinig de fles zo nu en dan.
  • Zorg ervoor dat de fles niet lekt. Hamsters kunnen ziek worden als ze nat worden, dat is waarom ze hun water te nemen door middel van een fles in plaats van een open container.
 2. 2
  Koop hamster voedsel. Serveer hamster eten in een ondiepe plastic schaaltje. Dit stelt hamsters eenvoudig toegang tot het voedsel, terwijl het houden van de kooi schoon. Hamsters willen eten knabbelen de hele tijd, dus het voedsel schotel moet gevuld met vers voedsel worden bewaard. Gooi het eruit als het nat wordt. Pet food winkels verkopen een scala van voedsel voor hamsters, en de meeste daarvan valt in de volgende categorieën:
  • Versterkte korrels of blokken, waarin de hamster hoofdvoedsel moet zijn.
  • Zadenmengelingen bedoeld voor hamsters, die kunnen worden toegevoegd als een supplement.
 3. 3
  Koop kauwen stokken. Tanden hamsters 'groeien lang en scherp, en ze iets moeilijk te kauwen om hun tanden te houden op een comfortabele lengte nodig. Koop kauwen sticks of andere stoere kauwspeeltje bedoeld voor honen tanden hamster.
 4. 4
  Geef je hamster traktaties. Naast pellets en zaden, hamsters genieten behandelt elke keer even. Groenten, fruit en andere verse levensmiddelen mogen worden toegevoegd aan het dieet van de hamster in kleine doses. Zorg ervoor dat u uw hamster te veel, omdat je niet wilt dat hij een maagklachten hebben.
  • Hamsters kunnen hebben kleine stukjes sla, wortelen, appels, broccoli en tomaten.
  • Pindakaas, haver, gekookt vlees en yoghurt zijn ook prima voor hamsters om te eten.
  • Vermijd het geven van je hamster citrusvruchten of suiker, die een hamster ziek kan maken.

Het helpen van je hamster gedijen

 1. 1
  Zorg voor speelgoed en bronnen van vermaak. Hamsters hebben veel energie, en ze willen uitoefenen, vooral 's nachts. Geef ze met speelgoed dat ze kunnen gebruiken zonder uw hulp, zodat ze in staat zijn om het verbranden van energie wanneer ze daar zin in heeft.
  • Oefening wielen, of hamster wielen, zijn de klassieke hamster speelgoed. Zorg ervoor dat het wiel is gestabiliseerd op de bodem van de kooi, zodat het niet kantelt als de hamster klimt op.
  • Oefening ballen zijn een andere populaire keuze. De hamster is geplaatst in een plastic bal, die rolt als de hamster loopt rond.
  • Hamster boxen zijn handig om te hebben als je schoon uit de kooi van de hamster en een plek voor hem om te spelen in de tussentijd.
 2. 2
  Speel met je hamster elke dag. Als dwerghamsters niet vaak socialiseren, kunnen ze stoppen met zo vriendelijk als je wilt spelen. Til je hamster uit zijn kooi en laat hem rondscharrelen je schoot minstens een keer per dag. Lekker liggen hem dicht en laat hem weten dat je een vriendelijke eigenaar.
  • Grijp niet of ruwweg anderszins behandelen hamsters, omdat ze zeer fragiel lichaam.
  • Niet hanteren hamsters te veel in het midden van de dag, want dat is wanneer ze willen slapen.
 3. 3
  Help je hamster schoon blijven. Dwerghamsters zijn zeer schoon dieren, en zelden tussenkomst van hun eigenaars moeten goede hygiëne. Echter, een keer per week kunt u een aantal kleine dieren zand giet het in een kom of soortgelijke houder, en laat je hamster naar een zandbad, die imiteert het type stof hamsters gebruiken schoon te houden in het wild te nemen.
  • Als je hamster is erg vuil, neem een ​​kleine borstel die mensen gebruiken om de wortels van hun haar of een tandenborstel verven. Bevochtig het en zachtjes strelen je hamster mee. Dep droog met een doek.
  • Baden een hamster nooit door onderdompeling hem in het water. Hierdoor zal de hamster ernstig ziek worden.

Tips

 • Was uw handen voor en na het hanteren hamsters.
 • Maak de kooi van de hamsters 'aantrekkelijk en aansprekend. Meerdere niveaus, veel speelgoed, en veel strooisel en nestmateriaal zal maken voor een heel gelukkig hamster. Maak heuvels in de bodem van de kooi voor hen tunnel inch
 • Als je twee hamsters, nemen maatregelen om ze comfortabel te maken. In tegenstelling tot hun grotere tegenhangers, kan dwerghamsters sociaal te zijn en sommige kunnen genieten om in kleine, groepen van hetzelfde geslacht. Echter, krijg niet alle paren mee. Zorg altijd twee afzonderlijke wielen, huizen of nestplaatsen, indien mogelijk, twee flessen water en genoeg eten voor twee hamsters. Zorg ervoor dat u twee van elk speelgoed ook.
 • Hamsters zijn soms moeilijk te hanteren, in het bijzonder de Roborovski en Chinese hamsters. Campbell's Russische hamsters die niet goed gefokt en zijn niet getemd of gehad negatieve interacties met de mens als jonge kan ook een uitdaging tijdens het temmen proces. Doe wat onderzoek om uit te vinden wat de beste manier om dit probleem aan te pakken.

Waarschuwingen

 • DO Chinese dwerghamsters NIET in dezelfde kooi. Zodra ze volwassen op ongeveer 6 maanden zullen ze vechten tot de dood.
 • Hamsters zijn moeilijk te vangen zodra ze weg en verstoppen. Als je hamster ontsnapt, het opzetten van zijn waterfles buiten de kooi door het aanbrengen van het aan de kant van een kom. Wanneer hij dorst heeft, zal hij terugkomen voor water, en je zult de klik van de fles te horen als hij drinkt.
 • Weg te houden van katten en andere huisdieren. Hamsters hebben scherpe neus, dus een hamster zal worden benadrukt, zelfs als hij veilig in een kooi.
 • Nooit meer wakker van een slapende hamster, het zal nip je hard als het zich bedreigd voelt. Voeden een traktatie, zullen ze het ruiken en als ze er klaar voor bent, zullen ze komen uit en neem de traktatie, probeer ze op te halen dan.
 • Hamsters zijn snel en kwetsbaar, dus wees voorzichtig bij het hanteren van hen, zodat ze niet weg te krijgen en zich bezeren.
 • Hamsters wonen slechts 1,5 tot 2 jaar gemiddeld. Ondergang van een hamster kon eerste ervaring van een jong kind met de dood te zijn, dus bereid je kinderen wanneer uw huisdier wordt ouderen.
 • Zorg ervoor dat hamsters, in of buiten hun hamster ballen, niet naar beneden vallen van de trap. Hamsters zijn van nature de grond levende wezens, en niet over goede hoogte waarneming. Een val kan fataal zijn.