Wkinl

Hoe de zorg voor de baby cavia's

Hier is een stap voor stap handleiding voor de zorg voor de baby cavia.

Stappen

Hoe de zorg voor de baby cavia's. Beschikken over de geschikte accommodatie voor uw baby cavia.
Hoe de zorg voor de baby cavia's. Beschikken over de geschikte accommodatie voor uw baby cavia.
 1. 1
  Beschikken over de geschikte accommodatie voor uw baby cavia. Baby-cavia's zijn waarschijnlijk erg klein als je ze krijgt, maar ze groter zullen krijgen. Dus, je een kooi van minimaal 10 vierkante meter nodig voor twee cavia's (en je twee van hetzelfde geslacht moeten hebben of gesteriliseerd / gecastreerd als ze zijn sociale dieren). Baby's vaak baat hebben bij een combinatie met een zachte volwassen cavia.
 2. 2
  Baby proof de kooi door het maken van de coroplast zijkanten te lang voor de baby te krijgen over, en indien nodig, het maken van een deksel.
 3. 3
  Hebben een cavia savvy exoten dierenarts opgesteld voordat je zelfs adopteren lijsten die u kunnen helpen er een te vinden.
 4. 4
  U zult alfalfa gebaseerde pellets nodig voor een groeiende cavia jonger dan 6 maanden oud. Kleenmama's Hooizolder en Oxbow dragen beide pellets geschikt voor cavia's.
 5. 5
  Cavia's hebben veel verse, bij voorkeur biologische groenten in hun dieet. Groen blad sla, krulandijvie, andijvie, rode blad sla, koriander en peterselie zijn allemaal goede opties voor groeiende baby cavia's, en alle behalve de peterselie zijn goed voor volwassenen.
 6. 6
  Die appel takjes en onbeperkt gras hooi op uw cavia zal helpen om hun tanden van het krijgen van te lang.
 7. 7
  Zorg voor voldoende water. Net als andere dieren, cavia's hebben veel water nodig voor hen beschikbaar 24/7. Een fles water is beter dan een kom water als het houdt het water schoner.
 8. 8
  Hooi moet de hele tijd beschikbaar zijn om uw baby cavia's zijn. In het wild proefkonijnen zouden grazen de hele tijd, dus het is belangrijk dat uw baby cavia's krijgen genoeg hooi.
 9. 9
  Zorg ervoor dat u een volledig afgesloten run of de box zodat je cavia genoeg beweging. Dit is belangrijk om uw baby cavia's in goede conditie houden. Ook baby-cavia's houden ervan om rond te rennen.
 10. 10
  Omgaan met je baby cavia's regelmatig. Op deze manier zullen ze snel wennen aan u.
 11. 11
  Controleer de gezondheid van uw cavia's elke dag. Weeg ze wekelijks met een digitale keukenweegschaal. Cavia's zijn erg goed in het verbergen symptomen als dit is wat ze zouden doen in het wild om roofdieren te denken dat ze een makkelijk doelwit te voorkomen. Hoe eerder u een probleem spotten met je cavia het beter uw cavia's kans op herstel is.
 12. 12
  Maak de kooi uit minstens een keer per week. Het is belangrijk dat uw baby cavia's leven niet in een vuile omgeving.

Tips

 • Baby-cavia's zijn van nature erg schuw en op hun hoede van de mens. Wees geduldig. Verwacht niet te kunnen knuffelen en aaien ze meteen. Je moet eerst het opbouwen van een vertrouwensband.

Waarschuwingen

 • Cavia's zullen tekenen van ziekte te verbergen, dus als je denkt dat je cavia kan ziek zijn, vraag advies van een dierenarts onmiddellijk.
 • Geen huis van een cavia en konijn samen als het konijn is waarschijnlijk dominante gedrag te vertonen en kan een baby of zelfs volwassen cavia doden gewoon door te spelen of regelmatige interactie met hen.
 • Als u koopt cavia's als baby's dan zeker niet om die te nemen onder de zes weken van leeftijd, zoals op deze leeftijd zouden ze niet onafhankelijk genoeg zijn om af te stappen zijn.