Wkinl

Hoe de zorg voor de baby guppies

Guppies zijn mooie vriendelijke zoetwatervis die heel gemakkelijk te reproduceren. Hun bakken zijn zeer eenvoudig te verzorgen als je weet wat je doet.

Stappen

Hoe de zorg voor de baby guppies. Opstellen uw tank setup.
Hoe de zorg voor de baby guppies. Opstellen uw tank setup.
 1. 1
  Opstellen uw tank setup: Guppy bak zijn een uitstekende bron van voedsel voor de meeste soorten vis (zelfs hun ouders). Aparte bak van volwassen vis, indien mogelijk. Het plaatsen van hen in hun eigen afzonderlijke tank is het beste, maar als je niet beschikt over een extra aquarium je nodig hebt om een ​​mesh "kweekbak" krijgen. Deze apparaten gaan binnen uw bestaande aquarium, en dienen als wachtruimte voor de bak of de volwassenen. Als je gaat om de bak in deze container te houden, zorg ervoor dat het gaas, omdat ze anders zouden kunnen zwemmen.
 2. 2
  Controleer de waterkwaliteit: Guppy bak zal snel groeien wanneer hun kwaliteit van het water is goed. Om het ongerepte voorwaarden houden gebruik een testkit en test voor ammoniak, nitriet en nitraat. Laat ammoniak bij 0 ppm. Nitriet bij 0 ppm. En nitraat op minder dan 10 ppm. Blijf dit doen wekelijks water uitwisselingen, maar wees voorzichtig niet te zuigen elke bak.
 3. 3
  Zorg ervoor dat je ze voeren ook: baby guppies moeten hoogwaardige voedingsmiddelen om te groeien en gezond zijn. Toen ze voor het eerst zijn geboren gebruikt bak eten of fijngemalen vlokkenvoer. Als ze groter blijven gebruiken vlokkenvoer.
 4. 4
  Gebruik een spons filter of een zeer laag vermogen mechanische filter om het water schoon te houden. Zorg ervoor dat het filter heeft een soort van beschermende spons over de inname te kleine bak te voorkomen dat aangezogen
 5. 5
  Houd de watertemperatuur op 75-80f. Laat de temperatuur van het water te krijgen buiten dit bereik.
 6. 6
  Controleer voor ziekten: Zieke bak hebben een zeer lage kans op overleven. Verwijder eventuele zieke bak onmiddellijk. Heeft een tank niet behandelen met medicijnen of bak in, want het is te moeilijk voor een gewone vis keeper de juiste dosering te gebruiken.
 7. 7
  Kijk hoe ze groeien: Monitor hun groei, en plaats ze terug in de belangrijkste aquarium zodra ze groot genoeg zijn om niet te worden opgegeten. Zorg ervoor dat ze allemaal groeien redelijk gelijkmatig. Zodra ze zijn allemaal groot genoeg, los en kijk hoe ze communiceren met hun uitgebreide wereld.

Tips

 • Fokken guppies is vrij eenvoudig, al zou je willen een kweekbak zetten en houden van een man en een vrouw erin. Zodra het vrouwtje zwanger wordt, verwijder dan de mannelijke. Zodra de vrouwelijke bevalt, verwijder de vrouwelijke.
 • Fry op geen enkele wijze afhankelijk van hun ouders. In feite, zullen de ouders hun baby te eten als ze de kans krijgen.
 • Plaats de fokkerij gaas naast de plek waar de waterstroom van het filter naar beneden komt, omdat dit hen kan doden.
 • Zelfs niet kopen een kweekbak! Gewoon een 1 gal, broeden de ouders daar en zo snel en de moeder geeft geboorte, verwijder de ouders in een andere 1 gal tank.

Waarschuwingen

 • Niet baby's met ouders of andere vissen te houden, ze zullen opeten
 • Bij gebruik van een mechanisch filter zorg ervoor dat het zeer zwak is of iets met betrekking tot de inname, zodat de bak niet krijgen opgezogen.